«Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα ενεργούν με εωσφορικές δυνάμεις. Δαιμονικές δυνάμεις. Θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα και εμάς. Να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ως κάτι τό καλό. Μέχρι και τραγούδι έκαμαν τώρα. Ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στη Eurovision τραγούδι, όχι για τον Χριστό, όχι για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης ( έστω )… αλλά το πώς να ερωτευτούμε τον δαίμονα !!!. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα.

Και οι φωστήρες του ΡΙΚ, που τους διόρισε η Κυβέρνηση, το επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιά, παρακαλώ; Την Νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον.

Και λεν μερικοί να μη δίνω σημασία σε όλα. Στα Νομοσχέδια να μη δώσω σημασία, στη φθορά της ιστορίας να μη δώσουμε σημασία, να κλείσουμε τις Εκκλησίες λόγω μιας επιδημίας, να μείνουμε ακοινώνητοι Χριστούγεννα και Πάσχα και κατά τα άλλα που θα είναι και το Πάσχα εμείς να στείλουμε τραγούδι, που να υμνείται ο διάβολος».

Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει το σχετικό κήρυγμα.

«Όχι γιατί φοβήθηκα τα πρόστιμα. Ας πουν κι άλλοι μερικά.. αλλά επειδή φοβάμαι τη σιωπή των τελευταίων χρόνων, είπα να πω αυτά τα λίγα γιατί αποκάλυψε τα σχέδιά του σε εμένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Ο δαίμονας, ξέρετε, δεν είναι έξυπνος… είναι κουτός και πονηρός. Ο άνθρωπος της πίστεως όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιόν του», είπε.


I fell in love, I fell in love

I gave my heart to el diablo, el diablo

I gave it up, I gave it up

Because he tells me I'm his angel, I'm his angel

---------------------------------------------

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΧΟΥ :

Ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα

Έδωσα τη καρδιά μου στον διάβολο, στον διάβολο

Το'δωσα, το'δωσα

Γιατί μου λέει ότι είμαι ο άγγελος του, ο άγγελος του...



Από το 27:00 στό VIDEO  και μετά, το επίμαχο απόσπασμα:

https://www.votegreece.gr/archives/5060/o-mitropolitis-morfoy-gia-to-tragoydi-el-diablo-poy-thelei-na-steilei-i-kypros-sti-eurovision/