Ίσως και να είναι σήμερα, ο μόνος από τους Ευρωπαίους  ομολόγους του, που δεν επιδίωξε και δεν εμόχθησε για να πραγματοποιήσει και να περατώσει Πανεπιστημιακές σπουδές, πόσο μάλλον να «αριστεύσει» κάπου! Κι όμως!

Ο κ. Φίλης, υπέρμαχος της παραχάραξης της ιστορικής μνήμης με την τάχα «μη Γενοκτονία» των Ποντίων» έχει βάλει στόχο να καταργήσει, εκτός από την «αριστεία» και αυτά τα αιώνια Ελληνικά ιδανικά!

Έχει σκοπό μαζί με την διδασκαλία των «Αρχαίων» (σ.σ. στην Γαλλία αυξήθηκαν οι ώρες διδασκαλίας τους) να καταργήσει και το μάθημα των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία, υποβαθμίζοντας Ορθόδοξη Διδασκαλία έναντι άλλων θρησκευμάτων!

Μέ πολύ πάθος πολεμάει την Ορθόδοξο Εκκλησία μας!

Εξάλλου αντί της προώθησης της εδραίωσης της ομόνοιας και της σύμπνοιας μεταξύ των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων,  ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ο κ.Φίλης προσφάτως εισηγήθηκε δημόσια, ότι πρέπει να εισαχθεί και η «διδασκαλία του Εμφυλίου» στα σχολεία, ατενίζοντας το θέμα προφανώς υπό τις δικές του παραμορφωτικές διόπτρες, με στόχο αντί της ενότητας, την διαιώνιση του μίσους και του αλληλοσπαραγμού, που οι Έλληνες επιθυμούμε να αφήσουμε πίσω!

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς  κ. Σεραφείμ ετόνισεν, ότι «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η Πατρίδα ιδιοκτησία ούτε του κ. Φίλη, ούτε του πρωθυπουργού, ούτε κανενός».

Συγκεκριμένα για τον Νίκο Φίλη ο Σεβ. Πειραιώς είπε πως «ο ίδιος άνθρωπος ψήφισε νόμο στη Βουλή, όπου στο άρθρο 55 και την παράγραφο 5 λέει τα εξής: ...για τις ανάγκες των μαθητών του εβραϊκού δόγματος είναι δυνατή η πρόσληψη εκπαιδευτικού εκτός των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως και για την διαδικασία της διδασκαλίας των θρησκευτικών του ρωμαιοκαθολικού δόγματος και της εβραϊκής θρησκείας, με απόφαση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης διαπράττει «έγκλημα καθοσιώσεως» σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν γνωρίζει το ζήτημα.

Νομίζει ότι όλα αυτά είναι μία πλουραλιστική προσπάθεια του κ. Φίλη για να αναστοχαστεί επάνω στο θέμα των θρησκευτικών.

Τη στιγμή που ο κ. Φίλης θέλει να αναθεωρήσει το μάθημα των Ορθοδόξων μαθητών, την ίδια στιγμή αναγνωρίζει το δικαίωμα στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, στη Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδας και στις Μουσουλμανικές Μουφτείες, όχι μόνο να επιλέγουν το περιεχόμενο του μαθήματος αλλά να διορίζουν και τους καθηγητές τους!!!!

Γεννάται, λοιπόν, τεράστιο θέμα Δημοκρατίας. Η Εκκλησία θεωρείται «παρίας» του κοινωνικού συστήματος.

Η Εκκλησία τίθεται σε μικρότερη μοίρα από το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό! Είμεθα πλέον υποκείμενα του κάθε κυρίου Φίλη! Δεν μπορεί να έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους Έλληνες Μουσουλμάνους και τους Έλληνες Εβραίους».

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, επί τέλους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έλυσε την σιωπήν Του!

Ώστε τα γεγονότα μας υποχρεώνουν νά διακόψουμε κι΄εμείς την σιωπήν μας, για να ανακαλέσουμε στην τάξη και στη θέση, που αρμόζει σε Υπουργό, τον ανεκδιήγητο πιά και απαίδευτο κ. Φίλης, ο οποίος ως μοναδικό προνόμιο της ημιμάθειας του, προβάλλει τις «αριστερές του γνώσεις», η ιστορική αλήθεια των οποίων ωστόσο ελέγχεται ΚΑΙ από ιστορικά Στελέχη της Αριστεράς, όπως τον αγνό πατριώτη Μανώλη Γλέζο!

Τονίζουμε δε ότι εκτός της ρήσεως των σοφών Αρχαίων προγόνων μας, που ο κ. Φίλης έχει απαξιώσει, «μηδέν άγαν» υπάρχει και το «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον». ( δηλαδή, χοντρή κοιλιά δεν μπορεί να γεννάει λεπτές σκέψεις).

Κύριε Υπουργέ, παρακαλέστε, λοιπόν, κάποιον πτυχιούχο Πανεπιστημιακής Σχολής ( πού έχει μόρφωση ) να σας ερμηνεύση τα χωρία αυτά.


ΝΙΚΟΛΑΕ ΦΙΛΗ,
όντας αποδεδειγμένα αστοιχείωτος, ασμίλευτος και προκλητικός....
ΕΣΕΙΣ ο ίδιος, ο τέως ΝΕΩΚΟΡΟΣ στην Χρυσοσπηλαιώτισσα, καταδείξατε πως είσθε πλέον, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

Τί λόγια ήσαν αυτά που εξεστομήσατε, απαντώντας στις Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου μας; Τί τρελλά λόγια, ασεβέστατε άνθρωπε, εβγάλατε από το απύλωτο στόμα σας λέγοντας ότι

«Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας»!!!

Και εν συνεχεία διερωτηθήκατε: 

«Με ποιό μέρος ήταν η Εκκλησία στην Χούντα και στην Κατοχή»;(σσ. προφανώς για να εξάψετε το αντιχουντικό μένος κάποιων αφελών...)

Με έργα και λόγια, λοιπόν, έχετε ασεβήσει αλλεπάλληλα απέναντι στην Πατρίδα και την Εκκλησία που σας εξέθρεψε ( σσ. ώς νεωκόρο και ψάλτη ), εκμεταλλευόμενος την ανεκτικότητά της!

Μιλάτε μη έχοντας τη στοιχειώδη επίγνωση, ούτε της θέσης ούτε του αξιώματός σας, που υπόκειται σε δημόσια κρίση, νομίζοντας ότι απευθύνεστε σε αδαείς ανθρώπους της τάξης σας.

Σεις -δίχως ένα βασικό πτυχίο και πανεπιστημιακό τίτλο Υπουργέ της Παιδείας-!!! Σεις κάνετε μαθήματα ιστορίας και κοινωνικής συμπεριφοράς; Με ποια εχέγγυα;

Σεις, ο αριστερόστροφος, ο Κομμουνιστής, ο ανήκων ιδεολογικά στη χορεία των αδελφοκτόνων κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, τον οποίον και εισηγήστε να διδάξετε στα σχολεία, τολμάτε και λέγετε τέτοια λόγια για την Μητέρα Εκκλησία;

Γιά τό θέμα της Κατοχής σας απήντησε ήδη ο κ. Μανώλης Γλέζος: «Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία» ομολόγησε με ειλικρίνεια, ο κ. Γλέζος και προσέθεσε: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί»!!!....

Ο τότε Αρχιεπίσκοπος της Κατοχής Χρύσανθος αρνήθηκε να υποταχθή και δήλωσε στούς Γερμανούς στρατιωτικούς, ότι «η Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους»....

Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση την ημέρα της κατοχής της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα.

Ο ίδιος αρνήθηκε να ορκίσει την Κυβέρνηση Τσολάκογλου και όταν τον κάλεσαν (οι Γερμανοί) να τελέσει δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδος στους Γερμανούς, αρνήθηκε.... Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς με αυτά που λέει ο ( ανιστόρητος ) κ. Φίλης»!!! Ταύτα είπε ο κ. Μανώλης Γλέζος!

Ως προς το έτερο σημείο της ανοησίας της δικής σας εμπνεύσεως κ. Φίλη, που είπατε, ότι «Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας», σας τονίζουμε τα εξής:

Αποδεικνύετε εκ νέου κ. Φίλη, ότι αγνοείτε τα στοιχειώδη περί της Διδασκαλίας “KAI” της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ηθικής, μολονότι αν και ως Ψάλτης θα ωφείλατε να αναγνωρίζετε, όχι μόνο τί διαβάζετε, αλλά και τί ακριβώς ψέλνετε εμπρός από φωτογραφικές ή τηλεοπτικές κάμερες και όχι μόνο.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό

Όπως ενεργήση ΑΜΕΣΑ για την απομάκρυνσή σας, από τη θέση του Υπουργού «Παιδείας», την οποία «παιδεία» έχετε αποδείξει ότι δεν κατέχετε, προτού τα πράγματα εκτραχυνθούν...

Αν ο κ. Τσίπρας διατηρεί μέσα του κάποια στοιχεία σεβασμού πρός την Εκκλησία, τον καλούμε και παρακαλούμε να το αποδείξη άμεσα, άλλως οι εναγκαλισμοί και δημόσιοι ασπασμοί, γεύματα και δείπνα συνεργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο μέ τον Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους Αρχιερείς, δύνανται να θεωρηθούν «σκόπιμος εμπαιγμός» (σσ.και θέατρο )!

Αν όντως σέβεται την Εκκλησία, όπως διατείνεται και έως τώρα αυτό ισχυριζόταν ο κ. Πρωθυπουργός, οφείλει να απομακρύνει άμεσα τον Υπουργό τάχα «Παιδείας», που διαρκώς δυναμιτίζει το κλίμα της επιδιωκωμένης από πλευράς του «αγαστής» συνεργασίας «Εκκλησίας–Πολιτείας», διότι ο κ. Φίλης δεν συμπεριφέρεται συμβατά προς το επώνυμό του ("Φίλης"), λειτουργεί δέ ως «φίδι» στον κόρφο τόσο της Κυβερνήσεως, όσο και της Εκκλησίας!

Τέλος, απευθυνόμεθα και πρός τόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο:

Μακαριώτατε, 

Κηρύξατε την Εκκλησία «εν διωγμώ»! Ο εχθρός της Ορθοδοξίας καί του Ελληνισμού Νικόλαος Φίλης πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του Υπουργού της Παιδείας! Παραμένει όχι μόνον αμετανόητος, αλλά και πολύ επικίνδυνος.

Ναί, κηρύξατε αμέσως την Εκκλησία εν διωγμώ!

Χωρίς αναβολή, χωρίς περιστροφές! Ο Φίλης πρέπει να φύγη από την θέση αυτή! Είναι εχθρός της Ελλάδος και Εκκλησίας!

Εμείς, το προσεχές Σάββατο, εδώ στο Αίγιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ανάξιου Υπουργού, θα κτυπάμε πένθιμα τις καμπάνες των ενοριακών ναών.

http://mkka.blogspot.gr/2016/09/blog-post_23.html