“Πραγματικά πολύς κόσμος έχει αγωνία. Μπορεί κάποιος να το προσβάλλει. Πρέπει να κάνει μια ενδικοφανή προσφυγή στην ΑΑΔΕ και στη συνέχεια κατά της απορριπτικής που συνήθως δεν πρόκειται να απαντήσει, ή της σιωπηρής αρνήσεως, να προσφύγει εντός 30 ημερών στο διοικητικό Πρωτοδικείο.

Και όλα αυτά,πληρώνοντας παράβολα και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Είναι μία διαδικασία η οποία δεν θα παγώσει το πρόστιμο. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση αναστολής. Είναι εξτρα έξοδα. Αν θα κάνεις την αίτηση θα πρέπει να αποδείξεις ότι θα πάθεις ανεπανόρθωτη βλάβη.

Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια έχουν πει ότι δεν έχει πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη αυτός ο οποίος στερείται το μισθό του. Άνοιξε μία χαραμάδα μόνο από το ΣΤΕ που είπε ότι αυτός που έχει μηδενικά έξοδα θα πρέπει να παίρνει το μισό μισθό του. Είναι πολύ δύσκολα να αρθούν οι αναστολές.

Άρα στη μεγάλη μερίδα των ανθρώπων θα είναι ένας δικαστικός αγώνας που θα έχει βάθος χρόνου 2,5-3 χρόνια, θα κάνει κι άλλα έξοδα, στην ουσία θα δώσει κι άλλα λεφτά στο δημόσιο και το αποτέλεσμα ενδεχομένως να είναι κατι που θα καθυστερήσει πάρα πολύ, αν θα είναι θετικό. Άρα στον πολύ το κόσμο δεν το συστήνω.

Έχουμε κάνει κινήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσβάλλαμε τις δύο συγκεκριμένες Υπουργικες αποφάσεις, έχουν κατατεθεί και αιτήσεις αναστολών, είμαστε σε αναμονή να δικαστούν αυτές οι υποθέσεις.”

 

Απαντώντας σε ερώτηση του τι θα συμβεί εάν ο οφειλέτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, ο κος Θανάσουλας ανέφερε ότι “η εφορία με τα μικρά αυτά ποσά, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάτι”.

“Απειλές και εκφοβισμοί που ακούγονται στην τηλεόραση, οτι θα χαθούν σπίτια ή θα κατασχεθούν λογαριασμοί, δεν ισχύουν. Εκτός αν δοθεί ξεχωριστή και ειδική εντολή.

Να μην τους κάνουν τη χάρη. Είναι ένα προδήλως παράνομο πρόστιμο, πληρώνοντας το είναι σαν να συναινείς σε αυτή τη κατάσταση.

Εγώ αυτό που θα πρότεινα είναι, εάν μαζευτεί κάποιο ποσό, να πάνε και να κάνουν κάποια ρύθμιση στην εφορία. Αυτό θα είναι σε ένα βάθος 5-6 μηνών και δεν πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται κάτι τέτοιο μέχρι τότε. Θα πρότεινα στον κόσμο να περιμένει.

Αυτοί που είναι αποφασισμένοι να μείνουν ανεμβολίαστοι, να μείνουν στη θέση τους, να μη φοβηθούν την επιβολή του προστίμου. Απέναντι στην ανέντιμη στάση του κράτους για την υποχρεωτικότητα, οφείλουμε να δείξουμε μία στοιχειώδη αντίσταση”, σημείωσε.

Ακούστε εδώ:

UP--KLIK