Η Πολιτεία είναι εκείνη που έχει ύψιστο χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ανατροπής των στατιστικών και δεδομένων αφανισμού της Χώρας. Εξ΄ άλλου το πρόβλημα δεν είναι σημερινό.

«Είναι μία κατάσταση που έχει αρχίσει εδώ και δεκαετίες και για τα αποτελέσματα της οποίας οι επιστήμονες χτυπούσαν το καμπανάκι ήδη από τη δεκαετία του 1980, όταν οι γεννήσεις εμφανίστηκαν μειωμένες κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης των γενεών», σημειώνει η κα Πουλοπούλου.

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν; Ποια η μέριμνα της Πολιτείας για να σωθεί η Χώρα από τον αφανισμό;

«Μεσαίωνας» και «σκοταδισμός» χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που βάζει ανάχωμα στις αμβλώσεις και, εμμέσως πλήν σαφώς, αναγνωρίζει τα αυτονόητα. Τα δικαιώματα του εμβρύου!

«Η γυναίκα έχει δικαίωμα να αποφασίζει για την ζωή της», διακηρύσσουν οι πάσης φύσεως εξουσίες στην Χώρα μας και αλλού. Ουδείς διαφωνεί.

Τίθεται όπως επιτακτικό το ερώτημα: Το έμβρυο δεν έχει δικαιώματα; Ποιος θα προστατεύσει τα δικαιώματα του εμβρύου; Πόσο.. «δημοκρατικό» είναι ο δυνατός, δηλ. ο άνθρωπος, να επιβάλλει το «δικαίωμα του» επί της ζωής, στον αδύναμο, δηλ. το έμβρυο, (που κατά την Ορθόδοξη πίστη είναι πλήρης άνθρωπος από την σύλληψη του) στερώντας του το δικαίωμα της ζωής!

«Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων» θα πει ο Εμμάνουελ Κάντ.

Συνεπώς:

Για τι είδους «ελευθερία» ( καί ψευτοδημοκρατία μιλάμε, ποιόν κοροϊδεύουμε επιτέλους ) στην κραυγαλέα αυτή περίπτωση καταστρατήγησης της ελευθερίας;

Σε μια Χώρα δε που όχι απλά γηράσκει αλλά αργοπεθαίνει, σύμφωνα με τις στατιστικές· που το 2050 ο πληθυσμός της θα έχει συρρικνωθεί στο 1/4, δηλ. από 11 στα 8 εκατομμύρια· που το 1/3 αυτού του πληθυσμού θα είναι πάνω από 65 ετών· σε αυτή την Χώρα λοιπόν δεν θα πρέπει η Πολιτεία της να αναλάβει εκστρατεία-πανστρατειά ενημέρωσης του πληθυσμού της;

Να πείσει ότι η άμβλωση δεν είναι μέτρο αντισύλληψης, καθώς περισσότερες από 300.000 οι αμβλώσεις, σύμφωνα με ειδικούς, τον χρόνο στην Χώρα μας;

Να στηρίξει τα 300.000 και πλέον νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας και που, τα περισσότερα από αυτά, δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα πρόσβασης στα ειδικά κέντρα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, λόγω του υψηλού κόστους της διαδικασίας;

Να συμπαρασταθεί στις πολύτεκνες οικογένειες, όσες ακόμα υπάρχουν, που αντί να διευκολύνονται και να στηρίζονται, παλεύουν για την επιβίωση τους;

Ποιο πολιτικό σύστημα και ποιά εξουσία ανέδειξε το δημογραφικό ως μείζον Εθνικό θέμα και ζήτημα; Ποιες οι πρωτοβουλίες της Πολιτείας και οι Νομοθετικές της ρυθμίσεις για να ανατρέψει τον αφανισμό της Ελλάδας;

Αντί λοιπόν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Χώρας να σκύψει πάνω στο πρόβλημα αυτό και να αναζητήσει την λύση εκείνη που θα ανατρέψει τις στατιστικές και τις μελέτες των ειδικών, τι ζήσαμε τις ημέρες αυτές στην συζήτηση της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητούσε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούσε την ρύθμιση θεμάτων της Εκκλησίας που επί 10ετίες λίμναζαν στα συρτάρια των Υπουργείων και των αρμοδίων;

Την ειρωνεία και την απαξίωση των εκπροσώπων κόμματος εξουσίας για την, αυτονόητη και επιβεβλημένη, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας που είχαν κληθεί στην επιτροπή αυτή της Βουλής.

«Εδώ δεν θα γίνει επιτροπή αλλά συλλείτουργο» δήλωνε ειρωνικά Βουλευτής της επιτροπής, «..να κάνω κι εγώ τον Σταυρό μου», ετέρα βουλευτής, πρώην Υφυπουργός Παιδείας! προκαλώντας τα ειρωνικά γέλια από την πλευρά των συναδέλφων του κόμματος της!

Τι ειρωνεία και τι τραγωδία αλήθεια! Η Ελλάδα να πεθαίνει και τα κόμματα εξουσίας να ειρωνεύονται και να εμπαίζουν την Εκκλησία! Τέτοια και τόση ηθική παρακμή;

Σε εποχές άμβλυνσης και ηθικής απομείωσης όπου ο Ελληνισμός βάλλεται από την χρεωκοπία, την πολιτισμική και πνευματική κατάπτωση, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού του, να ειρωνεύονται και να χλευάζουν την Εκκλησία του!!

Δεν θα σωθεί η Ελλάδα ούτε από την ψηφιακή εποχή που, κάποιοι άλλοι, καυχώνται ότι την έφεραν. Χρήσιμος ο εκσυγχρονισμός και η διευκόλυνση του πολίτη.

Αλλά μια Ελλάδα της ψηφιακής εποχής χωρίς Έλληνες, τι είδους Ελλάδα μπορεί να είναι; Αφήστε λοιπόν τις πολιτικές των επιδομάτων και των αποσπασματικών λύσεων.

Σκύψτε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και γήρανσης της Χώρας.

Δημιουργήστε ευκαιρίες και προοπτικές, σταθερότητας και βεβαιότητας, στους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια, να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν τολμούν καθώς ο μισθός δεν φθάνει, τα έξοδα αυξάνονται, η αβεβαιότητα μεγαλώνει.

Εργασία, προοπτική εξέλιξης, αξιοπρεπή αμοιβή και καλές συνθήκες, οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ανατροπής των μελετών και στατιστικών.

Εκτός και αν.. στόχος είναι: «η γενναία και συστηματική εισροή μεταναστών, για να ενισχύσουν τις γεννήσεις», όπως ισχυρίζονται και πρεσβεύουν πολλοί, μεταξύ των οποίων, και όσοι ειρωνεύονται, εμπαίζουν και χλευάζουν την Εκκλησία.

Σε όλους αυτούς απαντάμε με τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου: «Η Ελλάδα είναι ένας βράχος. Αφήστε μας να είμαστε πάνω σε αυτόν γαντζωμένοι»!

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/51065-kisamou-amfiloxios-soste-tin-ellada