Επίσης, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε κανένα περιστατικό που να έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πιστών.

Επομένως το επιχείρημα της Αστυνομίας ότι ο περιορισμός του αριθμού των παρισταμένων πίστων προτείνεται εξαιτίας ανησυχιών για τη «δημόσια ασφάλεια» στερείται λογικής βάσης.

To Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει το ερώτημα: Εάν το πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας είναι λόγος για την μείωση του αριθμού των πιστών εντός του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως, τότε γιατί υπάρχουν περιορισμοί στoν αύλειο χώρο, στην στέγη, στις παρακείμενες γειτονιές ή ακόμα και στις εισόδους της Παλιάς Πόλης – ιδιαίτερα στις κεντρικές εισόδους του Ναού και της Χριστιανικής Συνοικίας;

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος κατέστησε σαφές ότι θα προβεί ως συνήθως στις κανονικές διαδικασίες που αφορούν την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο και θα απευθύνει προσκλήσεις όπως κρίνει σκόπιμο και χωρίς περιορισμούς.

Ακόμη στην επίστολη του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητάει από την Αστυνομία να μην τοποθετήσει φράγματα στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, καθώς εμποδίζουν την πρόσβαση πιστών και ιερέων στον Πανάγιο Τάφο.

Επιπλέον, ζήτησε την παρεμβάση της προκειμένου να διευκολύνει τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο και από εκεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως συνηθίζεται σε αυτή τη σημαντική γιορτή, που βρίσκεται στο επίκεντρο της Χριστιανικής πίστης.

ope.gr

UP