TRITEKNOI 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


 

Το Κίνημα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων – και όχι μόνο – Οικογενειών καλεί όλους τους

γονείς να παρευρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε την Τετάρτη 24

Μαΐου 2017, στις 9 το πρωί, σε όλη την Ελλάδα για να αντιδράσουμε στην επικείμενη

περικοπή των επιδομάτων τριτέκνων, πολυτέκνων και στήριξης τέκνων.

Η Κυβέρνηση σύμφωνα με το τέταρτο μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Βουλή προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) συμφώνα με την οποία θα αποφασιστεί ο νέος τρόπος διάθεση των επιδομάτων τέκνων.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για οριστική κατάργηση του Ειδικού Βοηθήματος Τριτέκνων, Πολυτέκνων και πολύ σοβαρές αλλαγές στο επίδομα Στήριξης Τέκνων, όπως μεγάλη μείωση στα εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εισόδημα 6.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί).

Επίσης πολύς ντόρος γίνεται για την προϋπόθεση της 10 ετούς παραμονής στην Ελλάδα, που ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή, πράγμα που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι θα βρουν τρόπους όλο και λιγότερες οικογένειες να λαμβάνουν στο άμεσο μέλλον τα επιδόματα.

Η κεντρική μας κίνηση θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής

Αλληλεγγύης, όπου αντιπροσωπεία μας θα παραδώσει επιστολή με την οποία ζητάμε :
----------------------

 

 Ektrosi Nomos


Μετά από την επιδημία των εκτρώσεων πού τόσα χρόνια ζούμε, βλέπουμε τώρα να υπάρχει και η «Παγκόσμια ημέρα του παιδιού», ένας λόγος δηλαδή δήθεν και για την προστασία της ζωής των παιδιών !

Παράλληλα την 25η Μαϊου έχουμε και την «ημέρα για τα κακοποιημένα παιδιά». Άραγε, εκ των πραγμάτων πιά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια αναφορά και για τα θανατούμενα δια των εκτρώ­σεων παιδιά;

Τόσες ημέρες γενικά αφιερωμένες γιά σφαγές, εγκλήματα πολέμου, και ή Εκκλησία έχοντας και η ίδια ως ιερή ανάμνηση την 29η Δεκ. ως «μνήμη των αγίων νηπίων των υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων…» τώρα επ΄ αυτού γιατί να σιωπά;Κατώτερα τα παιδιά από τα σκυλιά;


dogpedi

Μιά ιδανική εικόνα, παιδιού καί σκύλου  " προσευχομένων...".
Κανείς όμως δεν ξέρει κάτω από ποιές συνθήκες μπορεί να αλλάξει καί να έχουμε το παρακάτω περιστατικό...koritsakiaima175ramata

Κοριτσάκι 8 χρονών, με 175 ράματα από επίθεση σκύλου...


Το θέμα των εκτρώσεων απλώ­θηκε ώς γάγγραινα στον λεγόμενο πο­λιτισμένο κόσμο και μάλιστα χωρίς τις πρέπουσες αντιδράσεις.

Πόσα «ουαί…» δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη ακουστεί δημοσίως για όλα αυτά, σε έναν κόσμο πού έχει από πάνω και ημέρα εορτής δήθεν των «ανθρωπίνων δι­καιωμάτων».Και όλα αυτά, μέσα από μιά ανερυθρίαστη υποκρισία…

-----------------------Monahos Theoktistos Esfigmenitis

Ο ασκητής Θεόκτιστος της Πάτμου…
Ας πάρουμε τώρα τήν ευχή και αυτού του Γέροντα.Υπήρξε  υψίκορμος καί δυνατός. Μου έλεγε πώς χρησιμοποιούσε σιδερένια βαριά των 25 κιλών, για να σπάζη πέτρες. Τό Γυμνάσιο της Κάλυμνου κτίσθηκε από πέτρες πού εξώρυξε ο ίδιος. Στο Κάθισμα του Κουβαριού έκτισε πεζούλια, ξερολιθιές, με τεράστιες πέτρες, πού ποτέ δέν υποχώρησαν. Τό ’40 στήν μεγάλη πείνα οί καλλιέργειές του είχαν πολλά αγαθά, πού γλύτωσαν πολλούς από τον θάνατο.

Νέος ήταν ανήσυχος. Έφθασε μέχρι την Αμερική, για να εργασθή. Καθόλου δέν του άρεσε ο Αμερικάνικος τρόπος ζωής· ευθύς τον απέρριψε.

- Οι Αμερικάνοι -έλεγε- είναι σαν τούς Τούρκους, αρχίζουν τήν αλλαγή από τα ενδύματα, για να φθάσουν στήν καρδιά.

Γι’ αυτό, όταν έβλεπε τούς Πάτμιους ενδεδυμένους μέ αμερικάνικα μπουφάν, πού έστελναν οι ομογενείς, πολύ ενοχλείτο, μέχρι πού έσκισε κάποιο, ενώ τό φορούσε νεαρός.

Εξέφραζε φόβους πώς:

- Ό Αμερικάνικος τρόπος ζωής πολύ γρήγορα θά καταπλακώση όλη την γη.

Οί άνθρωποι θά ξεχάσουν τις παραδόσεις τους, τον δικό τους τρόπο ζωής, τις Ιδιαιτερότητες του τόπου τους, και Θά φέρωνται σαν κοσμοπολίτες και στο πιο μικρό νησάκι.

Σήμερα, έπειτα από 50  περίπου χρόνια, δεν είναι πιά φόβοι, αλλά πραγματικότητα.

-         Την δύναμη η Αμερική δεν την αντλεί από την μεγάλη ήπειρο, αλλά από τούς Εβραίους πού την κουμαντάρουν.

Αυτά έλεγε ο γέρος καί τελειωμό δεν είχαν τά προγνωστικά του, τά όποια εξέθετε με μιά τέτοια φυσικότητα, όπως θά μιλούσε γιά τον αυριανό καιρό...
----------------DIS TRISKEFTIKA


Η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Άγιοι Αρχιερείς που συμμετέχουν στον διάλογο πρέπει να προσέξουν, γιατί το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά.

Κάποιοι πολιτικοί ξυλοσχίστες της Παιδείας υποβοηθούμενοι από νερουλάδες θεολόγους του «Καιρού» και του Σύριζα, θέλουν να κάνουν τους Θεολόγους γελοίους καραγκιοζοπαίκτες και να διδάξουν καραγκιοζιλίκια ώστε να σιχαθούν οι μαθητές το μάθημα των Θρησκευτικών, να γίνουν αδιάφοροι και ΄Άθεοι ώστε να μη φέρουν ουδεμία αντίσταση στα όσα η Παγκοσμιοποίηση και η Διεθνής τυραννία τους ετοιμάζει…

Ένα γράμμα...

«…Τον τελευταίο καιρό συμμετείχα κι΄ εγώ σάν θεολόγος, στο υποχρεωτικό επιμορφωτικό σεμινάριο των ΠΕΚ πού τελευταία διοργανώθηκε για την εκπαίδευση των Θεολόγων καθηγητών στα νέα προγράμματα Σπουδών πού θα υποχρεωθούνε να διδάξουν στα παιδιά από τον Σεπτέμβριο.

Είδα, άκουσα, και κυριολεκτικά έφριξα με ότι σχεδιάζουν να κάνουν με το μάθημα των Θρησκευτικών. Από την νέα χρονιά λοιπόν δεν θα υπάρχουν βιβλία Θρησκευτικών με θέματα Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας αλλά θα υπάρχει ο λεγόμενος «φάκελος του μαθητή» δηλαδή κάτι φωτοαντίγραφα διανθισμένα με ελάχιστα θρησκευτικά θέματα και ως επί το πλείστον με θεατρικά δρώμενα ( σκέτς ).

Μας χώρισαν λοιπόν σε ομάδες των 25 ατόμων κάποιοι-κάποιες λεγόμενοι «επιμορφωτές» και μας δίδαξαν ανάμεσα στα άλλα και στο πώς θα διδάσκουμε τα παιδιά το Νέο μάθημα των Θρησκευτικών ώστε να το καταλαβαίνουν καλύτερα!

Το μάθημα λοιπόν θα γίνεται αυτοσχεδιάζοντας καί παίζοντας τα παιδιά διάφορους ρόλους ( σκέτς), όπου ο ένας μαθητής πχ. θα παριστάνει τον Τελώνη και θα πρέπει να παίρνει ανάλογη ικετευτική στάση φωνάζοντας «ο Θεός ελέησόν με…», άλλος θα παριστάνει τον Φαρισαίο και δείχνοντας τον Τελώνη θα λέει τα γνωστά λόγια του Ευαγγελίου σε δημοτική γλώσσα...
-----------------

 

 KOLYMPARI


Αστραπές και βροντές του σεβ. Αμβροσίου Καλαβρύτων μετά από μια πολύμηνη σιωπή. Σήμερα αποκαλύπτει το τι έγινε στο Κολυμπάρι…


 

«…Ως πρός τα ζητήματα της μή «ΑΓΙΑΣ» και μή «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» της Κρήτης για ένα μακρό χρονικό διάστημα ακολουθήσαμε την τακτική της σιωπής, ώστε να μη μας καταλογίσουν την ευθύνη για την γενική εξέγερση, ου μην αλλά και την διέγερση, των συνειδήσεων των ευσεβών και Ορθοδόξων χριστιανών!

_______Έπειτα όμως από την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μπορούμε πλέον να ομιλήσουμε πιο ανοικτά. «Νυν επέστη, λοιπόν, ο καιρός» νά δώσουμε στην ευρύτερη δημοσιότητα την από 23ης Νοεμβρίου 2016 κατατεθείσα Δήλωσή μας πρός τήν Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, στην οποία με διαυγή τρόπο ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα εν σχέσει με την Σύνοδο της Κρήτης.


_______Ωσαύτως και την από 24ης Νοεμβρίου 2016 συμπληρωματική Δήλωσή μας, καθώς ωλοκληρώνονταν οι εργασίες της εκτάκτου Συνελεύσεως της Ιεραρχίας μας.

_______Τέλος δε και τήν από της 18ης Φεβρουαρίου 2016 σχετική Αναφορά μας προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας.

_______Ταύτα πάντα προς ενημέρωσιν των καλοπίστων αναγνωστών της ιστοσελίδος μας. Οσοι δεν διαβάζουν, αλλά παρερμηνεύουν ή και διατρεβλώνουν τα λόγια μας, όπως π.χ. οι του τύπου του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε, δεν μας απασχολούν! Κριτής μας είναι ο Πανάγαθος Θεός.

Αίγιον, 15 Μαϊου 2017

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

**********************

 

ΔΗΛΩΣΙΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Μακαριώτατε,

Συνήλθομεν σήμερον, κατόπιν της υπ’αριθμ. Πρωτ. 5300/ Διεκπ. 2404/3.11.2016 Υμετέρας Προσκλήσεως, προκειμένου να ενημερωθώμεν «περί των διεξαχθεισών εργασιών της αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και να συζητήσωμεν επί της ως άνω Εισηγήσεως.

    Δυστυχώς μόλις έλαβεν τον λόγον ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ήρχισε να αναπτύσση τας σκέψεις του -εν συνειδήσει ομιλών- ετόλμησε να αναφερθή εις τινα λάθη η και παραλείψεις, αίτινες εσημειώθησαν κατά την«μη επαρκή (κατά την προσωπικήν του αντίληψιν) προετοιμασίαν»της εν Κρήτη Συνόδου.

Τότε, δύο-τρεις εκ των πρεσβυτέρων τη
Αρχιερωσύνη και τη ηλικία Σεβ. Συνοδικών Συνέδρων, εκ των εις την πρώτην σειράν των εδράνων της αιθούσης Συνεδριών καθημένων, όλως αυθαιρέτως και κατά τρόπον ασεβή και ανάδελφον, με ύφος δε οργίλον, διέκοπτον αυτόν ομιλούντα, προκειμένου να μη θιγή το κύρος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πρωτεργάτου όντος εις τε την προετοι-μασίαν και την πραγματοποίησιν της εν θέματι Συνόδου...
---------------------

 

Evgenia PATMOS

Γερόντισα Ευγενία της Πάτμου
Πρέπει νά μπήκε στο μοναστήρι τής Ζωοδόχου Πηγής στις αρχές του περασμένου αιώνα. Άλλωστε, αυτό ήτανε καί τό μοναδικό γυναικείο στην Πάτμο και σχεδόν σ’ ολόκληρα τά Δωδεκάνησα με οργανωμένη ζωή και παράδοση από τό 1600. Ακολουθούσε τον πατμιακό μοναχισμό: ιδιόρρυθμο μέν, αλλά με ηγουμένη καί γερόντισσα όπως καί τό μοναστήρι του Θεολόγου.

Ή Ευγενία βίωσε σ’ αύτό τό μοναστήρι από τά νεανικά της χρόνια μέχρι τά 92 της, πού άφησε τήν μονή τής Παναγίας, γιά νά Πασχάση στήν αιώνια Μονή του Πατέρα του ουράνιου. Γιά τήν μοναχή Ευγενία δεν υπήρχε άλλη Μονή εκτός τής μετάνοιάς της. Αυτός ό τόπος ήταν η επί γης παλαίστρα της.

- Ό μοναχός -έλεγε κάποτε στον πατέρα Ανθιμο- πρέπει νά κάνη υπομονή σπουδαία· δεν πρέπει νά μετακινείται από τόπο σε τόπο. Σύννεφο άνυδρο παρασυρόμενο από τον άνεμο αποκαλεί τον ακατάστατο μοναχό ό Απόστολος Ιούδας ( όχι ο προδότης ) στήν επιστολή του. Ό μοναχός δεν βγάζει γλώσσα στον ηγούμενο. Καί δίκιο νά ’χη, σιωπά.

Είμαστε στήν διάθεση του μοναστηριού. 'Όπου έχει ανάγκη θα μάς στείλη. Εμείς την υπακοή να φυλάξωμε ως την πιο μεγάλη αρετή.Άν κάνης τό δικό σου, φέροντας τα μοναχικά ράσα, είναι σαν να βγήκες από τις φρένες σου...
-----------------PETH

Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο

Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και άπαντες τους Ιεράρχες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε,

Σεβαστοί μας Αρχιερείς

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 2ο ΠΕΚ Αθηνών, στις 9/5/2017, δήλωσε δημόσια ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Iεραρχίαςγια τα νέα Προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η δήλωση αυτή έχει μεγάλη βαρύτητα στη συνείδηση των Θεολόγων που θεωρούν δεδομένο ότι η Ιεραρχία, με βάση τις έως τώρα αποφάσεις της,προστατεύει και θα προστατεύει το μάθημα, απ΄ό,τι χαρακτηρίσατε ως «επικίνδυνο» και «ακατάλληλο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα (http://orthodoxia.info/9-3-2017), είχατε αποφασίσει και ζητήσει «Να υπάρξει νέα συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (ΙΣΙ)της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία θα ληφθεί η τελική απόφαση με βάση το πόρισμα της επιτροπής». Αν ο ισχυρισμός του κ. Γιαγκάζογλου αληθεύει, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την αντίστοιχη απόφαση της Ιεραρχίας, την οποία εμείς οι Θεολόγοι δεν γνωρίζουμε, παρότι δημόσια την επικαλείται και «χρησιμοποιεί» ο κ. Γιαγκάζογλου, κάνοντας λόγο για συμφωνία Εκκλησίας και Πολιτείας...
-------------------antixristos apokalipsi

Ποιός είναι ο Αντίχριστος;
Πού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, και πότε θα εμφανιστεί;


Πολύ νά προσέξουμε! Ο Αντίχριστος θα συμπεριφέρεται σαν  "πιστός".

Δεν θα κλείσει τις Εκκλησίες, αλλά θα πηγαίνει σε αυτές.

Μα τώρα τι λέμε;

Θα είναι ο Αντίχριστος "πιστός και θα πηγαίνει και στην Εκκλησία";

– Βεβαίως ! Αφού είδε και αποείδε ότι με άμεσους διωγμούς τόσους αιώνες κατάφερε μια τρύπα στο νερό, τώρα προσπαθεί με πονηριά και υπουλότητα να βάλει τους χριστιανούς στο σακί του, μέσα από την αλλοίωση της πίστης μας.

Ο Αντίχριστος δεν θα κλείσει τις Εκκλησιές, ούτε και θα τις κάψει κατά πως έκανε παλιά, αλλά θα τις γεμίσει κιόλας από χριστιανούς που θα βαπτίζονται θα εξομολογούνται ,θα κοινωνούν, θα κάνουν ευλαβή έργα, μα στην ουσία δεν θα ξέρουν σε ποιον Θεόν πιστεύουν...
----------------mastigioPAPAS


Θά έλθει όμως κάποτε και η ώρα πού η ράβδος του Πατριάρχη θα αντικατασταθεί από την ράβδο του Χριστού πού θα πέσει επί τών κεφαλών όλων εκείνων πού νόμισαν ότι ήταν δικό τους κτήμα η Ορθόδοξη Εκκλησία κι΄ ότι θέλαν την κάνανε κι΄Αυτήν και τούς κληρικούς Της...

Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο οι μεγαλόσχημοι κληρικοί της εκκλησίας της Ελλάδος να τηρούν ανεκτική στάση απέναντι στους αιρετικούς, παπικούς κα προτεστάντες, κα να συμφωνούν με τους οικουμενιστές, οι οποίοι ως κύριο και μοναδικό θα έλεγα έργο της ζωής τους έχουν την ένωση της Ορθοδοξίας με ετερόδοξους.

Μιά ένωση χωρίς μετάνοια εκ μέρους των αιρετικών, χωρίς απάρνηση των δοξασιών τους, και χωρίς καθαρές προθέσεις...

Ο οικουμενισμός στοχεύει στην ένωση των «εκκλησιών», ενώ φαίνεται από παντού ότι είναι αδύνατη, εκτός και αν οι πρωτεργάτες του εννοούν ένωση την υποταγή στον πάπα, ο οποίος είναι εγκόσμιος άρχοντας, βαθύτατα αλλοτριωμένος πνευματικά. Ένωση της Ορθοδοξίας με τους αιρετικούς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, όσο και να αγωνίζονται οι οικουμενιστές του Φαναρίου και της διασποράς, αλλά και οι περισσότεροι μητροπολίτες της πατρίδας μας με την ένοχη σιωπή τους.
Κοινή αίσθηση είναι ότι οι οικουμενιστές δεν έχουν πνευματική ευαισθησία, ούτε και ανησυχούν για την απομάκρυνση του λαού από το θέλημα του Θεού.

Μένουν στους θρόνους τους, σαν κοσμικοί άρχοντες ( απλησίαστοι από τον κόσμο των απλών πιστών πού δεν είναι "δικοί " τους ) , ζουν αριστοκρατικά και απεργάζονται στην ουσία την καταστροφή της ίδιας τής Ορθοδοξίας..
-----------------------