kefallinias

Άγνωστες οι βουλές του Χριστού και το γιατί επέτρεψε στον αοίδιμο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο, μόνο 22 μέρες να ζήσει ως Αρχιερέας Του στην γή ταύτη.

Πιθανώς, για να τον γλιτώση από το βάρος της Αρχιερωσύνης και τα όσα συναφή με αυτήν γίνονται...
Από τις ίντριγκες, τις πιέσεις, και ενδεχόμενους συμβιβασμούς, ασχέτως εάν κάποιοι κάνουν τα πάντα για να τεθούν επικεφαλής των πιστών διακινδυνεύοντας μετά να χάσουν και την ίδια την ψυχή τους…


 

Δύο έτη συνεπληρώθησαν από την απροσδόκητη εκδημία του του αοιδίμου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου..

Δύο έτη, από του μοναδικού ίσως Επισκόπου στα εκκλησιαστικά χρονικά, με 22 μόνον ημέρες Αρχιερωσύνης !

Ο μακαριστός Ιεράρχης, κατά κόσμον Ευάγγελος Φωκάς, εγεννήθη στη νήσο Κεφαλληνία στις 25 Μαρτίου 1951.

Από μικρό παιδί αφιέρωσε τον εαυτό του στην Εκκλησία και στην διακονία της.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη μοναχός το έτος 1988, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, Αγίου Όρους.

Το 1989 εχειροτονήθη διάκονος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, από τον γέροντά του, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα Καλαφατάκη.
Πρεσβύτερος εχειροτονήθη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, Ομαλών Κεφαλληνίας, το 1998.

Από του έτους αυτού, έως και το 2015 υπηρέτησε στην γενέτειρά του, ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την εκδημία του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εκλέγει αυτόν στις 27 Μαίου 2015, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του, τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, πολιούχου Αθηνών, υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και δεκάδων άλλων Αρχιερέων και παρουσία πρωτοφανούς σε αριθμό εκκλησιάσματος.

Η ενθρόνισίς του είχε αποφασισθεί στις 2 Ιουλίου.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, είχε ταξιδέψει έως την Θεσσαλονίκη, διά να παραστεί στην ενθρόνιση του ευλαβούς και φιλάγιου, νέου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Διέμενε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Χορτιάτου, Θεσσαλονίκης.

Εκεί στις 22 Ιουνίου, εκοιμήθη εν Κυρίω, αιφνιδίως μεν, έτοιμος από καιρού δε...

Οι κάτοικοι της Κεφαλληνίας ενώ ήταν εν αναμονή της λαμπράς υποδοχής, εν όψει της ενθρονίσεώς του, υπεδέχθησαν στις 23 Ιουνίου, στο λιμάνι της νήσου, άφωνοι, δακρυσμένοι και συντετριμμένοι, τον άπνου ποιμενάρχη τους...
-----------------


EVAGELION


Σέ σπίτι που υπάρχει και διαβάζεται καθημερινά
καί με ευλάβεια το Ευαγγέλιο, τρέμουν να μπούν οι δαίμονες…Όπως η καθημερινή προσευχή, έτσι και η καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής είναι απαραίτητη για την πνευματική μας ζωή.

Με τη μελέτη της Αγίας Γραφής η προσευχή μας γίνεται θερμότερη. Και με την προσευχή μας ο νους μας φωτίζεται για την κατανόηση της Αγίας Γραφής.

Εκτός από τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, σημειώνουμε και μερικούς ακόμα πρακτικούς τρόπους.

α)  Χρειάζεται πριν απ’ όλα  ν’ αποκτήσουμε το προσωπικό μας αντίτυπο της Αγίας Γραφής.

Αυτή να έχουμε πάντα. Να μην την δανείζουμε. Και μόνον απ’ αυτήν να διαβάζουμε.Έτσι θα αποκτήσουμε με κάθε λέξη προσωπική γνωριμία.

( Και ακόμη, να υπογραμμίζουμε και να σημειώνουμε στις άκρες των κεφαλαίων κάθε τι πού μας κάνει εντύπωση και πού πρέπει ιδιαιτέρως μετά να το αναζητήσουμε και να το μελετήσουμε. Η Αγία Γραφή κάθε ευλαβούς Χριστιανού φαίνεται αν μελετάται ( και όχι απλώς διαβάζεται ξερά ) από τις σημειώσεις πού έχει πάνω της ο κάτοχός της.

«Απείραχτη» Αγία Γραφή σημαίνει ότι ο κάτοχός της  δεν έχει προσέξει τίποτα μέσα της, πέραν του να ξεφυλίζει και να γυρνάει τα φύλλα…
-----------------theia koinwnia


Μία σπάνια φωτογραφία αποτυπωμένη κατά παραχώρηση Θεού από Ρωσική Θεία Λειτουργία !

Επάνω στην Αγία Τράπεζα λαμποκοπάει πυρακτωμένο το Ιερό Δισκοπότηρο πού μέσα του βρίσκεται ολόκληρη η πύρινη Θεότητα τού Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού καί μας δείχνει τί μπορεί να πάθει ο άνθρωπος εάν είναι "ακατάλληλος" να κοινωνήσει...

Ο Απόστολος Παύλος μάλιστα στήν Α΄ πρός Κορινθίους επιστολή του, μας καλεί να προσέχουμε όταν έχουμε επάνω μας θανάσιμες αμαρτίες, διότι πλησιάζοντας την Αγία Κοινωνία δεν πλησιάζουμε μία τυπική κατάσταση, αλλά ότι έχουμε να κάνουμε με το ίδιο Σώμα και Αίμα Χριστού και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι΄ αυτό:

 « Ώστε, ος ( όποιος ) αν εσθίει τον άρτον τούτον, ή πίνει το ποτήριον του Κυρίου αναξίως ( Αγία Κοινωνία ), ένοχος έσται του Σώματος και Αίματος του Κυρίου. Δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν ( άς δοκιμάζει την συνείδησή του Εξομολογούμενος σε ιερέα τις αμαρτίες του… ), και ούτως εκ του άρτου εσθιέτω, και εκ του ποτηρίου πινέτω.

Ο γαρ εσθίων και πίνων αναξίως, κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει ( βάζει μεγάλο κρίμα επάνω στον εαυτό του…), μη διακρίνων το Σώμα του Κυρίου. Δια τούτο εν υμιν πολλοί ασθενείς και άρρωστοι, και κοιμώνται ικανοί » ( γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο αρρωσταίνουν βαριά πολλοί μεταξύ σας και πεθαίνουν αρκετοί ) Α΄ Κορινθ.επιστολή κεφ. ΙΑ΄ 27- 30

 

Το 1987, ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης ο μετέπειτα Άγιος της Εκκλησίας μας εξομολόγησε μία κοπέλα, αλλά της απαγόρευσε νά κοινωνήσει.

Εκείνη τότε επισκέφθηκε κάποιον επίσκοπο, πού της επέτρεψε τη Θεία μετάληψη.

Όταν όμως πλησίασε νά κοινωνήσει, ή άγία λαβίδα μπήκε άδεια στο στόμα της.

Αυτό το παράδοξο και θαυμαστό επαναλήφθηκε κι άλλη φορά, οπότε η κοπέλα τρόμαξε, μετανόησε και πήγε να εξομολογηθεί πάλι στον π. ‘Ιάκωβο.

Όταν κοινωνώ τούς ανθρώπους, διηγιόταν χαρακτηριστικά άλλοτε ο μακαριστός γέροντας Ιάκωβος, ποτέ δεν κοιτάζω τα πρόσωπά τους.

Μερικές φορές όμως μου λέει ο λογισμός νά τα κοιτάξω.

Τότε βλέπω μερικά πρόσωπα νά έχουν μορφή σκύλου, πιθήκου ή άλλων ζώων. Είναι φοβερή η μορφή τους. Βλέπω όμως και μερικά ήρεμα και ιλαρά πού μετά τη θεία μετάληψη λάμπουν σαν τον ήλιο...
----------------

 

UKRANIA

 

Μητροπολίτης Ουκρανίας


ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΕΔΩ,  Σ΄ ΕΜΑΣ :


MAGARISAN SHMAIA


Μαγάρισαν και την Ελληνική Σημαία με τα χρώματα της ομοφυλοφιλίας τους!

Κατάθεση 2 μηνύσεων για το θέμα αυτό από:


1ον) Το πολιτικό κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ (του Νικολάου Βασιλειάδη του Αναστασίου, Δικηγόρου – Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας )

2ον ) Νικολάου Ταμουρίδη, Αντιστράτηγου (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ελεύθερης Πατρίδας


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   ΕΔΩUKRANIA - Κίεβο


Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, προκάλεσε η άδεια για διοργάνωση παρέλασης υπερηφανείας στο Κιέβο.

Ο κ. Ονούφριος επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου Κιέβου για εκφράσει από κοντά την ενόχλησή του, αλλά και να ζητήσει να μην δοθεί άδεια για τέτοιες διοργανώσεις που προωθούν τον Σοδομισμό.

"Οι Χριστιανοί πρέπει ρητά και κατηγορηματικά να είναι ενάντια στην προπαγάνδα της αμαρτίας, αλλά και της παραμέλησης των χριστιανικών αρετών. Η παρέλαση υπερηφανείας προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην ηθική και ψυχική υγεία των νέων και των παιδιών" - ανέφερε σε δηλώσεις του Μητροπολίτης Ονούφριος.
---------------------SERVIA L

Πολλοί μιλούν για «αχυράνθρωπο» του Σέρβου Προέδρου…


Τι συμβαίνει άραγε; Ποιές «μυστικές εταιρείες» και οργανώσεις ανεβάζουν στα ύψη της πολιτικής, αυτούς τους ανθρώπους για να εκμαυλίσουν έτσι τα έθνη; Και τι καλό και αγαθό μπορεί να προκύψει για τα Έθνη αυτά, όταν καθοδηγούνται από ανθρώπους ψυχολογικά προβληματικούς πού αφού τά βράδυα «βγάζουν τα μάτια τους» ( κατά μία λαϊκή έκφραση ) υποδουλωμένα σε ανώμαλα πάθη να μπορούν μετά το πρωϊ να παίρνουν αποφάσεις σωτήριες για τους λαούς τους;

Έτσι λοιπόν, μετά την «χριστιανική» Ιρλανδία πού προχθές απέκτησε Σοδομιστή πρωθυπουργό, τώρα και η «ορθοδοξότατη» Σερβία, με λεσβία πρωθυπουργό !

Να περιμένουμε τώρα, «και στα δικά μας ;». Ιδού το φοβερό ερώτημα πού ίσως αγγίξει και εμάς σε λίγο…

-----------------

Μετά την Ιρλανδία, και η Σερβία: Απέκτησε την πρώτη γυναίκα ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό...

Η 41χρονη Μπράνμπιτς είναι απόφοιτη του πανεπιστήμιου του Χαλ στην Αγγλία και ο πρώτος πρωθυπουργός σε βαλκανική χώρα που είναι και γυναίκα και λεσβία

Μια διπλή «πρωτιά» έχει εδώ και λίγες ώρες η Άνα Μπρνάμπιτς καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σερβίας που είναι και ομοφυλόφιλη.

Η 41χρονη Μπράνμπιτς είναι απόφοιτη του πανεπιστήμιου του Χαλ στην Αγγλία και ο πρώτος πρωθυπουργός σε βαλκανική χώρα που είναι και γυναίκα και λεσβία.

Η τοποθέτησή της κατ' επιλογήν του προέδρου της χώρας και πρώην πρωθυπουργού Αλεκσάντερ Βούτσιτς έρχεται λίγα 24ωρα μετά την εκλογή
στην Ιρλανδία του Λέο Βαράντκαρ, του πρώτου ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού της χώρας.

«Είναι πολύ σημαντικό βήμα για μια χώρα που το 65% πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια και το 78% ότι δεν πρέπει να εκφράζεται έξω από το σπίτι.» δήλωσε ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Γκόραν Μίλετιτς...

-----------------

 

GORTYNOS


Ο Γόρτυνος κ. Ιερεμίας

Η έλλειψη ταπεινών αλλά και ειρηνοποιών "μικρών καί μεγάλων " κληρικών είναι σήμερα καταφανής καί άξια πολλών δακρύων. Μπορεί να γίνονται κηρύγματα περί αγάπης στον πλησίον καί ειρήνης τού σύμπαντος κόσμου αλλά ελάχιστοι μπαίνουν στήν μέση για να ειρηνεύσουν και να χωρίσουν εμπλεκομένους.

Η φράση αρκετών " εμείς δεν μπλεκόμαστε στά οικογενειακά" ακούγεται τακτικά αφήνοντας έτσι τον λύκο διάβολο να τρώει τα θύματά του χωρίς ούτε μιά ελάχιστη προσπάθεια προσέγγισης και ειρήνευσης αδελφών καί οικογενειών, συγγενών και γειτόνων. Καί μετά ακολουθούν και φονικά ...

"Μακάριοι οι ειρηνοποιοί" λέει κάπου η Αγία Γραφή, αλλά αυτό ελάχιστα απασχολεί σήμερα τούς έχοντας το λειτούργημα της ειρήνευσης. Άσε πού κάποιοι σαν τούς πείς να μεσολαβήσουν για ειρήνευση μετά δεν σου μιλάνε και σένα για να μή τούς ενοχλείς...

Κι΄έτσι ο λόγος του Χριστού ότι μέγα σημείο τής Συντελείας του Κόσμου θα είναι καί η "ψύξη τής αγάπης τών ανθρώπων" καθημερινά όλο και περισσότερο επαληθεύεται...Άς γίνουμε ειρηνοποιοί  αδελφοί, άν θέλουμε να μπούμε κι΄εμείς στην βασιλεία του Θεού.


 

Επιστολή τού Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κ. Νεκτάριο

«Εὐλογεῖτε.

Ἐπειδή ἡ ἐπιστολή Σας πρός τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ καί ἡ δική Του ἀπάντηση πρός Εσᾶς, θίγουν σπουδαῖο θέμα, διότι ἀποτελοῦν σύγκρουση δύο ρευμάτων παρατηρουμένων ἀείποτε στήν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας μας, καί ἐπειδή, ὡς γράφετε, «τέτοιες ὑποθέσεις ἀφοροῦν ὁλόκληρο τό σῶμα τῆς διοικούσης Ἐκκλησίας», ἐπιτρέψατέ μου, παρακαλῶ, νά καταθέσω τήν θέση μου ἐπί τῆς ἀλληλογραφίας αὐτῆς.

1) Σεβασμιώτατε, παρά τήν ἀγάπη μου καί τόν σεβασμό μου πρός Σᾶς, ἔτι δέ καί τήν εὐγνωμοσύνη μου, μετά τοῦ πλήθους τῶν εὐσεβῶν, διότι μᾶς ἐγνωρίσατε περισσότερο τόν ἠγαπημένο μας ἅγιο Λουκᾶ, τόν Ἀρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως καί Κριμαίας, θαυματουργό ἰατρό, ὅμως, θέλω νά Σᾶς πῶ, ὅτι δέν μοῦ ἄρεσαν τά γραφόμενά Σας πρός τόν ἅγιο Πειραιῶς καί κατά τό περιεχόμενό τους καί κατά τό ὕφος τους.

Θεωρῶ δέ ὡς βέβαιο ὅτι ὁ γλυκός μας ἅγιος Ἐπίσκοπος τῆς Κριμαίας δέν θά ἔγραφε ποτέ, μά ποτέ δέν θά ἔγραφε πρός συνεπίσκοπό Του τοιαύτη ἐπιστολή. Δέν μοῦ ἄρεσαν, Σεβασμιώτατε, τά γραφόμενά Σας στήν ἐπιστολή αὐτή διότι, ὡς νομίζω, ἐναντιοῦνται πρός τήν διδασκαλία τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τούς λόγους καί τήν ζωή τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας, πού συνιστοῦν τήν Ἱερά μας παράδοση.

Οἱ Προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης ἐλέγχουν μέ πολλή δύναμη καί μέ ὠμές μάλιστα ἐκφράσεις τήν πεπλανημένη διδασκαλία τῶν ψευδοπροφητῶν καί τίς πιέσεις τῶν βασιλέων τοῦ Ἰσραήλ, οἱ ὁποῖοι, καί οἱ δύο, ἤθελαν τήν καθαρά θρησκεία τοῦ Γιαχβέ νά ἀναμείξουν μέ τίς διδασκαλίες τῶν γειτόνων λαῶν (συγκρητισμός, οἰκουμενισμός)...
---------------------Jaelene Hinkle

Jaelene Hinkle – USA --
Η Χριστιανή ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής ομάδας πού αρνήθηκε να φορέσει μπλούζα με τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλόφιλων. Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας πού δεν τόχουν σε τίποτα να τρέξουν με καμάρι να φορέσουν τίς "αποτέτοιες" μπλούζες...
Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών θα φορούν μπλουζάκια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να υποστηρίξουν την λεγόμενη «ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια» τον Ιούνιο, η πραγματική Χριστιανή ποδοσφαιρίστρια Jaelene Hinkle αποχώρησε από το ρόστερ της Εθνικής για τα δύο διεθνή φιλικά εναντίον της Σουηδίας και της Νορβηγίας αυτόν τον μήνα, επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με την Christian Post. Δεν αντικαταστάθηκε μετά την απόσυρσή της.

Η 24χρονη αμυντικός που παίζει στην ομάδα North Carolina Courage, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: “Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23).

“Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους”, σημειώνει επίσης στο προφίλ της...
-----------------

 

dolphins icon 1

Ένα θαυμαστό και ασυνήθιστο γεγονός που μας θυμίζει αρχαία Συναξάρια Αγίων, συνέβη στο Σότσι της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ένα κοπάδι δελφινιών έβγαλε στην ακτή μία εικόνα της Παναγίας μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανθρώπων που βρισκόντουσαν στην παραλία.

 

dolphins icon

 

Το γεγονός έφερε στην δημοσιότητα ένας συνταγματάρχης του Ρωσικού Στρατού και η σύζυγός του, οι οποίοι έκπληκτοι είδαν τα δελφίνια να κολυμπάνε πολύ κοντά στην ακτή και να βγάζουν ένα αντικείμενο.

Όταν τα δελφίνια απομακρύνθηκαν προς το πέλαγος, το ζευγάρι πλησίασε το σημείο όπου είδαν το αντικείμενο καλυμμένο από λάσπη...
-------------------Βίβλος 127 θαυμάτων του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΚΚΑ,

του ιατρού, καί Νεοφανούς Αγίου...

 

 

 AgiosDHMHTRIOS USA


Η εικόνα τού Νεοφανούς αγίου Δημητρίου σέ Ναό επ΄ ονόματί του στό Σικάγο.

 

Τά όσα παρακάτω θα ειπωθούν είναι παρμένα από το βιβλίο : «Ο Νεοφανής μυροβλύτης και θαυματουργός Δημήτριος Κ. Λέκκας» πού  κυκλοφόρησε το 1994  από τον Θεολόγο και ιερέα π. Ιωάννη Ροβίθη , σαν συνέχεια άλλων προηγουμένων, πιο συνεκτικών εκδόσεων.

Lekas 1994

 

Έτσι λοιπόν, με αφορμή περίεργα περιστατικά θαυμάτων και θεραπειών πού διαχρονικώς συνεχίζονται, καθώς και εμφανίσεών του σε τέτοια έκταση πού νά δημιουργούν θαυμασμό και έκπληξη,  το όνομα του Δημητρίου Λέκκα, ενός ευλαβέστατου νέου γιατρού, Καρδιολόγου της Αθήνας, σπουδασμένου στην Ιταλία, ακουγόταν στους Χριστιανικούς κύκλους σαν σημείο σοβαρό μέν αλλά και αντιλεγόμενο για δύο περίπου 10ετίες, από το 1980 ως το 2000. Καί πάνω σε όλα αυτά στηρίχθηκαν τα βιβλία...

Ο ευσεβής αυτός νέος, και αγαθής καρδίας γιατρός, γεννημένος τό 1946 στην Αθήνα, από ενάρετους γονείς, επίσης γιατρούς, είχε αφήσει δείγματα αγίας και προσεκτικής ζωής από παιδικής ήδη ηλικίας...

Ήταν ένα νεαρό παιδί με κατά κόσμο αγιότητα, θρησκευτική ευλάβεια, αλλά και ασκητής της μεγάλης αρετής της ελεημοσύνης προς τους πτωχούς όπως πολλοί άνθρωποι πού τον γνώρισαν, επωνύμως στο παραπάνω βιβλίο θαυμάτων πού αναφέραμε το καταθέτουν…

Τα πρωτόγνωρα περιστατικά εμφανίσεών του πού ακολούθησαν μετά τον μαρτυρικό του θάνατο ( 17 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη του 1979 ) από ανείπωτους πόνους ώστε κανένα φάρμακο να μη τον πιάνει, σηκώνοντας έτσι με πολύ υπομονή και για αρκετό διάστημα τον Σταυρό του λόγω βαρύτατης μορφής καρκίνου, απετέλεσαν και θέμα δημοσιογραφικής έρευνας ώστε για μήνες ολόκληρους να γράφουν θρησκευτικές και μη εφημερίδες τα χρόνια εκείνα… 

Υπήρξαν βέβαια και οι συκοφάντες πού σε κάθε εποχή υπάρχουν ακόμη και από τις τάξεις του ιερού κλήρου πού δεν μπορούσαν κάν να διανοηθούν και να χωνέψουν ότι ήταν δυνατόν ( και κατ΄ αυτούς, «δεν ήταν και…επιτρεπτό» ) να αγιάσει ο Χριστός ένα λαϊκό παιδάριο, πράγμα πού μόνο κάποιος κληρικός, Αρχιερέας, μοναχός, και ασκητής θα μπορούσε στα ύψη της αγιότητας να φθάσει !

Lekkas Gurnelis books

Όχι όμως και ένας απλός άνθρωπος, και ειδικά λαϊκός, νεαρής ηλικίας, φορώντας μάλιστα κοστούμι και γραβάτα!

Όμως η μεγαλύτερη και πιο ανεπίτρεπτη συκοφαντία υπήρξε η διάδοση κακόβουλης φήμης ότι κάποιος γνωστός Καθηγητής Πανεπιστημίου της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ( ο αείμνηστος πλέον Παν. Χριστ.) είχε δήθεν πληρωθεί με κάποια εκατομμύρια από την μητέρα του Αγίου, την ευλαβέστατη κυρία Γεωργία Λέκκα, για να αναλάβει μέσα από τις γνωριμίες πού είχε ώστε να ανακυριχθεί το γρηγορότερο ο Δημήτριος, ως Άγιος.

Είχαμε μιλήσει και προσωπικά τα χρόνια εκείνα με την κυρία Γεωργία Λέκκα και είχαμε ακούσει τις έντονες διαμαρτυρίες της για τον πόλεμο πού δεχόταν από διαφόρους ανθρώπους, ακόμη καί της Εκκλησίας…

Όμως ο Δημήτριος, υπάρχων ήδη Άγιος στην συνείδηση ανθρώπων του λαού και όσων τον γνώρισαν, είτε εν ζωή είτε μετά την κοίμησή του, ασφαλώς καί δεν είχε ανάγκη προβολής και πληρωμής για ανάδειξη της αγιότητάς του.

Εμείς, σε μια προσπάθεια αναθεώρησης εκείνης της γκρίζας εποχής θα καταθέσουμε εδώ μέρος μόνο από τα υπάρχοντα 127 θαύματα του Αγίου, πιστεύοντας ότι υπάρχουν και άλλα πολύ περισσότερα ακαταχώρητα και ότι «νύν, επέστη ο καιρός» να αναθεωρήσουν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι άνθρωποι της Εκκλησίας το «κατά Δημήτριον Λέκκα κεφάλαιον και σημείον». Αρκετή η παραγκώνισή του για 40 τόσα χρόνια!

Θα περιμένουμε ακόμη, ότι όποιος - όποια, αισθάνονται υποχρέωση και ευγνωμοσύνη απέναντι κάποιου θαύματος και κάποιας θεραπείας από τον Άγιο, να μας γράψουν και να καταθέσουν το περιστατικό τους ώστε να το δημοσιεύσουμε προς δόξαν του Αγίου.

Γιατί δυστυχώς σήμερα τον Νεοφανή Δημήτριο ιατρό τον Αθηναίο, τον έχουμε θάψει για δεύτερη φορά ώστε ακόμη και στο Διαδίκτυο ελάχιστες πληροφορίες να υπάρχουν γι΄ αυτόν, σχεδόν καθόλου !

Όσοι τον πιστεύουν λοιπόν, έχει καλώς, όσοι δεν τον πιστεύουν παρ΄ όλα τα θαύματα πού θα διαβάσουν άς μελετήσουν καλύτερα τα παρατιθέμενα στοιχεία μη βρεθούν στο τέλος καί Θεομάχοι και κατήγοροι του Παναγίου Πνεύματος πού αναδεικνύει τους Αγίους…

==============

 

pEFRAIM Filotheou

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης 

Δημιουργός 20 Ορθοδόξων Μονών στίς Αμερικανικές Πολιτείες...Η προσευχή είναι καταπέλτης κατά των δαιμόνων, κατά των παθών, κατά της αμαρτίας και γενικά, βέβαια, κατά παντός που εναντιώνεται στο δρόμο της σωτηρίας.

Κάποτε ήταν ένας μοναχός και είχε πέσει σε αμέλεια πολλή. Τόσο πολύ ώστε και τον κανόνα του άφησε και στράφηκε προς το κόσμο. Πήγε στην πατρίδα του την Κεφαλονιά. Πήγε λοιπόν να προσκύνηση τον Άγιον Γεράσιμο. Πηγαίνοντας λοιπόν να προσκυνήσει τον Άγιο, τον συναντά μια δαιμονισμένη στο δρόμο και του λέει.


-- Ξέρεις τι κρατάς στο χέρι σου; Αχ, να ήξερες, ταλαίπωρε τι κρατάς στο χέρι σου; Να ήξερες πόσο με καίει εμένα αυτό το κομποσκοίνι σου, και συ το κρατάς, έτσι από συνήθεια, για το τύπο!
Εμβρόντητος έμεινε ο μοναχός.

Από Θεού ήταν να μιλήσει το δαιμόνιο. Συνήλθε. Τον φώτισε ο Θεός και λέγει στον εαυτό του. Για δες τι κάνω ο ανόητος! Κρατώ στο χέρι μου το δυνατότερο όπλο και δεν μπορώ να χτυπήσω ένα διάβολο. Και όχι μόνο να τον κτυπήσω δεν μπορώ αλλά με σύρει και αιχμάλωτο όπου θέλει. Ήμαρτον Θεέ μου.
Και την ίδια αυτή στιγμή αναχωρεί για το μοναστήρι.

Μετανοιωμένος έβαλε πάλι αρχή καλή. Τόσο πρόκοψε στην ευχή ώστε έγινε υπόδειγμα ωφέλειας και για τους άλλους.

Τον πρόλαβε και η ταπεινότητα μου αυτόν τον Γέροντα. Δεν άκουγες από το στόμα του άλλο, παρά το Κύριε Ιησού ελέησον με! Ακατάπαυστα. Του έλεγες κάτι, σου έλεγε δυο λέξεις και η γλώσσα του γύρισε ευθύς στην ευχή. Τόσο την είχε συνηθίσει. Τόσο τον είχε αλλοιώσει.

Γνωρίζω χιλιάδες ψυχές στο κόσμο, οι οποίοι βιάζουν τον εαυτό τους στην ευχή. Έχουν θαυμαστά αποτελέσματα. Η ευχή τους τονώνει τον αγώνα τον πνευματικό, τους φωτίζει μέσα τους και κάνουν βαθιά εξομολόγηση. Και τους πειρασμούς που ξεσηκώνει η ευχή, τρέχουν με λαχτάρα στα Άγια Μυστήρια. Και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την ευχή.

Ο γέροντας Εφραίμ μάς έλεγε ακόμη για την αγαθή συνείδηση και υπακοή:

------------------

 

SOYRGELA


Φαίνεται πιά καθαρά ότι υπάρχει ένα Παγκόσμιο σχέδιο δικτατορικής και δια νόμου επιβολής τής ομοφυλοφιλικής ανωμαλίας στον δημόσιο βίο, αρχής γενομένης από τα σχολεία. Άνθρωποι πού το μόνο πού τούς ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση τού αφύσικου πάθους τους θέλουν τώρα να υιοθετούν και μικρά παιδιά γιά να τάχουν φαίνεται να τα καλαφατεύουν για τα βίτσια τους.

Ζητάνε να γίνει νόμος να τα υιοθετούν και το "γιατί" φαίνεται πιά καθαρά από την ψυχοσύνθεσή τους μέσα από τις διάφορες καρναβαλικού τύπου δημόσιες εκδηλώσεις τους .

Καί βλέπουμε τώρα έναν ολόκληρο πρωθυπουργό ( ανεξάρτητα τώρα άν βγήκε από κάποια σχολεία τής Γκράβας, μηδέν παιδείας...) καί κάποιους υπουργούς της Κυβέρνησης  να παίρνουν το μέρος τους δημόσια, καί να θέλουν αυτή την ελάχιστη μειοψηφία να την βάλουν ισοδύναμη με την πλειοψηφία του λαού νομίζοντας ότι ο λαός συμφωνεί με τα γούστα τους μόνο καί μόνο επειδή δεν μιλάει.

Αλλά όταν μιλήσει ο λαός θα μιλήσει μιά και καλή, καί θα μιλήσει "Ελληνικά" και τότε άν προλάβουν κάποιοι καί σωθούνε από την συγκεντρωμένη αγανάκτησή του...
Όσο δεν προκαλούσαν δημόσια οι ομοφυλόφιλοι, ο κόσμος ήταν πολύ ανεκτικός μαζί τους. Από την ώρα όμως που άρχισαν τις προκλήσεις τους με τις δημόσιες παρελάσεις, τις ειρωνικές τους εικόνες κατά της φυσιολογικής οικογένειας και η με το ζόρι επιβολή τους, το πράγμα ξέφυγε και προκάλεσαν τις αντιδράσεις που όπως φαίνεται θα μεγαλώνουν όσο μεγαλώνουν και οι προκλητικές τους κινήσεις.

Αυτό δεν το κατάλαβαν οι πάσης φύσεως gay και βαδίζουν σε πολύ λάθος δρόμο...Θά το βρούνε μπροστά τους όμως...

 

family

 

Όπως αναφέρεται : «Μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης επιτεύχθηκε, ώστε να οδεύσει προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έννοια της Οικογένειας, που σημαίνει μόνο τον φυσικό δεσμό ΑΝΔΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ και ΠΑΙΔΙΩΝ. Όχι συμβιώσεις του ιδίου φύλου ή άλλου είδους !
-----------------

 

CANADA

Τό μήλο κάτω απ΄την μηλιά θά πέσει...

Άνω, ο πρωθυπουργὸς τοῦ Καναδᾶ Τρυντώ, στὸ gay pride τοῦ Vancouver επί τά ίχνη τού πατέρα του Πιέρ Τρυντώ, πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, πού κυκλοφορούσε πρίν χρόνια με αστραφτερό αυτοκίνητο έχοντας επιδεικτικά ώς μοναδικό και χαρακτηριστικό αριθμό το 666 !!!

Ψηφίστηκε και στον Καναδά η «κατάσχεση παιδιών» από το Κράτος! Θέλουν τον Σοδομισμό ύπουλα και παντού…Μετά την Νορβηγία νόμος τώρα και στον Καναδά πού αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών από γονείς που αντιτίθενται στην «επιλογή του φύλου τους»! Παγκόσμιο κύμα Σοδομισμού παντού!

Και εδώ, του Αρχιεπισκόπου, των Αρχιερέων, του Αγίου Όρους, των πνευματικών λεγομένων ανθρώπων, φιλοσόφων και διανοητών και γενικώς, πάντων ημών κοιμωμένων, τά ίδια ετοιμάζει ο Τσίπρας να κάνει και στην χώρα μας !

 

 

Ἡ ἐπαρχία Ὀντάριο τοῦ Καναδά ἔχει ἐγκρίνει νομοθεσία ποὺ ἐπιτρέπει στὴν κυβέρνηση
νὰ «κατάσχει» παιδιὰ ἀπὸ οἰκογένειες ποὺ ἀρνοῦνται νὰ δεχτοῦν τὴν ἐπιλεγόμενη «ταυτότητα φύλου» ἢ «ἔκφραση φύλου» τοῦ παιδιοῦ τους.

Ὁ λεγόμενος «Νόμος γιὰ τὴν στήριξη τῶν παιδιῶν, τῶν νέων καὶ τῶν οἰκογενειῶν» τοῦ 2017 ἐγκρίθηκε μὲ ψηφοφορία 63 ἔναντι 23, σύμφωνα μὲ τὸ The Christian Times.

Ἀπαιτεῖ τὴν προστασία τῶν παιδιῶν, ἀπὸ τοὺς βοηθούς, τοὺς παροχεῖς ὑπηρεσιῶν υἱοθεσίας, καὶ τοὺς δικαστὲς νὰ λαμβάνουν ὑπόψη καὶ νὰ σέβονται τὴν «φυλή, καταγωγή, τόπο καταγωγῆς, χρῶμα, ἐθνοτικὴ καταγωγή, ἰθαγένεια, οἰκογενειακὴ ποικιλομορφία, ἀναπηρία, πίστη, φύλο, σεξουαλικὸ προσανατολισμό, φύλο Ταυτότητα καὶ ἔκφραση φύλου. «

------------------