SALONIKA FOTON OK2


Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωϊ.

Εδώ, αστυνομικός, σέρνει μιά ηρωϊκή κοπέλλα πού προηγουμένως με έναν νεαρό ρίξανε τον Σταυρό στήν θάλασσα ψάλλοντας το τροπάριο τών Θεοφανείων, "εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..."

Γι΄αυτό και μόνο το έγκλημα τήν σέρνανε μετά σαν τσουβάλι στά πλακάκια τής παραλίας πιστοποιώντας έτσι τήν διάθεση τής Αστυνομίας για "καλή συνεργασία" μέ τόν πολίτη και τον "αστυνόμο τής γειτονιάς" !

Όνειρα θερινής νυκτός δηλαδή, καί "κούνια πού μάς κούναγε" ...

VIDEO

https://youtu.be/Xsa-OVhfC5M

 

Άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11:00 και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για τη ρίψη του Σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

Νωρίτερα ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσει τη ρίψη του Σταυρού.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε έλεγχο των ατόμων ενώ βεβαίωσαν και δύο πρόστιμα σε νεαρούς για μη χρήση μάσκας.

Οι συγκεντρωθέντες, περί τους 15 στον αριθμό, αποχώρησαν από το σημείο μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

https://www.thebest.gr/article/605965-thessaloniki-oi-enomenoi-makedones-erixan-ton-stauro-sti-thalassa-entasi-kai-prosagoges

--------------

Αιγιάλεια: Καθαγιασμός των υδάτων με πρόστιμα σε Μητροπολίτη και πιστούς…

VIDEO

https://youtu.be/v7Nf8FOr-yg

 

Με.. πρόστιμα επισφραγίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Αίγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμος έριξε τον σταυρό στη θάλασσα στο παλαιό λιμάνι του Αιγίου και δύο πιστοί έπεσαν στα νερά για τον πιάσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρενέβη το Λιμενικό και επέβαλε στον Μητροπολίτη πρόστιμο 1.500 ευρώ. Από 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους δύο πιστούς.

Για το περιαστικό είναι ενήμερη η Εισαγγελία η οποία ζήτησε τα στοιχεία του Δεσπότη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εισαγγελέας Αιγίου, είναι εκείνος που έδωσε εντολή να μην ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά να τους βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι στα όσα συνέβησαν δεν έχει κάποια εμπολοκή το Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας. 

https://www.thebest.gr/article/605975-aigialeia-kathagiasmos-ton-udaton-me-prostima-se-mitropoliti-kai-pistous

--------------------------------


Μητροπολίτης Πατρών : «Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Πάτρα...»



Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πατρών για την ημέρα των Θεοφανείων έξω από τον Μητροπολιτικό ναό των Πατρών, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πίσω από τις κάμερες: «θα ρίξετε το σταυρό στη θάλασσα για να καθαγιαστούν τα νερά;».

Η απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών ήταν: «Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Πάτρα».

Εννοούσε προφανώς ότι θα ρίξει τον σταυρό μόνος σε κάποιο σημείο της πόλης.

Κάτι ανάλογο είχε πράξει και στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα, όταν σε ανύποπτο χρόνο πήρε μονος του την κάρα του Αγίου και την μετέφερε στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, προκειμένου να ευλογήσει την πόλη.


https://www.thebest.gr/article/605967-yparchoun-polles-paralies-stin-patra-i-ataka-tou-mitropoliti-patron-stous-dimosiografous