anastasi


Η Θεία Λειτουργία  τής Αναστάσεως του Χριστού δυό φορές τήν ίδια ημέρα καί συνήθως από τούς ίδιους ιερείς καί επάνω στήν ίδια Αγία Τράπεζα είναι Θεολογικώς και Νομοκανονικώς απαράδεκτος !
Η Λειτουργία τής Ανάστασης τού Χριστού δεν είναι δρώμενο καί Θέατρο να ανεβοκατεβάζουμε τον Κύριο μέσα στήν ίδια μέρα και όσες φορές εμείς θέλουμε !

Η κάθοδος του Χριστού στόν Άδη καί η πρώτη Του σε αυτόν Ανάσταση τών ευρισκομένων εκεί ψυχών ώς λεγομένη Α΄ Ανάσταση το πρωϊ του Μεγάλου Σαββάτου, σηματοδοτεί και τήν ακολουθούσα κανονική Ανάσταση του Χριστού το μεταμεσονύκτιο πρωϊ τής Κυριακής στήν αλλαγή τής ημέρας...

Πρίν αλλάξει η ημέρα του Σαββάτου δυό Αναστάσεις τού Χριστού ( 1η καί 2η ) δεν μπορούν να γίνουν !
Η κυβερνητική "παραχώρηση" στίς 21.00 τέλεσης τής Ανάστασης του Χριστού είναι εμπαιγμός πρός την Ορθόδοξη Εκκλησία και θεώρηση τής Λειτουργίας αυτής ώς ένα ακόμη θέατρο, ανεκτό δυστυχώς από τήν Εκκλησία της Ελλάδος !

Καί μπορεί μέν σε κάποια χωριά ελλείψει ιερέων να γινόταν παλαιότερα ( ή καί σήμερα ίσως ) Αναστάσιμες ακολουθίες από χωριό σε χωριό ώστε καί όλες οι μικρές κοινότητες να ακούσουν τουλάχιστον το "Χριστός Ανέστη" πλήν όμως μία Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία γινόταν στήν βασική Εκκλησία και μόνο κάποια Αναστάσιμα τροπάρια ελέγοντο στά διάφορα χωριά πού πήγαινε ο παπάς συνοδεία κάποιου ψάλτη και με το μουλάρι ή και τόν  γαϊδαράκο, συνήθως, τής "υπηρεσίας"...


  «  ΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΒΗΜΑ » 




Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και προς όλα τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην επιστολή του αναφέρει ότι με την χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την ώρα τελέσεως της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της 164ης Συνοδικής Περιόδου παραβιάζουν και καταπατούν την κανονική τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

"Η τελετή της Αναστάσεως πρέπει να τελεσθή την 12ην μεταμεσονύχτιον ώραν, και έπειτα να ακολουθήση, ως είθισται, η ΑΝΑΣΤΆΣΙΜΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΆ" - υπογραμμίζει κλείνοντας την επιστολή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

 

 

Γιατί είναι Θεολογικό σφάλμα η αλλαγή της ώρας της Ακολουθίας της Αναστάσεως

Επίσκοπος Αμβρόσιος σε ΔΙΣ:  '' Καταπατάτε την κανονική τάξη της Εκκλησίας''



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


https://www.romfea.gr/images/article-images/2021/04/romfea2/epistoli_pr_kalabriton_1.pdf