telephone nihkt


«Πάω τώρα να μιλήσω και στο «φίλο» μου, να κοιταχτεί κι αυτός, μη και τον κόλλησα ( ! ), πάτερ μου…»

( από μια ιστορία «Σοδόμων» της γενιάς των νέων Ελλήνων. Πού δείχνει, πλέον τών άλλων, πόσο έχουν ξεπέσει τα σώματά μας καί οι ψυχές μας, αλήθεια…)Χτες με πήρε κάποιος τηλέφωνο απ’ το εξωτερικό. Αμερική. Δύο το βράδυ εδώ, έξι απόγευμα εκεί. 

Πού βρήκε το τηλέφωνό μου, δεν ξέρω.
Έτρεμε και ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.

Ήταν έξω από ένα ιατρείο και περίμενε να πάρει τα αποτελέσματα.
Φοβόταν ότι έχει AIDS.

Θα μου το πουν σε δέκα λεπτά, πάτερ. Μη κλείσεις, σε παρακαλώ, κι ας είναι αργά σε σας. Κάτσε να περιμένουμε μαζί, θέλω να σε νιώθω στο ακουστικό, ότι θα είσαι μαζί μου εκείνη τη δύσκολη στιγμή της ανακοίνωσης...

+++++++++++++++++++

 

NTREPOME os ELLINAS

Η παρακάτω διαμαρτυρία αποτυπώνει πλήρως το πνεύμα τής εποχής πού ζούμε σήμερα...

"...Λυπᾶμαι πολὺ γιὰ τὴν κατάντια τῆς χώρας μας. Στὸ τοῦνελ το δικό μας δὲν φαίνεται να ὑπάρχει φῶς. Χάθηκε κάθε ἐλπίδα νὰ πάρωμε τὰ πάνω μας. Μᾶς λείπουν οἱ ἡγέτες ἐπειδὴ γεμίσαμε μαριονέτες. Δὲν ἀναφέρομαι στὴν οἰκονομική κρίσι. Τὴν συνηθίσαμε, ὄχι τώρα, ἀφοῦ πάντοτε τὴν εἴχαμε μαζί μας στὴν ἱστορικὴ μας πορεία.

Εἶμαι  θυμωμένος ἐπειδὴ ἀποχαυνωθήκαμε καὶ δὲν ὑπάρχουν ἀντανακλαστικά. Χαρακτηριστικὸ τῆς τρίτης ἡλικίας, κατὰ κανόνα. Καὶ λέω, μήπως καὶ ὡς Ἑλληνικὸ ἔθνος γεράσαμε καὶ βρισκόμαστε μὲ τὸ ἕνα πόδι στὸν τάφο;

Ποῦ εἶναι ἡ ἀξιοπρέπεια, τὸ ἦθος, ἡ γενναιότητα, ἡ δημιουργικότητα, ἡ ἐθνικὴ ὑπερηφάνεια;

Ὅταν μᾶς πρόσβαλε κάποτε ὁ γνωστὸς Φαλμεράιερ ἐκεῖνοι ποὺ τὸν ἀντέκρουσαν ἦσαν οἱ διανοούμενοι, οἱ Πανεπιστημιακοί, οἱ στιχουργοὶ. Δὲν κάναμε πόλεμο, ἀλλὰ σηκώσαμε ψηλὰ τὴν ἱστορία, τὸ παρελθὸν, τὰ μνημεῖα, τὰ ἐθνικὰ δίκαια.

Σήμερα δὲν ἀκούγονται τέτοιες φωνές. Διότι χρόνια τώρα στὴν χώρα μας  γίνεται συστηματικὴ ἀποδόμησις τῆς ἱστορίας,

Οἱ ἀναθεωρητικοὶ ἔχουν τὸν λόγο καὶ ξαναγράφουν τὴν ἱστορία στὶς πανεπιστημιακὲς ἕδρες. Ἕνα παράδειγμα φθάνει. Ἀπὸ τὴν ἕδρα βλέπουν στὴν Σμύρνη συνωστισμὸ καὶ ὄχι γενοκτονία...

(Καί με παχυλούς μισθούς από τον δημόσιο κορβανά τρώνε σάν τρωκτικά υψηλά αμειβόμενα ακόμη και την αληθινή Ελληνική ιστορία)

++++++++++++++++++++


Exomologisi pXORIKOY

 Ψάξε γιά έναν σοβαρό και υπεύθυνο ιερέα, έστω καί εάν είναι ένας αγράμματος παπαδάκος του χωριού...Πού όμως νά  έχει πίστη, σύνεση, καί φόβο Θεού !

Ακόμη καί Αρχιερείς, πολιτικοί, μορφωμένοι καί επίσημοι σε απλούς παπάδες τών χωριών φημισμένους για την χάρι του Θεού πού είχαν, εκεί κι΄αυτοί κατέφευγαν...Η Εξομολόγηση είναι Μυστήριο μεγάλο καί ωφελιμώτατο. Κι΄αυτό, γιατί το Πανάγιο Πνεύμα πού υπάρχει πλούσιο στον χώρο αυτό απομακρύνει όλες τις ενοχές καί δροσίζει απαλά την κάθε φλεγόμενη καρδιά όταν με ειλικρίνεια καταθέτει τις αμαρτίες της!

Η Αθεΐα καί η απιστία ταλαιπωρούν, λυπούν, «αγχώνουν», θλίβουν και συντρίβουν τελικά τον σημερινό άνθρωπο.

Κάποτε ένας εξαίρετος Χειρούργος, κληρονομεί μια μεγάλη κλινική από τον πατέρα του, καλοπαντρεύεται με μια ενάρετη Χριστιανή και δημιουργεί μια ωραία οικογένεια. Σύντομα τρία παιδάκια συμπληρώνουν την χαρά του.

Όλα τα καλά γύρω του: Χρήματα, κλινική, παιδιά, τα πάντα! Η γυναίκα του, αληθινό διαμάντι αρετής , ταπεινή, γλυκομίλητη, ευσεβέστατη. Το σπίτι τους σχεδόν καθημερινά, μυρίζει λιβάνι, γιατί η κυρά Μαρία συχνά θυμιατίζει, όταν ανάβει κάθε βράδυ το καντηλάκι της..

Τα τρία παιδιά τους, δυό αγόρια, κι ένα κορίτσι, προοδεύουν καταπληκτικά στα γράμματα, στις ξένες γλώσσες, στη μουσική (όλα μαθαίνουν πιάνο), στην αρετή. Η ευσεβέστατη Μαρία, τα οδηγεί στα Κατηχητικά, στην Εκκλησία, στο Χριστό, καί στις  Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες.

Ο γιατρός, ο κ. Παναγόπουλος Νικόλαος κολυμπά μέσα σε πλούσια υλικά αγαθά. Όμως  είναι πάντα άκεφος, δύσθυμος, παραπονούμενος! Πότε του φταίει το ένα, πότε το άλλο. Πάντα βρίσκει κάτι να δικαιολογήσει τη μεγάλη στενοχώρια του.

Τί τού συμβαίνει άραγε, καί τί τον βασανίζει ;

+++++++++++++++++++HXOMONOSH


Ευτυχώς τρελάθηκα !


Μεγάλες αλήθειες που όλοι φροντίζουμε συχνά πυκνά να κρύβουμε κάτω από το χαλί της εξώπορτας του σπιτιού μας.

Λέω στη γυναίκα πού έρχεται για Εξομολόγηση:

--- «Γιατί φέρεσαι έτσι στον άντρα σου;»

---«Πάτερ, άμα δεν τα κάνουμε κι αυτά, θα χάσουμε τον έλεγχο και θα μας κάνει αυτός ό,τι θέλει ! »

Αυτή έπρεπε να ανήκει στο διπλωματικό σώμα.

Του κρατάει αντίσταση και μούτρα για να τον ελέγχει. Δηλαδή ένας γάμος σκέτη πάλη και σύγκρουση.

Ενώ στην Εκκλησία τι θέλουμε να κάνουμε; Να ενωθούμε, να αγαπηθούμε. Να πει ο ένας στον άλλον:

«Κι εγώ έχω προβλήματα. Κι εσύ έχεις προβλήματα.

Κι εγώ έχω τα ψυχολογικά μου. Κι εσύ έχεις τα ψυχολογικά σου».

Τα παραδεχόμαστε και προχωράμε μαζί. Είναι κανείς που δεν έχει κάποιο μικρό ψυχολογικό;

Όλοι κάτι έχουμε...

+++++++++++++++++++
NOVARTIS

Άραγε, ήταν φτιαχτό κι΄αυτό το σκάνδαλο από την Ελβετία για να παρασυρθούν δεκάδες καί εκατοντάδες πολιτικοί, γιατροί, και επιχειρηματίες όπως συνέβη και με το «πάρτε δάνεια» των Τραπεζών πού τώρα βγάζουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια τους, ή ήταν κι΄αυτό απρόβλεπτο και τυχαίο;

 

Αυτά πού βλέπουμε να συμβαίνουν στην Βουλή τις τελευταίες μέρες κι΄ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται σαν τα θηρία γύρω μας έτοιμοι να μας κατασπαράξουν, δεν είναι σημάδια καλά. Κάτι κακό θα μας έλθει σίγουρα, «μπαρούτι εμφύλιου» μας θυμίζει ( όπως γράφουν και κάποιες εφημερίδες ) και μακάρι να είμαστε υπερβολικοί. Αλλά πολύ φοβόμαστε πώς, όχι !

Κι΄αυτό, γιατί με τα όσα άθλια και θανάσιμα αμαρτήματα ψηφίσαμε και νομιμοποιήσαμε μη υπολογίζοντας κάθε ισχνή έστω φωνή διαμαρτυρίας, είμαστε τώρα απέναντι του Χριστού υπόδικοι και βαθύτατα χρεωμένοι, πού αναγκαστικά και σύμφωνα με τους πνευματικούς Νόμους πρέπει να πληρώσουμε! !

Τά κοκορέματα κάποιου-κάποιων πολιτικών ότι «θα ράνουμε και θα κάνουμε στους εχθρούς μας…» είναι αστεία πράγματα για μικρά παιδιά, και ο κίνδυνος να πέσει φόβος και τρόμος επάνω μας ως μη έχοντες την προστασία του Θεού πού «έξω βάλει τον φόβο» και πού με τις πράξεις μας απαρνηθήκαμε είναι πολύ μεγάλος…Και ο κίνδυνος από το σκάνδαλο NOVARTIS και από την μεταξύ πολλών εμπλεκομένων πολιτικών να οδηγηθούμε σε διχασμό μέχρι και Πολιτειακή Εκτροπή διαφαίνεται μεγάλος..

Άς μετανοήσουμε ειλικρινά μέρες πού έρχονται μήπως και ο Θεός μας λυπηθεί έστω και την τελευταία ώρα… 

Στο Άγιο Όρος ο πατέρας Π. πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου ανέφερε σε επισκέπτες, τις προφητείες του Αγίου Πορφυρίου.

Ο πατέρας Π. ανέφερε πως « Είχε πει ο Άγιος Πορφύριος για όλα αυτά που ζούμε σήμερα και πώς θα εξελιχθούν, τα είχε πει στον γέροντά μου.».

Όταν των ρώτησαν αν αυτά είναι πουθενά γραμμένα, αυτός απάντησε «όχι δεν έχουν γραφτεί πουθενά, και εγώ δεν τα άκουσα ο ίδιος από τον Άγιο, μου τα μετέφερε ο γέροντας μου στον οποίο τα είπε».

Έτσι άρχισε να λέει όλα αυτά που του είπε.

Του ανέφερε λοιπόν πως ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής:

+++++++++++++++++++++

 

 agogos oilgaz

 

Μέχρι του Ευαγγελισμού θα δούμε μέχρι που θα το πάνε οι Τούρκοι στην ΚΥΠΡΟ;

Το ερώτημα που τίθεται μετά τα τελευταία γεγονότα είναι:

Μήπως η ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ τελεί υπό ναυτικό αποκλεισμό;«Πού είναι το Κυπριακό ναυτικό, η Αεροπορία; Πού είναι οι ειδικές δυνάμεις για την προστασία του φυσικού πλούτου της Κύπρου; Γιατί τα δισεκατομμύρια της άμυνας δεν αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς; Αν η Τουρκία αρχίσει έρευνες και γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ποιος θα την εμποδίσει; Ποιος θα την εκδιώξει;»

«Περικυκλωμένο  και καθηλωμένο από τον Τουρκικό Στόλο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται το πλωτό γεωτρύπανο της Κύπρου «Saipem 12000»,ύστερα από την παρεμπόδιση του πλου του την Παρασκευή το βράδυ από σκάφη του Τουρκικού Ναυτικού.

Την ίδια η ώρα η Ιταλία υποχωρώντας στις Τουρκικές απειλές  έδωσε εντολή στο γεωτρύπανο να σταματήσει τον πλου του και να αγκυροβολήσει στο Κάβο Γκρέκο 15 ναυτικά μίλια μακριά τον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου «3» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αν και χαρακτήρισε την τουρκική ενέργεια «πειρατική» επιχείρησε να υποβαθμίσει το συμβάν, λέγοντας ότι πρόκειται για συνήθη τουρκική ενέργεια, πλην όμως χωρίς η προσπάθεια αυτή  να καθησυχάσει κανένα.»  http://www.pronews.gr/ 10 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ «Υπό τουρκική «ομηρεία» παραμένει το Κυπριακό γεωτρύπανο -Σπεύδει η Φρεγάτα «Λήμνος» μαζί με Γαλλικό πλοίο και υποβρύχια » 

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα γιατί αν κάποιοι δεν τα βλέπουν θα πρέπει να έδωσαν μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς που τους υποσχέθηκαν αμέριστη υποστήριξη και τώρα ομιλούν περί ψυχραιμίας και λογικής.

Καλά κάνουν εκ πρώτης άποψης αλλά μετά τι;

++++++++++++++++++++
SFALIARA2 WallSTR


SFALIARA1

 

Μήπως μετά τα δύο Eθνικά μας συλλαλητήρια η αναφερόμενη στα βιβλία του Αγίου Παϊσίου ως «σφαλιάρα στο Διεθνές σύστημα» είναι αυτή πού βλέπουμε τώρα να βγαίνει σιγά σιγά στην Παγκόσμια Οικονομία;

 

Αυτό ακούσαμε , αυτό σας λέμε , αυτό γράψαμε κατ΄ επανάληψη .

« Όταν εμείς ( στην Ελλάδα ) θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε , αυτοί ( οι αντίθετοι ) θα αρχίσουν να κατεβαίνουν, γιατί έτσι λειτουργούν οι πνευματικοί Νόμοι…»

Με δυο μεγαλειώδη Εθνικά συλλαλητήρια Εθνικής Ομολογίας για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας σηκώσαμε  λίγο κεφάλι στους  τοκογλύφους και στο  διεθνές κεφάλαιο που θέλει να παίξει με την ιστορία αιώνων.

Αρχίσαμε να ανεβαίνουμε και σε λίγα 24 ωρα άλλοι άρχισαν να κατεβαίνουν με το κεφάλι κάτω...

« Κραχ στη Wall Street – Πτώση άνω των 1.000 μονάδων -4,15%  για το Dow – «Βουτιά» και στην Ευρώπη – Άνοδος για το VIX- (δείκτης φόβου)

Νέο κραχ με επίκεντρο τη Wall Street, αλλά και τον Γερμανικό δείκτη DAX, καταγράφηκε στις διεθνείς αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις και τους αναλυτές, για μία ακόμη φορά, να βρίσκονται μπροστά σε ένα φαινόμενο το οποίο δυσκολεύονται να εξηγήσουν...

+++++++++++++++++++

 

 pediaGOD


Ο γεμάτος αγάπη τρόπος πού κοιτάζει αυτή η μικρή την Αγία Κοινωνία συνιστά έναν αδυσώπητο έλεγχο πού θα υποστούν τήν ώρα τής Κρίσεως του Χριστού όσοι γονείς εσκεμένα και με εμπάθεια απέκοψαν τα παιδιά τους από τα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας...

 
Δουλεύοντας σε διάφορα νηπιαγωγεία είχα πολλές ευκαιρίες να δω ότι ο άνθρωπος έχει γεννηθεί με έμφυτη αγάπη στο Θεό.

Όμως, όσα καταπληκτικά παραμύθια κι αν έχω διαβάσει στα παιδιά, με φαντασία και ήρωες ελκυστικούς το κλίμα που δημιουργείται στην τάξη όταν αναφέρω τον Χριστό, την Παναγία ή κάποιο Άγιο είναι πάντα μοναδικό.

Το ενδιαφέρον τους είναι πάντα μεγαλύτερο, είναι πιο προσεκτικοί, υπάρχει απόλυτη μυστηριακή ησυχία και βέβαια υπάρχουν κι απορίες. Αυτές τις «μοναδικές» για μένα αλλά και για τα παιδιά στιγμές δεν χρειάζεται να καταφύγω σε κόλπα για να διατηρήσω την προσοχή τους. Γίνεται από μόνο του και εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Λες και είναι προγραμματισμένα να είναι στο μήκος της Αγάπης του Θεού.

Κάτι άλλο που με εντυπωσιάζει είναι πως τα πιο πιστά παιδιά είναι τα παιδιά των άθεων γονιών, παιδιά που αποζητούν πιο έντονα το Θεό γιατί τους λείπει ή γιατί είναι ο τρόπος του Θεού να τραβήξει και τους γονείς κοντά Του...

+++++++++++++++++++++

 

 MonesParadeisoy

Διηγείται ο Γέροντας.

«…Κάποτε διάβαζα το βίο του Άγιου Σεραφείμ του Σαρώφ και στο σημείο που έλεγε ο Άγιος ότι είδε τα σκηνώματα του Παραδείσου, «πολλαί μοναί παρά τω Πατρί μού εισιν», τότε λέω πώς να είναι άραγε Θεέ μου, αυτές οι Μονές;​

Ξαφνικά μου έπεσε το βιβλίο από τα χέρια και βρέθηκα σ` ένα ωραίο μέρος.

Μπροστά μου ήταν ένας δρόμος κατάφυτος με βιολέτες, όλες το ίδιο ύψος και πυκνοφυτεμένες, ευωδιαστές και δίπλα μου στεκόταν ένας Γέροντας, ο Άγιος Δαβίδ ήταν.

Ήθελα να προχωρήσω και δίσταζα να μην σπάσω τα λουλούδια.

Έλεγε μάλιστα ποιος τα φύτεψε τόσο πυκνά.

Αν ήταν λίγο αραιότερα θα έβαζα το πόδι μου ανάμεσα και δε θα τα έσπαζα και δίσταζα να προχωρήσω.

Τότε μου λέει ο Γέροντας...

+++++++++++++++++