«Δεν μπορεί να είμαι εκτός του δημοσίου και ταυτόχρονα να έχω τα προνόμια του δημοσίου, ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε κοινωνική τάξη- φυσικό πρόσωπο μπορεί να το προσβάλει σε οποιοδήποτε δικαστήριο και να ανατραπεί» τόνισε ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης, Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, εξερχόμενος από τη γενική συνέλευση του Ι.Σ.ΚΕ. που έλαβε χώρα σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Στη συνέχεια σε ερώτηση- τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι οι ιερείς δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί με απόφαση του ΣΤΕ και ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης τους κατοχυρώνει καλύτερα, ο π Γεώργιος Βαμβακίδης, επισήμανε με έμφαση:

«Είμαστε θρησκευτικοί λειτουργοί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιωμένοι με τους δημοσίους υπαλλήλους. Να μην αναφέρετε μόνο το πρώτο σκέλος αλλά και το δεύτερο. Πρέπει να τα λέμε ολοκληρωμένα. Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Ορθοδοξία για το πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που ούτε και η κυβέρνηση κάνει πίσω, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις … και έρχονται και εκλογές».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και μετά την συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την επιτροπή διαλόγου στο Συνοδικό Μέγαρο, φάνηκε ότι οι συνομιλίες έφτασαν σε αδιέξοδο.

Μετά την συνάντηση αυτή και την γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή χωρίς όμως κάνεις, ούτε η επίσημη εκκλησία αλλά ούτε και η κυβέρνηση να σχολιάσει τα ως τώρα αποτελέσματα των συναντήσεων.

Οι χιλιάδες πάντως κληρικοί και οι οικογένειές τους δεν είναι ποσότητα που μπορεί να αγνοήσει ούτε το κράτος αλλά ούτε και η επίσημη εκκλησία και η υπόθεση φαίνεται να δυσκολέψει πολύ την ιεραρχία μελλοντικά στην οποία θα πέσει το καυτό θέμα.

Διαβάστε περισσότερα για τη χθεσινή συνέλευση και δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις εδώ:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/zymoseis-gia-to-misthologiko-tou-klirou-meta-tin-geniki-syneleysi-kai-tin-apofasi-na-min-dexthoun-to-sxedio-tis-kyvernisis/