Απόλυτο καπετανάτο των ξένων Μ.Κ.Ο. το ΚΥΤ της Λέσβου

Αιχμάλωτοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Μόριας

Η Ολλανδική Μη Κυβερνητικό Οργάνωση Move – MENT έχει λέει υπενοικιάσει τα χωράφια δίπλα από το κανονικό κέντρο υποδοχής  στη Μόρια και ελέγχει απόλυτα την άθλια ζωή χιλιάδων ανθρώπων που ζούν μέσα σε ζελατινένια κουτιά, παράγκες και χαλασμένες ψευτο-σκηνές.

Καλοζωϊσμένοι Ολλανδοί με μια χούφτα χαρούμενες Ολλανδέζες, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ρωτάνε κανέναν και κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους πειράξει, ή να τους ζητήσει εξηγήσεις.

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι δεκάδες υπόλοιπες ΜΚΟ που είναι τόσο καλά χρηματοδοτούμενες, ώστε να έχουν κι εκείνες με τη σειρά τους υπενοικιάσει κοντά στη Μόρια χώρους και παλιές αποθήκες που έχουν κάνει στρατηγεία των επιχειρήσεων τους, δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου δουλεμπορίου που ακόμη ανθεί ως φαίνεται, αφού καθημερινά καταφτάνουν εδώ, στο νησί της Λέσβου, από τα βάθη της Ανατολής και νέοι, φιλόδοξοι κυνηγοί του «ονείρου της Δύσης». Το «ξεσκαρτάρισμα» που υποτίθεται ότι κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακούγεται εδώ, σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο...

Οι δύο νέες διμοιρίες των ΜΑΤ που έφθασαν το βράδυ της Τρίτης, είχαν κιόλας την πρώτη εμπειρία καθώς οι «νταβατζήδες» του ΚΥΤ, έσυραν τους λαθραίους σε εξέγερση. Όμως κάποιοι απ’ αυτούς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τοπικό δικαστήριο, για ν’ αναβληθεί επ’ αόριστον η δίκη τους, που υποστηρίχθηκε από δεκάδες Ευρωπαίους δικηγόρους που είχαν κοινή γλώσσα τ’ αγγλικά.

Η κατάσταση δε διαφέρει από τη ΒΙΑΛ της Χίου, ή από την αθλιότητα του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, μόνο που εδώ, η κατανομή των λαθραίων, πλουτίζεται κυρίως από Αφγανούς, Μογγόλους και λιγότερο Σύριους ή Αφρικανούς.

Οι ίδιοι έχουν στήσει κανονικά τα μαγαζάκια τους, μέσα στις καλύβες, πουλώντας τα πάντα, ενώ κουρεία ακόμη και …κρεοπωλεία έχουν εμφανιστεί με τα κρέατα να κρέμονται έξω από την παράγκα, αποτέλεσμα συνήθως των επιδρομών στις κοντινές στάνες.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι οι… υγειονομικές αρχές έκαναν λέει έφοδο για να δούν τι γίνεται. Αφήστε καλύτερα παιδιά, για εσάς είναι μόνο η… Βαρβάκειος αγορά στην Αθήνα και ο Τσιρώνης...

Ρομά απροσδιορίστου προέλευσης, απλώνουν την πραμάτεια τους, κυρίως παπούτσια, κουβέρτες και κατσαρολικά. Από το χωριό κανείς δεν ψωνίζει τίποτα, αλλά και στη χώρα που πάνε με τα λεωφορεία, κι εκεί τη βόλτα τους κάνουν, με τη μαντήλα να κυριαρχεί.

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ

Οι Φανατικοί του Ισλάμ, θέλουν εδώ, στη Μόρια που έχει διεθνή προβολή, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα ξωκλήσια που βρίσκονται κοντά στο ΚΥΤ.

Σπάνε τα τζάμια, βεβηλώνουν το Ιερό, ρίχνουν κάτω τις εικόνες των Ορθόδοξων Αγίων, ακόμη και του Εσταυρωμένου Ιησού. Η ιεροσυλία και η θρησκευτική μισαλλοδοξία σ’ όλο τους το μεγαλείο στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης δίπλα στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα μακριά από την είσοδο του ΚΥΤ.

Η εκκλησιαστική επιτροπή δεν προλαβαίνει να συμμαζεύει τα ασυμάζευτα, καθώς τα κρούσματα είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα ακόμη και στα ίδια ξωκλήσια.

Από απέναντι από το λόφο της Μόριας, στη σκιά του αρχαίου υδραγωγείου, οι κάτοικοι της Μόριας, δεν έχουν σταματήσει ν’ απορούν, για το ποιανών αμαρτίες ξεπλένουν και τραβάνε τα πάνδεινα καθημερινά. Μέσα στο τοπικό κοινοτικό κατάστημα έχει στηθεί αστυνομικό τμήμα, στο οποίο προστρέχουν έξαλλοι γέροντες, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την περιουσία τους να σκυλεύεται :

Πότε κλέβουν γεννήτριες, πότε ποδήλατα, πότε λάστιχα από κήπους, πότε ρούχα από μπουγάδες, τίποτα δεν είναι ασφαλές αν το αφήσει κανείς αφύλακτο. Ο Υπαστυνόμος που συλλέγει τα παράπονα κοντεύει να τρελαθεί καθώς κανείς δεν αποζημιώνεται για τις ζημιές και οι επισκέψεις γίνονται διπλές και τριπλές, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας κ. Ιωάννης Μαστρογιάννης, απ’ το πρωί μιλά ταυτόχρονα σε δύο τηλέφωνα που δεν σταματούν να χτυπούν.

«Είμαι με δύο παναντόλ και αλγκοφρέν», μας λέει με πίκρα. «Εδώ πλέον είμαστε αιχμάλωτοι στον τόπο μας. Και να πείς ότι δεν τους φερθήκαμε καλά; Εμείς τους συμμαζέψαμε τους προσφέραμε ότι μπορούσαμε, αλλά αυτό πια παραπάει. Εμείς θα θεραπεύσουμε όλη αυτή την προσφυγιά και μετανάστευση; Τι φταίμε; Και μπορούμε δηλαδή; Εδώ πια η κατάσταση έχει ξεφύγει και θα έχουμε άλλα φαινόμενα».

Με τα «άλλα φαινόμενα» ο κυρ πρόεδρος που έχει χάσει τρία κιλά τις τελευταίες πέντε μέρες απ’ το τρέξιμο, εννοεί τους άγνωστους σκληροπυρηνικούς πατριώτες που έκαναν την εμφάνιση τους, αποφασισμένους να συγκρουστούν και με τους λαθραίους, αλλά και με τα ΜΑΤ. –«Εμείς εδώ αυτούς δεν τους θέλουμε», λέει ο πρόεδρος της Μόριας. «Ελπίζουμε κάποτε ότι θα λυθεί το θέμα ειρηνικά, οι φασαρίες δεν βοηθούν τίποτα και θα μας γυρίσουν μπούμεραγκ».

Την άποψη αυτή δε συμμερίζονται βεβαίως οι συγχωριανοί του που λένε ότι είναι ικανός μόνο για να … «αλλάζει λάμπες στο φωτισμό της δημοσιάς», αν και αναγνωρίζουν τις επιθέσεις που δέχεται καθώς το σπίτι του είναι απέναντι από το ΚΥΤ και μάλιστα λιγάκι απομονωμένο.

Την Τετάρτη τα σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια στη Μόρια παρέμεινα κλειστά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. –«Δεν πάει άλλο, φοβούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σχολεία», μας λέει ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Μόριας κ. Παναγιώτης Πιττός.

Κάτοικοι του χωριού δηλώνουν πάντως ότι η Μόρια θα γίνει «Ζωνιανά», από διάφορους «τρελούς» που θα οπλιστούν και δεν θ’ αφήνουν ατουφέκιστο τίποτα να περάσει μέσα απ’ το χωριό, κάτι που αποτελεί άλλωστε και το αίτημα των συνεχών κινητοποιήσεων τους και των αποκλεισμό των δρόμων.

Και μάλιστα ο αποκλεισμός δεν θα είναι «της πλάκας» όπως η γελοιότητα με τα φράγματα, όπως λένε οι ίδιοι, για τα ιχθυοτροφεία που πώς θα εμποδίσουν τη διέλευση σε άνοιγμα χιλιάδων μιλίων στο πέλαγος; «Ο Μυταράκης, μας δουλεύει» λένε.

Η αστυνομική παρουσία έγινε εμφανώς εντονότερη, γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες επαρκούν ή μπορούν να επιβάλλουν την τάξη ακόμη και με τη χρήση κροτίδων ή χημικών. Όταν πέφτει η νύχτα, αρχίζουν τα ιδιότυπα αντίποινα, από τους σκληροπηρυνικούς της «Φαβέλας» που καίνε για πλάκα ερειπωμένα σπίτια στα όρια του χωριού.

Εδώ η νύχτα είναι σκοτάδι πίσσα και κανείς δεν νοιώθει ασφαλής πια με τις μικρές και μεγαλύτερες ομάδες νεαρών Ασιατών, εχθρικές κι ετοιμοπόλεμες και με τα μυαλά φουσκωμένα απ’ τους νταβατζήδες καθοδηγητές, ότι δηλαδή, έχουν μόνο δίκιο, ότι τους αδικούν, ότι έχουν μόνο δικαιώματα κι άλλα τέτοια που λαμβάνουν ως δεδομένα, ίσως επειδή έτσι τους υποσχέθηκαν οι εκατοντάδες Ευρωπαίοι που παρκάρουν τα αυτοκινητάκια τους μέσα στα χωράφια και τραβάνε για «δουλειά» οχτάωρο καλοπληρωμένο, μέσα στα αυτοσχέδια γραφεία τους.

Από το λόφο ακούγονται δυνατά στα μεγάφωνα διάφορα ονόματα στ’ Αραβικά, προκαλώντας ανατριχίλα, σε όσους τα’ ακούνε. –«Κάναμε αγώνα να σταματήσουν να ψέλνουν τον Αλλάχ μέσα απ’ τα μεγάφωνα. Είχαμε απηυδήσει, μάθαμε όλους τους Βουδιστικούς ψαλμούς» λέει μια κυρία που μένει ακριβώς απέναντι απ’ το χοτ σπότ στη Μόρια, για να συνεχίσει : «Ζητήσαμε να το σταματήσουν και μας άκουσαν για λίγες μέρα. Μετά…»

Οι χωριανοί της Μόριας, δεν θα συνηθίσουν ποτέ τη θέα των κακοποιημένων βάναυσα ελαιών, καθώς όλος ο τόπος είναι ενας μεγάλος ελαιώνας. Εκεί που κάποτε μάζευαν την ελιά για το φημισμένο Λάδι Μυτιλήνης, σήμερα αποπατούν χιλιάδες ακάλεστοι μουσαφίρηδες που κανείς δεν ξέρει, ούτε πότε θα φύγουν, ούτε αν θα φύγουν καν απ’ το νησί.

Πολλή δουλειά για τα ΜΑΤ. Αν και 4 διμοιρίες ούτε που φτάνουν να ελέγξουν 20.000 εξαγριωμένους Ασιάτες.

UP