Ο λόγος που χωλαίνουν οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, είναι η διστακτικότητα των υπεύθυνων κοινωνικών υπηρεσιών να παρέμβουν αποφασιστικά σε μια «ξένη κουλτούρα».

Δεν το επιτρέπει η «πολιτική ορθότητα», η οποία υπαγορεύει την «προστασία των μειονοτήτων», ενώ λείπει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Ωστόσο, «ο νόμος πρέπει να αντιμετωπίζει τη ριζοσπαστικοποίηση ως μια μορφή παιδικής κακοποίησης», εξηγεί ο Τζόνσον.
«Απαιτείται μια ξεκάθαρη νομική θέση ώστε τα παιδιά που ανατρέφονται ως δυνάμει δολοφόνοι ή βομβιστές αυτοκτονίας να τίθενται υπό ειδική φροντίδα - για την ασφάλεια των ιδίων αλλά και του κοινού» προσθέτει.  

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Στις προτάσεις του Τζόνσον αντέδρασε έντονα το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν εκ νέου οι ισλαμοφοβικές επιθέσεις που είχαν αναζωπυρωθεί έπειτα από τη δολοφονία του Ρόγκμπι, την οποία είχαν καταγγείλει μαζικά οι μουσουλμάνοι της χώρας.

«Οι δράστες της δολοφονίας του Λι Ρίγκμπι δεν ήταν γιοι εξτρεμιστών. Ούτε και εκείνοι που έκαναν άλλες θηριωδίες στο παρελθόν. Για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό τους, πρέπει να υπερβούμε την ανάγκη να δημιουργούμε πρωτοσέλιδα για την προσωπική μας προβολή», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

Το θινκ τανκ Quilliam, ένα ίδρυμα που μελετά τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό, συμφώνησε με τη θεωρία του Τζόνσον για τον ανασταλτικό ρόλο της «πολιτικής υπερευαισθησίας» στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης.

Παρ' όλα αυτά, εκπρόσωπος του ιδρύματος επισήμανε ότι «μια νομοθεσία περιορισμού των ελευθεριών θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις την ιδεολογία και την επιχειρηματολογία, παρά να αποξενώσεις και να διασύρεις τους ίδιους τους ανθρώπους».


http://www.tanea.gr/news/world/article/5093197/swste-ta-paidia-apo-toys-fanatikoys-islamistes-goneis/