Επτά Μητροπολίτες απαντούν στον πρόεδρο της Βουλής

για τις Συριζέϊκες απόψεις του…


patron xrisostomos


---Πατρών Χρυσόστομος: ''Να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό ο Βούτσης''
IEREMIAS---
Γόρτυνος Ιερεμίας: '''Ύπουλα προσπαθούν να κάνουν την πατρίδα μας εντελώς άθρησκη''


---Σάμου Ευσέβιος: ''Είναι βλασφημία για το Έθνος να εκστομίζονται τέτοιες ανιστόρητες απόψεις''


---Πειραιώς Σεραφείμ: ''Χωρίς την Εθνική υπόσταση δεν μπορεί αν υπάρξει Ελλάδα''


----Κερκύρας: ''Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «ταλιμπάν», σ΄ αυτούς που τον ξεστόμισαν'' ( Αυτοί πού το λένε, είναι οί ίδιοι τους οί «ταλιμπάν»... )

+++++++++++++

 

GEROS VOYTSHS


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης : « Τι θα έκανε ο Γέρος του Μοριά αν συναντούσε κάποτε τον Βούτση;»
Από την ίδρυση του ΣΕΚΕ, του «μπαμπά» δηλαδή του ΚΚΕ, η Αριστερά λειτουργεί πάντα σαν γύπας, ή σαν κοράκι.

Και κάθε συμφορά του λαού μας τη θεωρούν ευκαιρία τους...

Το έκαναν αυτό με την προδοτική στάση τους κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας στη Μικρά Ασία το 1919-1922, ευθυγραμμιζόμενοι με τον εχθρό.

Το έκαναν και το 1942-1949, θεωρώντας πάλι τον πόλεμο και την Κατοχή ευκαιρία να προωθήσουν την ολοκληρωτική ατζέντα τους. 

Και πάντα, μα πάντα, οι Αριστεροί αγωνίζονταν για μια μικρότερη και όχι μεγαλύτερη Ελλάδα. 

Είτε υπονομεύοντας τον αγώνα στη Μικρά Ασία, σπάζοντας το ηθικό και ευθυγραμμιζόμενοι με τον σύμμαχο του γενοκτόνου Κεμάλ, τον τότε Λένιν, είτε προκαλώντας εμφύλιο με στόχο την επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας και την απόσπαση της Μακεδονίας..

Κι΄έτσι, πάντοτε η στάση τους είχε ως στόχο το κόντεμα της Πατρίδας μας...

++++++++++++++++GRHGORIOSdeiktis


Καθηγούμενος I.M. Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχ. Γρηγόριος πρός Πολιτικό Διοικητή Αγίου Όρους:

«...διότι συνεργάζεστε με μία κυβέρνηση Άθεη, η οποία από οδοδείκτης  κατήντησε κ...λοδείκτης, εξ ου και οι διαστροφές και οι ακολασίες μεσουρανούν στον τόπο μας, με συλλαλητήρια από θηλυδρίες και με συμμετοχή υπουργών και άλλων κρατικών προσώπων ! Εγώ δεν πτοούμαι ούτε με φυλακή, ούτε με εξορία...»Με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Αγιορείτης Ηγούμενος εξηγεί ότι κ. Κασμίρογλου συνεργάζεται με μία άθεη κυβέρνηση, και επιμένει ότι ως πολιτικός διοικητής κατευθύνει τους επισήμους μόνο σε φιλικά του μοναστήρια…

Στην αντεπίθεση περνά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Ορους, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος απαντώντας στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου για τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ τους.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους απαντά στον Ηγούμενο της Μ. Δοχειαρίου για τις κατηγορίες

Αναλυτικά η απάντηση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους

Αξιότιμε κ Πολιτικέ Διοικητά της Αγιωνύμου Πολιτείας,

εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να κατέβω στην αρένα της δημοσιότητας, αλλά έτσι που φύσηξε ο άνεμος πάω κι εγώ. Τα δικά μου γράμματα δεν είναι ούτε ιεροσφράγιστα ούτε πρωτοκολλημένα.

Είναι φωτοβολίδες μέσα στα σκοτάδια που εξαπέλυσαν οι κρατούντες...

++++++++++++++AERAKHS

Μέ τό χέρι στήν καρδιά, για την αλήθεια καί μόνο...

 

Θά μποροῦσε νά μήν εἶναι κάστανο. Θά μποροῦσε νά ἦταν λουκούμι ἤ φυστίκια ἤ παξιμαδάκι, ἤ γλυκό τοῦ κουταλιοῦ, ἀπό ἐκεῖνα πού κερνᾶνε σέ μοναστήρια. Τέτοια μοίραζε, «τράταρε», ὁπωσδήποτε καί ὁ ὅσιος αὐτός ἄνθρωπος, ὁ πατήρ Παΐσιος.

Καί ἀσφαλῶς οἱ ἀποδέκτες κερασμάτων ἤ μικρῶν σταυρῶν ἤ κομποσχοινίων θά ἦσαν χιλιάδες...

Λοιπόν; Τί θά κάνουμε τώρα; Μαζί μέ τό ὄντως ἱερό του πρόσωπο θά ἱεροποιήσουμε καί ὅλα τά ἀντικείμενά του; Θά ἐκθέτουμε σέ προσκύνησι ὅλα τά κεράσματά του, ὅλα τά μικρά ἤ μεγάλα δῶρα πού ἔκανε;


+++++++++++++

 


paisios katara

Άγιος Παΐσιος : « Γκρίνιες  και κατάρες. Έτσι έρχεται μετά, η οργή του Θεού...»

– Γέροντα, η κατάρα πιάνει ;

---Ναι, η κατάρα πιάνει, όταν υπάρχη στη μέση αδικία.

Αν λ.χ. κάποια κοροϊδέψη μια πονεμένη, ή της κάνει ένα κακό και η πονεμένη την καταρασθή, πάει, χάνεται το σόι της. Όταν δηλαδή κάνω κακό σε κάποιον και εκείνος με καταριέται, πιάνουν οι κατάρες του.

Επιτρέπει ο Θεός και πιάνουν, όπως επιτρέπει λ.χ. να σκοτώση ένας κάποιον άλλον. Όταν όμως δεν υπάρχη αδικία, τότε η κατάρα γυρνά πίσω σε αυτόν που …την έδωσε.

– Και πως απαλλάσσεται κάποιος από την κατάρα;
+++++++++++

 

tafos agiou paisiou TZIXANT 


  Όσιος Παΐσιος, Σουρωτή –11 Ιουλίου 2017 

VIDEO

 https://www.youtube.com/watch?v=BhoNQSRi1a0

 

 

Αρκετές δεκάδες χιλιάδες πιστών επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και προσκύνησαν ευλαβικά τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα της 12ης Ιουλίου, ημέρα μνήμης του θανάτου του σύγχρονου Αγίου.

Οι φωτογραφίες από τις ουρές που σχημάτισαν οι πιστοί περιμένοντας καρτερικά να γονατίσουν μπροστά στο λιτό μνήμα του Αγίου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Χιλιάδες κόσμου αναπαρήγαγαν τις φωτογραφίες και επικαλέστηκαν, έστω και διαδικτυακά, την ευλογία του Αγίου και τη μεσιτεία του για τα προβλήματα τους.

Την ίδια μέρα διαπίστωσα ότι υπήρχαν αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι είτε χλεύαζαν τους πιστούς που βρέθηκαν στο μοναστήρι της Σουρωτής, ή ακόμη χειρότερα τους χρέωναν την πολιτική κατάντια της χώρας.

Σχολίαζαν ότι οι ευλαβείς προσκυνητές έχουν χαμηλή νοημοσύνη και ότι το 2017 είναι παρανοϊκό να στήνεσαι σε ουρές για να προσκυνήσης τον τάφο κάποιου. «Ποιός και με ποιο δικαίωμα τον ανακήρυξε Άγιο;» απορούσαν και κοσμούσαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους πιστούς που άφησαν τις υποχρεώσεις τους για να ζητήσουν τη χάρη του Αγίου Παϊσίου γονατίζοντας μπροστά στο μνήμα του.

( σ.σ. Αυτοί οι χλευαστές, συνήθεις τύποι του καμακιού, της καφετέριας και της κλωτσοπατινάδας των γηπέδων, ή και αφισοκολητές των πολιτικών κομμάτων ήθελαν τώρα σάν ξερόλες να έχουν και λόγο περί αγιότητος…Λές και ήξεραν ποτέ τους τι σημαίνει και πώς αποκτάται από τον Θεό η αγιότητα…).
++++++++++++++++

 

aoz 630


Ο πόλεμος  τών πετρελαίων καί τών υδάτων Τίγρη και Ευγράτη θ΄ ανοίξει τούς ασκούς του Αιόλου για τον Τρίτο και φαρμακερό Παγκόσμιο πόλεμο...

Στη συνέντευξη αυτή ο  Κύπριος Μητροπολίτης Μόρφου κ.Νεόφυτος αναλύει κι ερμηνεύει Ορθόδοξα και με βάση τις Προφητείες όχι μόνο του Οσίου Παϊσίου, αλλά  κι άλλων ανθρώπων του Θεού όλα τα μεγάλα πνευματικά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά γεγονότα  που θα συμβούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που ήδη τα πρώτα τους σημάδια βλέπουμε  να παρουσιάζονται στην Κυπριακή ΑΟΖ .


Σε μια προφητική προσέγγιση των πραγμάτων, ο Μόρφου Νεόφυτος αποκαλύπτει ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα των συνομιλιών, αλλά θα λυθεί όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το Κουρδικό κράτος.


AOZ 1«…Εκείνο το πρωινό που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενεργοποιούσε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, κοινοποιώντας την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανηφόριζα προς την Ευρύχου, προς τη Μητρόπολη Μόρφου, όπου με περίμενε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Μιλήσαμε για την Ευρώπη, που, όπως λέει ο Μητροπολίτης, διαλύεται. Για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξηγεί πως μαίνεται εδώ και έξι χρόνια. Για τους υδρογονάνθρακες, για τους οποίους επισημαίνει ότι αποτελούν πηγή πολέμου και όχι πλούτου.

Στάθηκε στον εκφοβισμό που θα ζήσουμε για τρεις μέρες από την Τουρκία, αλλά και για τη λύση του Κυπριακού, που δεν θα είναι αποτέλεσμα συνομιλιών, αλλά θα επέλθει όταν θα αναγνωρίσουν οι Ρώσοι, Αμερικάνοι και Εβραίοι το Κουρδικό κράτος.


Ολόκληρη η συνέντευξη…

--- Σεβασμιώτατε, Κυριακή του Θωμά σήμερα, άπιστος Θωμάς λοιπόν ο Κύπριος;

--- Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την Ανεξαρτησία της Κύπρου, ειδικότερα μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και την πλασματική οικονομική ανάπτυξη που είχε ο τόπος, εξασθένησε η πίστη πολλών συμπατριωτών μας. Και θα έλεγα πως οι Κύπριοι είναι ολιγόπιστοι κι όχι άπιστοι. Έχουν λίγη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και πολλή στον πλούτο, στη λογική τους, στο κλειστό θερμοκήπιο της καθημερινότητάς τους. Το να είσαι νησιώτης με μια μεγάλη ηπειρωτική γη, δημιουργεί το αίσθημα της αυτάρκειας. Ο αυτάρκης άνθρωπος δεν αισθάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με τον Θεό παρά μόνο όταν δυσκολευτεί.

Οι σημερινοί Κύπριοι, λόγω της ενωμένης Ευρώπης που όλους μας ξεγέλασε, νομίζουν ότι η Κύπρος δεν είναι δίπλα στη Συρία αλλά δίπλα στο Λονδίνο ή το Παρίσι, και εμπιστεύονται περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Έρχεται όμως το ίδιο το Λονδίνο να μας διαψεύσει και να μας πει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι Ευρώπη.

Έτσι τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να κλονίζεται η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λεγόμενη ευρωπαϊκή οικογένεια. Εκεί που η Ενωμένη Ευρώπη σήμαινε δουλειές, δικαιώματα, ανοχή στους ξένους, τώρα βλέπουμε ότι λειτουργεί τελικά με πολλές ταχύτητες. Η τελευταία σύνοδος της Ρώμης πριν μερικές βδομάδες, παρόντος του πνευματικού αρχηγέτη της Δυτικής Ευρώπης, του Πάπα, έχει κωδικοποιήσει αυτό το πράγμα, αλλά δεν το έχουν δώσει του λαού να το καταλάβει.

--- Με τη «Λευκή Βίβλο» του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

---Ναι, υπάρχει η Ευρώπη του Νότου και δεν καταλαβαίνουμε ότι εμείς δεν είμαστε απλά η Ευρώπη του Νότου, αλλά της Ανατολικής Μεσογείου, η Ευρώπη που βρίσκεται στον προμαχώνα της Συρίας, του Ισλάμ.

---Και των υδρογονανθράκων…

---Ναι, που επί του παρόντος είναι πηγή πολέμου και όχι πλούτου. Αυτό τώρα άρχισαν να το αντιλαμβάνονται οι Κύπριοι. Νόμιζαν ότι οι υδρογονάνθρακες είναι το λαχείο μας. Μπορεί πριν να το εξαργυρώσουμε να αποδειχθεί προβληματικό.

---Δηλαδή;

---Με γεγονότα απειλητικά, που οι Τούρκοι ήδη ετοιμάζουν. Η Τουρκία επιθυμεί να μη μας αφήσει ούτε να μυριστούμε τους υδρογονάνθρακες, και θέλει να μοιραστούμε ακόμα και την όσφρηση...

++++++++++++++


  NEA-SHMAIA


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΗΜΑ


Οί σελίδες αυτές ανοίχθηκαν γιά τήν φιλοξενία άρθρων επάνω σέ θέματα πού άπτονται τής Ορθοδόξου πίστεως. Τά άρθρα αυτά καθώς καί οί διαμαρτυρίες πιστών ανθρώπων οφείλουν να ευρίσκονται μέσα στά όρια τής Χριστιανικής ευπρέπειας καί ευγένειας. Εμπαθή καί επιθετικά άρθρα εναντίον προσώπων καί θεσμών θά αποκλείονται. Πιθανές ορθογραφικές διορθώσεις σέ τόνους καί στίγματα καθώς καί πιθανή ελεύθερη μετάφραση δυσνόητων λέξεων πού δυσκολεύουν τήν ωραία καί κατανοητή εμφάνιση τών κειμένων καί πού όμως δέν θα αλλάζουν το κεντρικό νόημα νά
θεωρούνται επιτρεπτές καί αυτονόητες... 

( * ) σχόλια kivotoshelp ) 
                                   

 OrthodoxBHMA