NikolopoulosVOYLH

Ούτε μία συμπαράσταση ;

 Όταν ένας Χριστιανός βουλευτής στην σημερινή εποχή δίνει μαρτυρία πίστεως επάνω σε θέματα εντολών του Χριστού και τού Ευαγγελίου δεν θα έπρεπε τότε καί οι άνθρωποι τής Ορθόδοξης Εκκλησίας να βγούν και να πούν μιά λέξη συμπαράστασης στον διωγμό του; Γιατί περί διωγμού πρόκειται...

Γιατί άραγε όλοι αυτοί έχουν εξαφανιστεί καί δεν μιλάνε καθόλου;

Να ελπίσουμε ότι θα μιλήσουν σε επόμενες μέρες ; Καί άν στον διωγμό αυτό δεν παίρνει μέρος  συμπαράστασης έστω και με μία απλή δήλωση η Εκκλησιαστική ηγεσία, ή έστω και ένας Μητροπολίτης τί θα συμβεί άραγε αύριο όταν το θέμα τών νέων ταυτοτήτων chips φέρει τον Χριστιανικό κόσμο σε αδιέξοδο; Η απάντηση δυστυχώς και εκ τών μέχρι τώρα πραγμάτων φαίνεται, επιτρέψατέ μας να πούμε, ότι είναι απολύτως απογοητευτική καί δυσοίωνη...

Άγιε Αρχιεπίσκοπε καί Άγιοι  Αρχιερείς καλά είναι τα πλουμιστά Αρχιερατικά συλλείτουργα, οι γιορτές, οι φωτογραφίες και τα πανηγύρια στίς ονομαστικές σας εορτές πότε του ενός και πότε του άλλου, καθώς καί οι λιτανείες και οι περιοδείες ιερών λειψάνων "πρός τόνωση τής πίστης τού λαού" ( όπως εφυώς λέγουν κάποιοι ), όμως ο Χριστός  άλλα περιμένει από εσάς καί ο εγκαταλελειμμένος λαός προσδοκά και περιμένει ακόμη περισσότερα...


VIDEO

Δηλώσεις  βουλευτή  Νικολόπουλου για την άρση ασυλίας του…«Είμαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος » !


«Και με βουλευτική ασυλία και χωρίς βουλευτική ασυλία, δεν θα πάψω ποτέ να εκφράζω και να εκπροσωπώ την πίστη, τις πεποιθήσεις και τις αρχές μου. Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Χριστιανός…» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά που έγινε σε βάρος του για αναδημοσίευση που έκανε από την ιστοσελίδα του, δημοσιεύματος για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

+++++++++++++++++++

 

Skoupa2


Καιρός λοιπόν για σκούπα και φαράσι !

Θα «φάνε» κάποιοι τέτοιο "σκούπισμα" στην Μακεδονία, και εξ αιτίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πού θα το θυμούνται για πάντα ! Όσοι ζήσουν...

 

«Ὁ κόσμος θά τούς σιχαθεῖ καί θά τούς κυνηγήσει…»

«Αργότερα, ἐπισκέφθηκα τόν Γέροντα μαζί μέ ἕναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στά τέλη Ὀκτωβρίου 1993 καί τοῦ ἐξέφρασα τήν ἀνησυχία μου γι’ αὐτά πού συμβαίνουν ἀπό τούς κυβερνῶντες στήν πατρίδα μας...

Ὁ Γέροντας ἀπάντησε:  Μή φοβᾶσαι. Ὁ Θεός δέν θά ἐπιτρέψει νά γίνει κακό, ἀλλά θά γίνουν ὅμως πράματα καί θάματα πού δέν θά ἐξηγοῦνται μέ τή λογική.Ὁ κόσμος θά τούς σιχαθεῖ καί θά τούς κυνηγήσει.Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καί ξαφνικά σκάει, ἔτσι θά...σκάσουν κι αὐτοί! Δέν μπορῶ νά σού πῶ πιό πολλά….»

(Βιβλίο “Μαρτυρίες Προσκυνητῶν – Γέροντας Παΐσιος 1924-1994, σέλ. 425-426)


 ----------------

Να φοβάστε τον Λαό , όχι αυτούς που χειροδικούν άμυαλα ( καί δέρνουν ανθρώπους ) , αλλά αυτούς που φωνάζουν εσώψυχα πού είναι και η μεγάλη  πλειοψηφία.

«Παναγία μου, τι θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;».
Να είστε σίγουροι ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ θα έλθει και θα σκουπίσει ΚΑΛΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Καιρός λοιπόν για σκούπα και φαράσι.

Όσο καθυστερεί το Σκοπιανό τόσο ανοίγουν διάπλατα τα σκοτεινά παρασκήνια και βγαίνουν τα ιστορικά φαντάσματα  με τους σημερινούς βρικόλακες – κομιτατζήδες .

Έγινε πλέον κατανοητό ότι δίχως τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών οι διαπραγματεύσεις για το περιβόητο Σκοπιανό θα είχαν τελειώσει « αισίως»  για τους παγκόσμιους παίκτες των ημερών μας.

 

Ποιά Ελλάδα και ποιά Σκόπια;

Πίσω από αυτά κρύβονται τα ισχυρότερα Ενεργειακά και Γεωπολιτικά συμφέροντα του κόσμου.

Ο κοσμάκης αδυνατεί πλέον να παρακολουθήσει τον ειρμό των διαπραγματεύσεων και περιμένει από αυτούς πότε θα το φέρουν στην Βουλή νυχτιάτικα ( όπως συνηθίζουν και κάνουν ) για να περάσουν κάτι που θα είναι ιστορικά αδιανόητο .

Όσο αυτοί ( διεθνείς παράγοντες) επιμένουν στην παραποίηση των ιστορικών  ονομασιών , τόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα έχουν στις ξένες πατρίδες τους.

Να μην ξαφνιαστούμε αν δούμε τις επόμενες μέρες προεόρτια διάλυσης της ΕΕ αρχομένα από την Ιταλία με τον παράξενο κυβερνητικό συνασπισμό, ενεργειακές διαφωνίες Γαλλίας- Γερμανίας και ολοκλήρωση του Brexit με παρατράγουδα.

Με λίγα λόγια « θα πάνε για μαλλί και θα φύγουν κουρεμένοι» .

Κάποιος θα τους έχει  βάλει εκ των προτέρων τρικλοποδιά λόγω των  άνομων σχεδιασμών τους...

+++++++++++++++++++++


PanteleimonANTINOHS 1

ΥΠΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΗΣ

Ό,τι πρόκειται να ιστορήσω σ’ αυτές τις σελίδες είναι προσωπικά βιώματα που έζησα στην Αφρική διακονώντας ως απλώς υπηρέτης του Λόγου στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 1987 μέχρι τον Νοέμβριο του 2006.

Πριν μπω στο κυρίως μέρος του παρόντος βιβλίου πρέπει να διηγηθώ στον αναγνώστη το μεγάλο θαύμα που μου έκανε η Μητέρα του Θεού. Η ακόλουθος ιστορία αποτελεί πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Αθήνα το 1985 και αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία, ότι ο Άγιος Θεός επιτελεί θαύματα, όταν εμείς ειλικρινά πιστεύουμε χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις.  Τα όσα γράφονται είναι η προσωπική μου μαρτυρία.

PanteleimonANTINOHS 2

Γεννήθηκα στην Κάλυμνο της 14 Μαϊου 1955 από ευσεβείς γονείς, τον Παντελή Λαμπαδάριο και την Καλλιόπη, το γένος Ζαϊρη. Το 1975 έγινε η κουρά μου ως μοναχού από τον σεβαστό Γέροντα μου Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Τσούκο, σημερινό Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας. 

Η κουρά έγινε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου και μετονομάστηκα «Ευθύμιος».  Στις 20 Μαϊου 1980, γιορτή του Αγίου Πνεύματος, χειροτονήθηκα Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Ισίδωρο Αηδονόπουλο και στις 6 Δεκεμβρίου 1983 προχειρίζομαι στο βαθμό του Πρεσβυτέρου λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Νεκτάριο Χατζημιχάλη.

Ένα χρόνο μετά από την χειροτονία μου, στο τέλος Νοεμβρίου του 1984, αισθάνθηκα μεγάλους πόνους στη μέση μου...

+++++++++++++++++++++++++TAMOURIDIS

Αντιστράτηγος Νίκος Ταμουρίδης:

«Έρχεται το «σφράγισμα» των πολιτών με σκοπό την υποδούλωση όλων στον «άρχοντα του κόσμου τούτου», δηλαδή στον Αντίχριστο !

Προσοχή !

Άς φυλάξουμε τις ταυτότητες πού έχουμε τώρα σαν τα μάτια μας και άς ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΗ ΤΙΣ ΧΑΣΟΥΜΕ !

Γιατί μετά θα βρεθούμε ξεκρέμαστοι για να μας αναγκάσουν να πάρουμε την καταραμένη ταυτότητα ... Άς βγάλουμε αντίγραφο – φωτοτυπία επικυρωμένο από Αστυνομικό Τμήμα για καθημερινή χρήση, μη διακινδυνεύοντας να χάσουμε την ταυτότητα πού ήδη έχουμε...


VIDEO

  ΠΡΟΣΟΧΗ !  Η νέα  ταυτότητα δεν θα είναι όπως οι  άλλες… 


Κάτοχος "κάρτας πολίτη" = Απόλυτος δούλος!

Η (ανθ)ελληνική και Αντίχριστη κυβέρνηση, με την ένοχη πίεση και της αντιπολίτευσης, ετοιμάζεται να εφοδιάσει τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα με νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, την λεγόμενη κάρτα του πολίτη, πολυδιαφημίζοντας παράλληλα τα δήθεν οφέλη της »αχρήματης κοινωνίας».

Πρωτοπόροι και πάλι οι ( ψευδόμενοι ) πολιτικοί μας ταγοί στην καταστροφή, αφού ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή μάλλον της Ευρωπαϊκής Διάλυσης) έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα αυτή την διαδικασία.

Οι δικαιολογίες γνωστές: πιο οργανωμένο κράτος, έλεγχος φοροδιαφυγής, καλύτερη αστυνόμευση, ευκολίες πληρωμών, ευκολίες στις μετακινήσεις στο εξωτερικό, απλούστευση σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών κλπ.

Δεν μπορώ να μην σταθώ στο θέμα του σταδιακού »σφραγίσματος» των πολιτών, από θεολογικής απόψεως, αφού είναι πασιφανές ότι η πηγή τέτοιων ενεργειών είναι η υποδούλωση όλων στον »άρχοντα του κόσμου τούτου», δηλαδή στον τελικό Αντίχριστο.

Πως αλλιώς άλλωστε εξηγείται η κατά γράμμα εκτέλεση των περί σφραγίσματος αναφερομένων στην Αποκάλυψη; Πως εξηγούνται τα προφητικά λόγια Αγίων της Εκκλησίας μας;

++++++++++++++++++


agiasofia

Όλοι γνωρίζουμε τις προφητείες των Αγίων της Εκκλησίας μας.
«Η Τουρκία θα διαλυθεί, οι Έλληνες θα πάρουμε την Πόλη, η Ελλάδα θα μεγαλώσει και άλλα πολλά ακόμη..». Εδώ όμως γεννιέται μια απορία. Ποιοί θα είναι αυτοί οι άξιοι πού θα επιτρέψει ο Θεός  να πάρουνε την Πόλη; ( Τούς βλέπετε σήμερα πουθενά; ) Εδώ επιτρέψτε μου να ξεδιπλώσω τον συλλογισμό μου.
Ποιοί  θάναι αυτοί πού «θα πάρουνε την Πόλη;»


Θα πάρουν τη Πόλη λοιπόν όλοι αυτοί που κυκλοφορούν με τα μούσια, το φραπέ στο ένα χέρι (έτσι καλεί η μόδα σήμερα για να είσαι trendy ! ) και τη μούρη τους στην οθόνη ενός κινητού; Οι νεαροί με τους ψεύτικα φουσκωμένους μύες από τις ορμόνες και τήν πρωτεΐνη;
Ή μήπως όσοι ονειρεύονται να φύγουν για να ζήσουν στο εξωτερικό και να γίνουν μεγαλοδιευθυντές πολυεθνικών;
Θα πάρουμε τη Πόλη με όσους διατείνονται ότι αν γίνει πόλεμος θα τρέξουν να φύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν λόγο όπως λένε να κάτσουν να πολεμήσουν;
Με τα κορίτσια που κυκλοφορούν μισόγυμνα και βαμμένα σα καρνάβαλοι πιστεύοντας αναίτια ότι είναι ωραία και sexy;
Και που βασικό τους όνειρο είναι να κάνουν σχέσεις και να συζούν;

++++++++++++++++++


psevdadelfoi

Καλημέρα «αδελφέ» και…ευλόγησον !

Ο Άγιος Απόστολος Παύλος στην Β΄ Προς Κορινθίους Επιστολή του, στο κεφάλαιο ια΄ 26, απαριθμεί τους κινδύνους των Αποστόλων. Οι κίνδυνοι είναι οκτώ ( 8 ).

O όγδοος κίνδυνος είναι: « κινδύνοις ἐν ψευδαδέλφοις ». Μία σύντομη ερμηνεία που δίνει ο μακαριστός Παναγιώτης Τρεμπέλας λέει: «με κινδύνους από ανθρώπους, που ήσαν ψευδάδελφοι και έφεραν υποκριτικώς το όνομα του Χριστιανού».

Και πολύ σωστά μας το λέει ο μακαριστός, διότι ψευδάδελφος σημαίνει αυτόν που έρχεται κοντά μας ως αδελφός, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, διότι έχει άλλα φρονήματα, εχθρικά εναντίον μας.

Ο Απόστολος Παύλος άφησε την επίγεια ζωή του με μαρτυρικό θάνατο το 64 μ.Χ. Εμείς θα υπολογίσουμε περίπου μεταξύ 50-60 μ.Χ., να έγραψε αυτήν την επιστολή.

Όμως, είναι άξιον απορίας θα λέγαμε, πότε πρόλαβε να φανεί και να αναπτυχθεί, αυτή η μιαρά ψευδαδελφία σε τόσο σύντομο χρόνο, που τα σωτηριώδη γεγονότα της σταυρικής θυσίας και της Αναστάσεως του Σωτήρος μας, ήταν τρόπον τινα νωπά και παντού κυριαρχούσε η χαρά της Αναστάσεως....

++++++++++++++++++++


Exomologisi pXORIKOY

 Ψάξε γιά έναν σοβαρό και υπεύθυνο ιερέα, έστω καί εάν είναι ένας αγράμματος παπαδάκος του χωριού...Πού όμως νά  έχει πίστη, σύνεση, καί φόβο Θεού !

Ακόμη καί Αρχιερείς, πολιτικοί, μορφωμένοι καί επίσημοι σε απλούς παπάδες τών χωριών φημισμένους για την χάρι του Θεού πού είχαν, εκεί κι΄αυτοί κατέφευγαν...Η Εξομολόγηση είναι Μυστήριο μεγάλο καί ωφελιμώτατο. Κι΄αυτό, γιατί το Πανάγιο Πνεύμα πού υπάρχει πλούσιο στον χώρο αυτό απομακρύνει όλες τις ενοχές καί δροσίζει απαλά την κάθε φλεγόμενη καρδιά όταν με ειλικρίνεια καταθέτει τις αμαρτίες της!

Η Αθεΐα καί η απιστία ταλαιπωρούν, λυπούν, «αγχώνουν», θλίβουν και συντρίβουν τελικά τον σημερινό άνθρωπο.

Κάποτε ένας εξαίρετος Χειρούργος, κληρονομεί μια μεγάλη κλινική από τον πατέρα του, καλοπαντρεύεται με μια ενάρετη Χριστιανή και δημιουργεί μια ωραία οικογένεια. Σύντομα τρία παιδάκια συμπληρώνουν την χαρά του.

Όλα τα καλά γύρω του: Χρήματα, κλινική, παιδιά, τα πάντα! Η γυναίκα του, αληθινό διαμάντι αρετής , ταπεινή, γλυκομίλητη, ευσεβέστατη. Το σπίτι τους σχεδόν καθημερινά, μυρίζει λιβάνι, γιατί η κυρά Μαρία συχνά θυμιατίζει, όταν ανάβει κάθε βράδυ το καντηλάκι της..

Τα τρία παιδιά τους, δυό αγόρια, κι ένα κορίτσι, προοδεύουν καταπληκτικά στα γράμματα, στις ξένες γλώσσες, στη μουσική (όλα μαθαίνουν πιάνο), στην αρετή. Η ευσεβέστατη Μαρία, τα οδηγεί στα Κατηχητικά, στην Εκκλησία, στο Χριστό, καί στις  Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες.

Ο γιατρός, ο κ. Παναγόπουλος Νικόλαος κολυμπά μέσα σε πλούσια υλικά αγαθά. Όμως  είναι πάντα άκεφος, δύσθυμος, παραπονούμενος! Πότε του φταίει το ένα, πότε το άλλο. Πάντα βρίσκει κάτι να δικαιολογήσει τη μεγάλη στενοχώρια του.

Τί τού συμβαίνει άραγε, καί τί τον βασανίζει ;

+++++++++++++++++++afisteme na ZHSO


«Αφήστε με να ζήσω ! »

Μία νέα προσπάθεια, ένα νέο κίνημα δημιουργήθηκε από εκείνους που σέβονται το θαύμα της νέας Ζωής, από τη σύλληψή της, και αγωνίζονται να την προστατέψουν.

Σωματεία και Φορείς συνεργάζονται με στόχο την ενημέρωση για το λυπηρό φαινόμενο των εκτρώσεων, στις οποίες για ποικίλους λόγους καταλήγουν αρκετές νέες γυναίκες και όχι μόνο.

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» σας προσκαλεί να το γνωρίσετε από κοντά και ερχόμενοι«αντιμέτωποι» με τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα, να σώσουμε όλοι μαζί, όσους περισσότερους αθώους ανθρώπους από φριχτό θάνατο...

+++++++++++++++++++pZERVAKOS


+ Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος
Εν τη Ιερά Μονή Λογγοβάρδας τη 24-5-1954

«….Εγώ όμως δεν εταράχθην διότι γνωρίζω ότι υπάρχει άρχων του σκότους, μισόκαλος και φθονερός διάβολος όστις μισεί και διαβάλει τα καλά, λαλεί το ψεύδος, πλανά τους απροσέκτους και ανοήτους ανθρώπους και τους πείθει να καταφρονούν τας εντολάς του Θεού, να απιστούν, να λαλούν και αυτοί το ψεύδος, να μισούν τους αδελφούς των, να τους διαβάλλουν, να κατηγορούν, να συκοφαντούν.

Προς καταστολήν όμως του ταράχου των ημετέρων και των πιστών ψυχών, προς απόδειξιν και αποκατάστασιν της αληθείας, ως μας εντέλεται ο Απόστολος Πέτρος, να είμεθα έτοιμοι προς απολογίαν παντί τω αιτούντι υμάς λόγον περί της εν ημίν ελπίδος, μετά πραότητος και φόβου, συνείδησιν έχοντες αγαθήν, ίνα ενώ καταλαλώσιν ημών ως κακοποιών, καταισχυνθώσιν οι επειρεάζοντες την αγαθήν εν Χριστώ ημών αναστροφήν.

Απολογούμαι λοιπόν:

...Εις το βιβλίον μου «Μέγα και θαυμαστόν προσκύνημα εν Παλαιστίνη και Σινά» εις το περί του Αγίου Φω­τός κεφάλαιον «Μ. Σάββατον. Το Άγιον Φως», εγώ δεν αναφέρω, ότι εγενόμην αυτόπτης μάρτυς, ότι είδον το Άγιον Φως εξ ουρανού  κατερχόμενον,κλπ. αλλ' ούτε και δημοσίευμα τι έκαμα, ως νομίζετε, εις το οποίον να αναφέρω τοιούτον τι, ούτε εσκέφθην, ότι το Μ. Σάββατον είναι κινητή εορτή και δεν είναι πιθανόν όπως το θαύμα παρακολουθή το Ιουλιανόν ημερολόγιον.

 

Και διά να βεβαιωθήτε αναγνώσατε μετά προσοχής το βιβλίον μου, το οποίον νομίζω ότι έχετε, και θα ιδήτε, ότι όσα λέγει ο κ. Αρβανιτάκης είναι ιδικά του ψεύδη εξερχόμενα εκ του θησαυρού της ακαθάρτου του καρδίας, και εκ των γραφομένων του αποδεικνύεται, ότι είναι ψευδοπλάστης, ψευδολόγος, ψευδοκατήγορος, υβριστής, φθονερός και ασεβής.

Ερωτώ και σε κ. Αρβανιτάκη, ειπέ μοι. διατί επλήρωσε ο Σατανάς την καρδίαν σου ψεύσασθαί σε; ειπέ μοι, εις ποίαν σελίδα του βιβλίου μου, εις ποίον φύλλον, εις ποίον κεφάλαιον γράφω, ότι είδον ( εγώ ) το Άγιον Φως κατερχόμενον εξ ουρανού;

δεν ντρέπεσαι; δεν αισχύνεσαι να λέγης και να διαδίδης τοιαύτας ψευδολογίας και συκοφαντίας;

Δεν φοβείσαι τον Θεόν; δεν ήκουσας τον Προφήτην Δαυίδ λέγοντα: απολείς πάντας τους λαλούντας το ψεύδος.

Δεν τρέμεις να γράφης «ότι ευθύς εξ αρχής πρέπει να τονίσωμεν, ότι ουδέποτε η Εκκλησία μας υπεστήριξεν, ότι πρόκειται περί θαύματος». Αλλά ( γιά πές μου, εσύ ) ποίαν εννοείς Εκκλησίαν;
+++++++++++++++++++++++