Συνεχίζουμε στὸ κείμενο...

Ἐπειδή, λέγει ΚΛΕΙΣΑΤΕ τοὺς ΝΑΟΥΣ καὶ δὲν προσέρχονται οἱ Πιστοὶ ἐντὸς αὐτῶν:

«Διὰ τοῦτο ὁ οὐρανὸς ἀπέκλεισεν ἀπὸ τὴ δρόσον αὐτοῦ, ἀπό σᾶς καὶ ἡ γῆ ἀπέκλεισε τὸν καρπὸν αὐτῆς· καὶ ἐκάλεσεν ἀνομβρίαν ἐπὶ τὴν γῆν καί ἐπί τά ὄρη, ἐπί τόν σῖτον, καί ἐπί τόν οἶνον, καί ἐπί τό ἔλαιον, καί ἀπό ὅσα ἐκφέρει ἡ γῆ, καί ἐπί τούς ἀνθρώπους, καὶ ἐπὶ τὰ κτήνη, καὶ ἐπὶ πάντας τοὺς κόπους τῶν χειρῶν αὐτῶν».

Κύριε Πρωθυπουργέ, ἀκούσατε κάτι ἀπὸ τὴν Παλαιὰ Διαθήκη, στὴν ὁποία μιλοῦσε ὁ Θεὸς μέσῳ τῶν Προφητῶν.

Τώρα ἀκοῦστε κάτι ἀπὸ τὸν Ἴδιο Τὸν Θεό, τὸν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ, ὁ ὁποῖος, ἀποστέλλοντας τοὺς μαθητές Του νὰ κηρύξουν, τοὺς εἶπε, μεταξὺ τῶν ἄλλων καὶ τὰ ἑξῆς:

«…ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσουσι… ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόρρας, ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς Κρίσεως» (Ματθ. ι΄ 14- 15).

Κύριε Πρωθυπουργέ, δὲν εἴμαστε μόνοι μας, χωρὶς Ἀρχηγὸ καὶ χωρὶς Κυβερνήτη στήν χώρα αυτή. Εἶναι ὁ Πατὴρ ὁ Παντοκράτωρ καὶ μὴ περιμένουμε "άλλες" ἐντολὲς ἀπὸ τοὺς ἀθέους ἢ τοὺς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ.

Ἔχουμε τὶς ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ, τὶς ὁποῖες θὰ θυμόσαστε πιστεύουμε ἀπὸ τὸ Δημοτικό, τότε ποὺ οἱ Δάσκαλοι δὲν ἔπαιρναν ἐντολὲς ἀπὸ τὸν Ὑπουργό τους νὰ διδάξουν τὸ ΣΕΞ σὲ αὐτὰ τὰ ΝΗΠΙΑ, ὅπως ἔκανε ἡ ΑΠΑΙΔΕΥΤΗ Ὑπουργὸς Παιδείας, ποὺ εἶναι γιὰ κλάματα γιὰ τὰ γελοῖα της, καὶ ὄχι γιὰ γέλια!!!

Ὕστερα ἀπὸ ὅλα αὐτὰ Σᾶς εὔχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ καὶ ἐλπίζω νὰ βρῆτε κάποια Ἐκκλησία ἀνοικτὴ, γιὰ νὰ πᾶτε νὰ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ἐκτὸς ἂν ἀρνηθήκατε ὅτι εἴσαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ καὶ δὲν μᾶς τὸ εἴπατε

(Ο.Ε.Δ. ὅπως λέγαμε παλιά στὸ Σχολεῖο, δηλαδή τό ΟΠΕΡ Ἔδει Δεῖξαι).

Βοήθειά Σας… Περιμένουμε νέα σας.

Ἀρχιμανδρίτης Θεόκλητος Κ. Τσίρκας

========================================

Ποιός είναι ο π. Θεόκλητος Τσίρκας :

 

π.Θεόκλητος Τσίρκας.Ένας αρωγός της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Ινδονησία.

Ένας Έλληνας ιερωμένος,που κατάγεται  από τα Ιωάννινα της Ηπείρου και βοήθησε ποικιλοτρόπως την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία  είναι  ο π.Θεόκλητος Τσίρκας.
Σύντομο βιογραφικό.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Τσίρκας, γεννήθηκε το 1934 στο Νησάκι Ιωαννίνων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και την ιερά επιστήμη στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1963 και Πρεσβύτερος το 1967 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φωκίδος κυρό Χρυσόστομο Βενετόπουλο (†1986). Από το 1967 μέχρι το 1970 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Το 1970 μέχρι το 1979 διακόνησε την Εκκλησία ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων, ενώ παράλληλα από το 1971 μέχρι το 1974 διετέλεσε Προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Υπήρξε Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής από το 1972 μέχρι το 1974

Κατά τα έτη 1975 – 1978 εργάστηκε ιεραποστολικά στην Περσία ( ΙΡΑΝ ).

Το 1980 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 1982.

Μεταξύ άλλων ο π. Θεόκλητος συνέταξε Κανονισμό Λειτουργίας (25 Ιουνίου 1982)

Πολυτιμότατος συνεργάτης του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής

Διακονίας εργάστηκε κατά περιόδους στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Κορέας,

της Γκάνας, της Κένυας, της Ουγκάντας, της Τανζανίας και της Ινδονησίας (1981 – 1999).

Από το 1979 μέχρι την συνταξιοδότησή του ήταν Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Βριλησσίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην πολυποίκιλη προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας συμπεριλαμβάνεται η Βάπτιση του π.Τιμοθέου Joko και της συζύγου του (πρεσβυτέρας Μαργαρίτας),ο Ορθόδοξος Γάμος τους,η βάπτιση των παιδιών τους, η φροντίδα του για να σπουδάσουν με υποτροφία στην Ελλάδα ο π.Τιμόθεος και η πρεσβυτέρα Μαργαρίτα,η παραπέρα πνευματική καθοδήγησή τους στον δρόμο για την Ιερωσύνη, έτσι ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας να στελεχωθεί με αξιόλογα και καταρτισμένα πρόσωπα

Επίσης ο π.Θεόκλητος κατήχησε και βάπτισε και άλλους Ινδονήσιους που ζούν σήμερα στην Ελλάδα.Ο ίδιος δε επισκέφτηκε τα ιεραποστολικά κλιμάκια στην Σουμάτρα και Ιάβα,όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε

Ευχόμαστε η Χάρις της Τριαδικής Θεότητας να ενισχύει τον π.Θεόκλητο στις περιπέτειες της υγείας του και να αναδείξει και άλλους κληρικούς με το φρόνημα,το ήθος και την προσφορά του π.Θεοκλήτου.

Του Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Κ. Τσίρκα

"...Ευρισκόμενος στο κρεβάτι λόγω μακροχρόνιας ασθενείας (2003-2018) (καρκίνος) παρακολουθώ το Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 8/11 άκουσα ότι ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος Β ἐπεσκέφθη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Χάρηκα, γιατί μου θύμησε τον καλό ποιμένα, που άφησε τα 99 πρόβατα και έσπευσε να βρη το απολωλός.

Όταν συνεχίστηκαν οι ειδήσεις και άκουσα το ανακοινωθέν που συνέταξε ο κ. Τσίπρας η κάποιος από το επιτελείο του, συννέφιασα, γιατί και ο Μακαριώτατος συνεφώνησε με τα όσα του διάβασε ο Πρωθυπουργός και είπε ότι θα ενημερώσει τη Ιερά Σύνοδο.

Η λογική λέγει ότι, «όταν σου δίνουν μια εντολή είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις την εκτέλεση».

«Το πρόβλημα είναι» από ποιόν πήρε εντολή ο Μακαριώτατος: η μήπως έκανε πως δεν καταλαβαίνει ότι «αυτός είναι η Εκκλησία λέγοντας «L’ EGLIZE CEST MOI», ενθυμούμενος ότι όταν πήρε εντολή από την Ιερά Συν­οδο της Ιεραρχίας να μεταβή στο Κολυμπάρι και να εκφράσει τη γνώμη της Ι.Σ.Ι., αυτός είπε άλλα αντ’ άλλων και δεν έδωσε λόγο γι’ αυτά που είπε και κανείς δεν του ζήτησε το λόγο.

Έκτοτε πήρε κατήφορο και διοικεί την Εκκλησία του, μέλος της οποίας είμαι και εγώ και έχω την απαίτηση να ενημερώνωμαι στο τι συμβαίνει με την Διοίκηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »