Καί αυτά μέν λέγανε τότε ! Σήμερα όμως δεν ακούσαμε τί λένε;

Θα περίμενε ο Ορθόδοξος λαός μετά από τόσες υποσχέσεις που είχε δώσει η Ν.Δ. προεκλογικά, να είχε προχωρήσει τουλάχιστον στα αποφασισθέντα των δικαστικών αποφάσεων μέτρα, όπως:

 

α) Να εκδώσει νέα υπουργική απόφαση που να καταργεί την ισχύουσα (Φίλη-Γαβρόγλου) σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

β) Να αποσύρουν τους φακέλους του μαθήματος των θρησκευτικών που τους έστειλε προκαταβολικά από την άνοιξη στα σχολεία.

γ) Να στηριχτεί η διδασκαλία στα παλαιά βιβλία που παραμένουν αναρτημένα στο Ψηφιακό Σχολείο.

δ) Να σχεδιαστεί μια πραγματική αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε συνεργασία με την Π.Ε.Θ. – που εκπροσωπεί την θεολογική κοινότητα – και την Εκκλησία.

ε) Να γίνει αλλαγή όλων, σχεδόν, των προσώπων στο υπουργείο και στο Ι.Ε.Π. που ήταν υπεύθυνοι για την θρησκευτική εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία, ώστε να μπορέσει να σταματήσει ο αποχρωματισμός της πνευματικής ταυτότητας των παιδιών. ( σσ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ! )

Απ’ ότι διαπιστώθηκε, υπήρξε “άνθρακας ο θησαυρός” και οι υποσχέσεις κάλπικες, δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με εγκύκλιό του (φωτ. 1η σελ.) προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης της χώρας, “διέταξε”: «Για το μάθημα των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018 !!!

Δηλαδή, πρόκειται για απόφαση, μία από τα ίδια – ήτοι να συνεχίσουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά με τους Φακέλους Μαθήματος του Φίλη-Γαβρόγλου, για να μη τους στενοχωρήσουν!!!

Και για την εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. που έλεγαν στο λαό, τί κάνουνε;

Για τον σεβασμό στην συνταγματική Νομοθεσία της χώρας και τη συμμόρφωσή τους προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου; Τι έγιναν; Ξεχάστηκαν; Πήγαν όλα στο βρόντο;

Ο Φίλης κάτι γνώριζε, φαίνεται, όταν δήλωνε, παραδίδοντας το υπουργείο: «Εγώ μπορεί να έφυγα αλλά τα νέα θρησκευτικά έμειναν!».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μας γυρίζει στο 2000, όταν ο Κ. Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπέγραφε στις 24 Σεπτεμβρίου 2000 μαζί με αρκετά στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Όταν όμως αργότερα κέρδισε τις εκλογές και έγινε πρωθυπουργός, έπαθε Αλτσχάιμερ καθώς και υπουργοί, βουλευτές, Χριστόδουλος, μητροπολίτες κ.ά.

Που είσαι εθνικέ μας ποιητή, Σολωμέ να μας το κάνεις μοιρολόι «Δυστυχισμένε μου λαέ και… πάντα προδομένε».

( από δημοσίευση στην εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ μηνός Αυγούστου)