DIKH AMBROSIOS


Ο Επίσκοπος απολογούμενος...


Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Αιγιαλείας έδωσε ως το τέλος την δημόσια μαρτυρία του για την αγάπη του Χριστού και του Ευαγγελίου, διωκόμενος και χλευαζόμενος από μια δράκα κοινών παπαγάλων της πολιτικής καί τής δημοσιογραφίας νομίζοντας ότι έτσι θα είναι για πάντα τα πράγματα γι΄αυτούς καί την παρέα τους…

Καί τελικά πανηγυρικώς ΑΘΩΩΘΗΚΕ δημιουργώντας έτσι "δεδικασμένο" καί για άλλων παρόμοιες διώξεις καί μηνύσεις εκφοβισμού...
Και οι μέν εχθρευόμενοι τον Αμβρόσιο έκαναν ότι ο φίλος τους ο σατανάς αοράτως τους συμβούλευε, αλλ΄όμως και η πληθώρα των άλλων Αρχιερέων ουδαμώς πήραν και δημοσίως το μέρος του, προφανώς ως «συνετοί» μη και φανούν κι΄αυτοί «ακραίοι»

Μήπως λοιπόν «ακραίος» ήταν και ο Σωτήρας Χριστός πού με το φραγγέλιο μπήκε στον Ναό του Σολομώντος και διεσκόρπισε την σπηλιά των ληστών και τότε αρχιερέων, και μήπως «ακραίος» ήταν και πάλι ο Χριστός όταν επανειλλημένως μίλησε για την καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρων πιστοποιώντας έτσι την φοβερή τιμωρία αυτής της αμαρτίας ; Αλλά εάν δεν μετανοήσουν ομοίως και αυτοί και όσοι τους χειροκροτούν ωσαύτως  απωλούνται…"...Εμείς, ως Επίσκοποι, οφείλουμε να κηρύττουμε το λόγο του Θεού, τον Νόμο του Ευαγγελίου. Καταδικάζοντας όμως το πάθος, τότε θίγονται όσοι το έχουν! «Ο έχων μύγα, μυγιάζεται» λέγει η λαϊκή παροιμία! Οι Ομοφυλόφιλοι εθίγησαν! Δικό τους το κρίμα! 

Την Πέμπτη 15η Μαρτίου ε.έ. η Θεία Χάρις μας αξίωσε να καθήσουμε στο «εδώλιο της Δικαιοσύνης», στο «σκαμνί του κατηγορουμένου», όπως συνήθως λέγεται. Μηνυτές και κατήγοροί μας ήσαν μία ομάδα εννέα προσώπων, από το χώρο των Ομοφυλοφίλων. Είχαν θιγεί, όταν εμείς σε ανάρτησή μας στο προσωπικό μας Blog  «mkka.blogspot.com» στις 9 Δεκεμβρίου 2015 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Φτύστε τους»!

Στόχος μας τότε ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ! Στόχος μας ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Β…. , η οποία στην κηδεία ενός ομοφυλόφιλου ηθοποιού, του Μηνά Χ…, που επί 25 χρόνια συζούσε με κάποιον άνδρα εραστή του, είπε μεγαλοφώνως και επί λέξει τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! (βλ. xairete.blogspot.gr, 04.12.2015).

Με πολλή παρρησία, λοιπόν, τότε εξεφράσαμε την αγανάκτηση της ψυχής μας εναντίον των «μοντέρνων» πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι τελικά και εψήφισαν τον Νόμο για το «Σύμφωνο της Συμβίωσης».

Γι’ αυτούς, καί μόνο γι’ αυτούς, είπαμε τότε το, «Φτύστε τους!»...

+++++++++++++++++ATHOOS AMVROSIOS


DUM SPIRO SPERO !
 

«Αθωωτική πρόταση τής Εισαγγελέως για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο…Αθωωτική ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της  Εισαγγελέως για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Το κείμενο κατά την δικαστική λειτουργό δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η απολογία του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβύτων η οποία είχε πολλές αναφορές στο Ευαγγέλιο αλλά και στο Kοράνι.

Μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε  λέγοντας: "και το Κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες καί σ΄ αυτό το θέμα" αναφερόμενος στους μηνυτές του...

+++++++++++++++++++++++INKAΈντονη διαμαρτυρία του ΙΝΚΑ στήν Κυβέρνηση για τίς ταυτότητες chips ! Ο φόβος, ότι πλέον τών άλλων μάς έχουν περάσει οι ξένοι για τούς βλακέντιους τής Ευρώπης δυστυχώς επαληθεύεται...
 

Αθήνα, ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΔΤ 589/  12.03.2018

 

Το ΙΝΚΑ απαντώντας στα ψευδή δημοσιεύματα περί των λόγων πίεσης των ΗΠΑ να εκδοθούν ηλεκτρονικές ταυτότητας στην χώρα μας, καθώς και στα πρόσφατα έγγραφα επικοινωνίας επτά Βουλευτών της ΝΔ πρός τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα πού ζητούν για την "καθυστέρηση έκδοσης" σχετική απάντηση μάς ενημερώνει ότι:

1o) Η έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου (διαβατηρίου) διαχειρίζεται και ελέγχεται ολοκληρωτικά από την Ελληνική Αστυνομία με υπερυψηλά κριτήρια ασφαλείας.

Είναι ψέμα ότι μπορεί κάποιος να προσέλθει σε Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας με πλαστή ταυτότητα και να εκδοθεί πλαστό διαβατήριο. Κι΄αυτό, γιατί το αρμόδιο αστυνομικό όργανο ελέγχει άμεσα την ταυτότητα του κατόχου της, μέσω του online ασφαλέστατου και αλάνθαστου συστήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο ψευδές δημοσίευμα στοχοποιεί έμμεσα την Ελληνική Αστυνομία και σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση από τα ΜΜΕ στο εξής πέσει στην αντίληψη μας, θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα ενημερώνοντας τον για ψευδή είδηση ενάντια της Ελληνικής Αστυνομίας και διασπορά ανησυχίας, δίνοντας του εκτεταμένη ανάλυση του ασφαλέστατου τρόπου έκδοσης διαβατηρίων.

2ο) Το Ελληνικό διαβατήριο συγκαταλέγεται το 2017 στην έκτη θέση αξιοπιστίας σε παγκόσμια επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για ταξίδια σ όλο σχεδόν τον κόσμο χωρίς έκδοση βίζας.

Οι ΗΠΑ αναφερόμενες ότι θα επαναφέρουν την βίζα για την είσοδο στην χώρα τους, από πολίτες της Ελλάδας, είναι μια εκβιαστική εικονική απειλή για την οικονομική μας αφαίμαξη ώστε να εκδοθεί έτσι νέα ταυτότητα που να περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον εφάμιλλα των διαβατηρίων, ώστε να παρακολουθείται ο κάθε πολίτης και σίγουρα δεν συσχετίζεται με την βίζα σύμφωνα με τα προαναφερόμενα...

++++++++++++++++++++


tyflospMELETIOS

Μιά σπάνια φωτογραφία τού γέροντος Μελέτιου πάνω σ΄ένα κάρο μ΄ένα φτωχό γαϊδουράκι  από ημέρες "περιοδείας" του στα χωριά για σύναξη τροφίμων για τα ορφανά του, δίπλα του πάνω στό κάρο.

Αυτό πού έκανε ένας τυφλός άνθρωπος πού δεν αποσύρθηκε από την ζωή επειδή ήταν τυφλός αλλά πολέμησε μέσα στην κοινωνία μέχρις εσχάτων, είναι ένα θαύμα του Χριστού καί ένα μήνυμα για όλους εμάς σήμερα, καί βλέποντες και μή βλέποντες !

Οί εποχές τών ΜΚΥΟ, τών αδηφάγων τρωκτικών, καί τών οργανωμένων ιδρυμάτων  με τα χιλιάδες ευρώ στήν διαχείρισή τους ήλθαν πολύ αργότερα.Τότε υπήρχε πείνα, καί μόνο πείνα...


Μέσα στους αιώνες πολλοί μοναχοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης προς τους συνανθρώπους τους. Είναι αναρίθμητα τα περιστατικά ιερωμένων οι οποίοι με ιδιαίτερη αγάπη και ανιδιοτέλεια πρόσφεραν στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδας σε περιόδους πολέμων, φτώχειας και όχι μόνο.

Ένας σύγχρονος «άγιος» της εποχής μας υπήρξε και ο μοναχός Μελέτιος Αϊβατζίδης, γνωστός και ως «ορφανοτρόφος», ο οποίος πρόσφερε στα ορφανά, χωρίς όρια και συμβιβασμούς.

Η έλλειψη της όρασής του δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα που έδωσε για τα ορφανά, τα οποία στερήθηκαν την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών τους. Ο ελεήμων και διορατικός γέροντας με μεγάλη αυταπάρνηση επί σειρά ετών διηύθηνε ορφανοτροφεία στην Έδεσσα, στα Γιαννιτσά, και στη Νάουσα.

Στις 20 Ιανουαρίου 2012 ο π. Μελέτιος Αϊβατζίδης εκοιμήθη σε ηλικία 94 ετών και περίπου 2.000 ορφανά, τα οποία στο πρόσωπό του βρήκαν την πατρική αγκαλιά και τη στοργή, θρήνησαν τον πατέρα τους. Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» επιχειρεί να φέρει στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του π. Μελετίου και να αναφερθεί στον γεμάτο πίστη και προσφορά βίο του.

Ο μοναχός Μελέτιος Αϊβατζίδης γεννήθηκε στη Νικόπολη του Πόντου το 1918. Ο ίδιος και οι γονείς του ήρθαν πρόσφυγες κι εγκαταστάθηκαν στη Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών. Αγαπούσε πολύ την Εκκλησία και από δύο ετών έψελνε το τροπάριο του Ιωάννη του Προδρόμου.

Ο π. Μελέτιος από τα παιδικά χρόνια του είχε στερηθεί την αίσθηση της όρασης, καθώς, βοηθώντας τους γονείς του στα καπνά, ένα παιδάκι πέταξε μια καπνοβελόνα, η οποία καρφώθηκε στο μάτι του μικρού Κυριάκου. Πρώτα έχασε το ένα μάτι του -σε ηλικία εννέα ετών- και στη συνέχεια απώλεσε ολοκληρωτικά την όρασή του...

+++++++++++++++++++++

 


gamosORTHODOX

 

Ένας πραγματικά Ελληνικός καί Ορθόδοξος γάμος !


Ευλόγησε ο Κύριος τὸν γάμο γιὰ νὰ δώσῃ καὶ σ΄ ἐσένα παράδειγμα, πὼς τὸ δακτυλίδι ὁποὺ πρῶτον δίδει ὁ ἄνδρας εἰς τὴν γυναῖκα πρέπει νὰ εἶναι μαλαματένιο καὶ ἡ γυναῖκα πού θὰ τὸ βάλῃ εἰς τὸ δάκτυλό της πρέπει να είναι καθαρὴ ὡσὰν ἐτοῦτο τὸ μάλαμα.

Ἔ, τότε νὰ τὸ δεχτῇς καὶ νὰ τὸ βάλῃς εἰς τὸ δάκτυλό σου, καὶ νὰ προτιμήσῃς νὰ χάσῃς τὴν ζωήν σου καὶ τὸ κεφάλι σου παρὰ νὰ καταπατήσῃς τὴν τιμὴν τοῦ ἀνδρός σου.

Ὁμοίως στέλνεις καὶ ἐσὺ ἡ γυναῖκα εἰς τὸν ἄνδρα ἕνα δακτυλίδι ἀσημένιο, νὰ τὸν διδάξῃς καὶ αὐτόν.

Τοῦ φανερώνεις μὲ τὸ δακτυλίδι καὶ λέγεις πὼς ἀνίσως ἐσὺ ὁ ἄνδρας καὶ εἶσαι στέρεος ὡσὰν ἀσήμι, ἔ, τότε νὰ τὸ δεχτῇς καὶ νὰ τὸ βάλῃς εἰς τὸ δάκτυλό σου καὶ νὰ βάνῃς τὴν ζωήν σου καὶ τὸ κεφάλι σου διὰ τὴν γυναῖκα σου.

Αὐτὸ φανερώνει ὁ ἀρραβὼν τοῦ γάμου.

Νὰ χαίρεστε καὶ νὰ εὐφραίνεστε χιλιάδες φορὲς οἱ παντρεμένες τίμια διὰ τὰ πολλὰ καλὰ ὁποὺ σᾶς ἐχάρισε ὁ πανάγαθος Θεός· σᾶς ἐχάρισε καὶ εὐλογημένον γάμον.

Νὰ κλαίετε διὰ τοὺς ἀσεβεῖς καὶ ἀπίστους ἀνάμεσα εἰς τὰ πολλὰ κακὰ ὁποὺ ἔχουν, ἔχουν καὶ καταφρονεμένον γάμον...

+++++++++++++++++++++

 

psavasagioritis


π. Σάββας Αγιορείτης:

"Οι δαίμονες έφυγαν γρυλίζοντας αγριεμένοι γιατί είπα την αμαρτία και ήρθαν μέσα οι άγγελοι...""...Τρίτος ἐχθρός τού ανθρώπου είναι ὁ διάβολος, ὁ ὁποῖος μᾶς δεσμεύει λόγω τῶν ἁμαρτιῶν μας ἔχοντας καί διεκδικώντας ἀπό τόν Χριστό τά "δικαιώματά" του. Ἔστω καί μία ἁμαρτία ἄν ἔχουμε ἀμετανόητη, ἀνεξομολόγητη, εἶναι ἀρκετή γιά νά μᾶς Κολάσει.

Εδώ θά σᾶς πῶ ἕνα περιστατικό πάνω σ΄αυτό μιά καί τά περιστατικά μένουν στην θύμησή μας.

Τό ἄκουσα καί ἐγώ ἀπό ἕναν ἀγαπητό φίλο ἱερομόναχο, ὁ ὁποῖος τό ἔζησε ὁ ἴδιος, ὁπότε εἶναι ἐγγυημένο καί πραγματικό καί εἶναι τῆς ἐποχῆς μας. Εἶχε πάει σέ ἕνα Νοσοκομεῖο καί ἐκεῖ συνάντησε ἕναν φίλο του ἱερέα πολύ λυπημένο. Τοῦ λέει:

–Πάτερ τί συμβαίνει;

–Νά, λέει, ἔχω ἐδῶ τόν νεωκόρο πού εἶχα στήν ἐκκλησία μου πάρα πολλά χρόνια, πνευματικό μου παιδί, ὁ ὁποῖος εἶναι στά τελευταῖα του -αὐτό βέβαια δέν εἶναι λυπηρό, εἶναι ἀναμενόμενο, ὅλοι θά ἔρθουμε κάποια στιγμή σ’ αὐτή τήν κατάσταση- αλλά τό πραγματικά λυπηρό εἶναι ὅτι σ’ αὐτή τήν τελική φάση τῆς ζωῆς του βλέπει δαίμονες...

++++++++++++++++++++++atomikosSTAVROS

«Όστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι…» (κατά Μάρκον Η΄34 )

Ο κάθε άνθρωπος μέσα στήν ζωή του σηκώνει το δικό του φορτίο καί τον δικό του Σταυρό πού ο Θεός τού δίνει. Είτε μεγάλο είτε μικρό ! Πάντοτε όμως σύμφωνα με την αντοχή και τίς δυνάμεις του, καί ποτέ μεγαλύτερο...Σήμερα αδελφοί μου θά  ξεκινήσουμε με μια αληθινή ιστορία.
Βρισκόμαστε λοιπόν γύρω στο 300 μ.Χ. και οι διωγμοί εναντίον των Χριστιανών δεν έχουν σταματήσει. Σποραδικοί μεν στην αχανή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αλλά με ανελέητες κακοποιήσεις κατά των Χριστιανών. Τα βασανιστήρια διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο με την ίδια πάντοτε αγριότητα…
Εκείνα τα χρόνια στη Ρώμη, και στα περίχωρά της περιόδευε ένας θεατρικός θίασος, με έναν θαυμάσιο πρωταγωνιστή, τον Αρδαλίωνα. Έναν ηθοποιό με άριστες ικανότητες, έναν στάρ πρώτου μεγέθους όπως θα λέγαμε σήμερα.

Ήταν όμως ειδωλολάτρης και μάλιστα φανατικός. Έτσι με τον θίασό του διακωμωδούσε συνεχώς τον Χριστό και τους Χριστιανούς. Οι παραστάσεις του τότε μέσα στις θεατρικές αίθουσες, και τις θερινές και τις χειμωνιάτικες, γέμιζαν από πλήθος θεατών ειδωλολατρών.
Την χρονιά του 305, πήρε την απόφαση για σενάριο, όπως το λέμε, να έχει για θέμα του έναν Χριστιανό που κάνει ομολογία πίστεως, μπροστά στους ειδωλολάτρες δικαστές και καταδικάζεται σε Σταυρικό θάνατο.

Στήνεται ο Σταυρός, ψευτοκαρφώνεται αυτός επάνω, τον ψευτοβασανίζουν εκεί με διάφορους τρόπους, και τον κοκκινίζουν με μπογιές και σάλτσες για να φαίνονται σαν αίματα, και στο τέλος του δράματος, ο Αρδαλίων που υπεδύετο το θύμα, πολύ θαυμάσια και πολύ υποκριτικά αρχίζει με όχι μόνον να αρνηθεί την πίστιν του και τον Χριστόν, αλλά πάνω από τον υποτιθέμενο εκείνον σταυρό, να Τον βρίζει και να χυδαιολογεί κατά τον πλέον πρόστυχο τρόπο.
Αυτό προκαλούσε παραλήρημα και πανζουρλισμό άγριας χαράς, μαζί με μίσος και μανία μέσα στις ψυχές του πλήθους των θεατών ειδωλολατρών. Άλλοτε πάλι φώναζαν σαν τρελοί ζητώντας εκδίκηση εναντίον των Χριστιανών. Ήταν τόσο πολύ πειστικός ο Αρδαλίων ώστε φανάτιζε τα πλήθη και αύξαινε το μίσος εναντίον των χριστιανών, για να προκαλούνται εν συνεχεία διωγμοί.

Άς δούμε όμως τι έκτακτο συνέβη εκείνη την ημέρα πού ανέτρεψε τα πάντα…

+++++++++++++++++++

 

pAntonyBLOOM


+ Ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ, κατά κόσμον Άντονυ Μπλουμ, γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1914 από οικογένεια διπλωματών και στρατιωτικών. Έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στην Περσία και κατόπιν (μετά τη Ρωσική επανάσταση του 1917) στη Γαλλία.
Σπούδασε ιατρική, ειδικεύτηκε στη χειρουργική και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ογκολογία. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε στο Γαλλικό στρατό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής αντίστασης, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως χειρουργός.Το 1943 εκάρη μοναχός. Το 1948 μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στην Αδελφότητα του Αγίου Σεργίου. Το 1956 διορίστηκε εφημέριος της ρωσικής ενορίας του Λονδίνου και το 1957 χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας Αρχιεπίσκοπος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ενώ το 1966 ο θρόνος του ανυψώθηκε σε Μητροπολιτικός.

Κοιμήθηκε το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.
"...Ο Θεός είναι πολυεύσπλαχνος. Δεν έρχεται πρόωρα, ούτε παράκαιρα. Μας δίνει την ευκαιρία να κρίνουμε τον εαυτό μας, να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα, και να μην επιζητούμε να μας εμφανιστεί σε στιγμές που η παρουσία Του θα σήμαινε καταδίκη για εμάς !

Θα ήθελα να σας πω ένα παράδειγμα πάνω σ’ αυτό.

Πριν πολλά χρόνια ήρθε κάποιος να με δει. Μου ζήτησε να του δείξω τον Θεό.

Του είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω, αλλά πρόσθεσα ότι, ακόμα και να μπορούσα, αυτός δεν θα ήταν δυνατό να ατενίσει το Θεό...

+++++++++++++++++++++

 

USA 6os


Η Αμερικανική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο "Ιβοζίμα" έρχεται στήν Μεσόγειο υπό το πρόσχημα ναυτικών γυμνασίων αλλά  καί διαφύλαξης τής Mobil Exxon...


Η εποχή τών Κλίντον, τής Χίλαρυ, τού Ομπάμα καί κάποιων άλλων φιλότουρκων προγενεστέρων, έχει πιά παρέλθει.

Τώρα υπάρχει ο Τράμπ καί είναι απρόβλεπτος, καθώς καί η "ώρα τού Ισραήλ", πού εν αναμονή εμφάνισης τού δικού του "Μεσσία" θέλει να ισοπεδώσει τήν διόγκωση τής Τουρκίας ώς "μεγάλης δύναμης"  αφήνοντας έτσι χώρο γιά τήν δική του ανερχόμενη υπερδύναμη !

Ή αναγνώριση πρό ημερών τής Ιερουσαλήμ ώς πρωτεύουσας του Ισραήλ ήταν το πρώτο βήμα !

Καί έτσι η παλαιά "ανακάλυψη" ότι οι Ελληνοκυπριακές θάλασσες έχουν άφθονο καύσιμο πού πρέπει όμως τώρα να αντληθεί, έρχεται πάλι υπό το πρόσχημα αυτό στην επικαιρότητα.

Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος καί ο  Μάϊος υπήρξαν ανέκαθεν οι μήνες τών πολέμων. !

Άς μή κοιμώμαστε λοιπόν ήσυχοι, γιατί απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα "ο καιρός εγγύς" καί στίς μέρες μας μάλλον θα δούμε, όσοι προλάβουμε, τον Τρίτο καί φαρμακερό Μεγάλο Πόλεμο !

Καί ακόμη άς έλθουμε πιό κοντά στον Χριστό, μέρες Σαρακοστής πού διανύουμε, ώστε μέ ειλικρινή Μετάνοια - Εξομολόγηση καί συχνή Αγία Κοινωνία να διασφαλίσουμε και την ψυχή μας...

Ποιός είναι ο  6ος  Αμερικανικός στόλος…


Τουρκικοί λεονταρισμοί προς ΗΠΑ: «Όχι ο 6ος αλλά ούτε και 66ος Στόλος δέν μπορούν να μας σταματήσουν στην Κύπρο»!

Σε απευθείας προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν ο Γιγίτ Μπουλούτ μίλησε περιφρονητικά (!) για την στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και την περίπτωση να υπάρξει αντιπαράθεση του τουρκικού Ναυτικού με τον αμερικανικό 6ο Στόλο για το Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου η ExxonMobil έχει αναλάβει να εκτελέσει δοκιμαστική γεώτρηση.

Oλα αυτά ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ ξεκινούν μεγάλη άσκηση στην Κυπριακή ΑΟΖ,

την Juniper Cobra 2018 (JC18).

Παράλληλα μίλησε για πρώτη φορά για «ισλαμικό Εθνος» και αυτό είναι νέο…

«Όχι ο 6ος, αλλά ούτε  ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ας βγει, ας κοπιάσει, εμάς ούτε ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος, τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους», ανέφερε., δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ σε εκπομπή της Τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT...

++++++++++++++++++++
THRAKH PAISIOS

Μήπως είναι αυτό ;

Άγιος Παΐσιος 1990: «Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη…
Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο που δεν θα μπορεί να λυθεί…»

VIDEOs

https://www.youtube.com/watch?v=1lbpV78fPEE

 

 

 Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για 15 χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα για να τον γνωρίσουμε από κοντά και το υλικό που μας εμπιστεύθηκε νομίζω πως είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το προβάλλουμε σταδιακά.

«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο.

Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.
Μου λέει “μην τον πειράζεις τον σάκκο”…
Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα....

++++++++++++++++++++21 martyresΚόπτες Χριστιανοί έτοιμοι να υποστούν μιά ακόμη εν ψυχρώ δολοφονία...

Ο συγγραφέας Martin Mosebach φωτίζει την προηγούμενη ζωή των 21 Κοπτών που αποκεφαλίστηκαν από το ISIS. Εδώ μιλάει για πιστούς που δεν αποθαρρύνονται παρά τις διώξεις - και για το τι μπορεί η ΡωμαιοΚαθολική Εκκλησία να διδαχθεί από αυτό.

 

DIE 21 

Παρακάτω από μια συνέντευξη στο SPIEGEL ONLINE

 

SPIEGEL ONLINE: κ Mosebach, το βιβλίο σας  «Οι 21» μιλά  για αυτούς τους Κόπτες Χριστιανούς που είχαν αποκεφαλιστεί το 2015 σε μια παραλία της Λιβύης από μια ομάδα κακοποιών του ISIS. Γιατί επιλέξατε αυτό το υλικό;

Martin Mosebach: Πήρα την απόφαση όταν είδα σε φωτογραφία μιας από αυτές τις κομμένες κεφαλές - ήταν ένα πρόσωπο που είχε την έκφραση μιας υπερκόσμιας ειρήνης, μιας ιδιόμορφης έκστασης. Έκτοτε δεν με εγκατέλειψε αυτή η εικόνα και αποφάσισα να περιγράψω την ζωή αυτών των 21 ανδρών πριν αποκεφαλιστούν. Ξεκίνησα, πήγα στην Άνω Αίγυπτο και προσπάθησα να μάθω περισσότερα από τον κύκλο των εκτελεσθέντων.

SPIEGEL ONLINE: Τι κάνει αυτή την περίπτωση ειδική για εσάς σε σύγκριση με άλλες σκληρότητες που διαπράττονται από το IS;

Mosebach: Οι συνήθεις τρομοκρατικές επιθέσεις απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν ρωτώνται για τη στάση τους απέναντι στη θρησκεία. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι ανακρίθηκαν από το ISIS και κρατήθηκαν για περισσότερες από 40 ημέρες φυλάκισης. Και παρέμειναν πιστοί στη θρησκεία τους, Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση. Συνηθίζουμε να ονομάζουμε τρομοκρατία τα χτυπήματα κατά  κάποιων που μπορούν να ονομαστούν "αθώοι". Παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα θύματα ΕΙΝΑΙ μουσουλμάνοι. Εδώ, τα θύματα, οι Χριστιανοί κόπτες ρωτήθηκαν με προτεταμένο το όπλο: "Μένετε σ’ αυτό που πιστεύετε;"

SPIEGEL ONLINE: Πού είδατε ολόκληρο το βίντεο για πρώτη φορά και πώς το αντέξατε;

Mosebach: Ολόκληρο το βίντεο, το μη λογοκριμένο με τον αποκεφαλισμό το είδα για πρώτη φορά στους φορητούς υπολογιστές των συγγενών των δολοφονημένων στο Ελ-Ορ, στην Άνω Αίγυπτο. Στα σπίτια των οικογενειών τους...

++++++++++++++++++

 

PROSEFXH

 

H προσευχή μας είναι ένα τηλεφώνημα πρός τον Θεό, τήν Θεοτόκο, ή τούς Αγίους... 

Την ώρα που πάει κάποιος να προσευχηθεί, άν αρχίσει απροετοίμαστος και αμέσως την προσευχή του, με εικόνες καί παραστάσεις νωπές ακόμη στο μυαλό του από τις προηγούμενες ασχολίες του, θα διακρίνει και μόνος του ότι και αυτή η σημερινή προσευχή του θα πάει χαμένη καί στερημένη χάριτος προς τον ουρανό…

Ενώ, εάν σταθεί και κάνει μια σύντομη προετοιμασία, δηλαδή λίγο να συγκεντρωθεί, λίγο να ταπεινωθεί ενώπιον του Θεού, λίγο να δει την αμαρτία του, λίγο να μείνει μόνος με τον εαυτό του και να μην αρχίσει απλώς να λέει λόγια, θα κάνει καλύτερα την προσευχή του. Όπως και καθετί, εφόσον αρχίσει καλά, εφόσον αρχίσει σωστά, μέχρι ενός σημείου θα προχωρήσει.

Εάν όμως κάποιος αρχίσει να προσεύχεται πρόχειρα, επιπόλαια, και εκτός πραγματικότητος, τι προσευχή στο τέλος θα είναι αυτή πού θα κάνει, και τι ελπίδες μπορεί να έχει ότι θα ακουστεί από τον Θεό;

++++++++++++++++++++