Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο Ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Ο Ντ.Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις , μέσω των του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε μέσω της υπηρεσίας στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, φροντίδα και πρώτες ανάγκες .

Τα άτομα αυτά είπε ο Αμερικανός πρόεδρος τέθηκαν με την προσφορά τους στις υπηρεσίες της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του Αμερικανικού ονείρου . Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω , έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος .

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ . «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο»

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική