«Το πανίσχυρο λόμπι του Πούτιν στο Άγιον Όρος σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες που καλύπτονταν από διπλωματική ασυλία είχε στήσει επιχείρηση αποστασίας με την εξαγορά και εκβίαση βουλευτών με τους οποίους είχε ισχυρούς δεσμούς με τελικό στόχο να αποδομήσει και να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα πριν ψηφιστεί η συμφωνία για το Μακεδονικό από την ελληνική Βουλή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα από ξένο παράγοντα που έληξε άδοξα γιατί υπέπεσε στην αντίληψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στο Μαξίμου διαβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες απόρρητα δελτία πληροφοριών που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με "τεκμηριωμένα" στοιχεία το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους κάλυψε σχεδόν όλο το κόστος της οργάνωσης των συλλαλητηρίων.

Βέβαια οι λαοσυνάξεις ήταν το πρώτο μέρος του σχεδίου αποσταθεροποίησης. Το δεύτερο περιλάμβανε την αποστασία βουλευτών και πτώση της κυβέρνησης».

Όλα είναι "τεκμηριωμένα", όλα είναι με στοιχεία, όλα είναι με δελτία, αλλά όλα αόρατα και… ανύπαρκτα!

Και εμείς θέλουμε να κάνουμε σε όσους γράφουν αυτές τις απίστευτες γελοιότητες και αθλιότητες ορισμένες απλές ερωτήσεις:

  1. 1. Χρειάζεται να μας πληρώσουν οι Ρώσοι για να απορρίψουμε μία Συμφωνία που αναγνωρίζει Μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα; Ποιος Έλληνας, από τον Υπουργό και βουλευτή μέχρι τον τελευταίο οδοκαθαριστή, θα περίμενε τα μαύρα ρωσικά χρήματα για να ξεσηκωθεί ενάντια στο ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας σε φθηνή τιμή;
  2. 2. Η Νέα Δημοκρατία, όπου κυριαρχεί η γνωστή για τις σχέσεις της με το Αμερικανικό λόμπι και το Ισραήλ οικογένεια Μητσοτάκη, πληρώθηκε και αυτή από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους για να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης και να ρίξει την Κυβέρνηση;
  3. 3. Οκτώ Ιεράρχες και 47 Μονές της Ελλάδας που πριν λίγες ημέρες χαρακτήρισαν την Συμφωνία των Πρεσπών «επαίσχυντη» και «αντεθνική» πληρώθηκαν και αυτές από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;
  4. 4. Οι χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν κάθε τόσο στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα και αποδοκιμάζουν τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα συναντούν, είναι πληρωμένοι από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;
  5. 5. Η Μονή Κουτλουμουσίου, που εξέδωσε δύο ανακοινώσεις ενάντια στην αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, πληρώθηκε και αυτή από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;
  6. 6. Οι 20 αντιπρόσωποι των 20 μονών του Αγίου Όρους, που εξέδωσαν ομόφωνα ανακοίνωση, όπου χαρακτήριζαν «προδοσία της εθνικής συνείδησης του Ελληνισμού» την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας πληρώθηκαν και οι 20 από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους; Πώς αυτό το πανίσχυρο Ρωσικό λόμπι κατάφερε μέσα σε μία νύκτα να πάρει με το μέρος του μονές, που δεν φημίζονται καθόλου για τον φιλορωσισμό τους;

Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε προς όσους γράφουν αυτά τα πράγματα:

Σταματείστε τις κατευθυνόμενες αθλιότητές σας.

Κάτω τα χέρια σας από την Μακεδονία και το Άγιον Όρος.

Ο ελληνικός λαός δεν αποπροσανατολίζεται ούτε χειραγωγείται.

Ήδη έχει δώσει και δίνει καθημερινά την απάντησή του σε όσους αναγνώρισαν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε ένα σλαβικό έθνος και δεν θα σταματήσει να την δίνει όσο θα υπάρχει.

https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/oi-rosoi-kataskopoi-i-prodosia-tis-makedonias-kai-to-agion-oros/

Πλαστές υπογραφές για τη συμφωνία των Πρεσπών !!!


Την Κυριακή κυκλοφόρησε η είδηση πως περισσότερα από 320 άτομα από διάφορους τομείς της πνευματικής ζωής υπέγραψαν κείμενο στήριξης στη συμφωνία των Πρεσπών.

Από τη στιγμή που άρχισαν να γίνονται γνωστά τα ονόματα, υπάρχουν ορισμένοι που δημοσίως έκαναν γνωστό πως δεν έβαλαν την υπογραφή τους στο κείμενο.

Μέσω των λογαριασμών τους στο Facebook η καλλιτέχνης Νένα Βενετσάνου, η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου και ο θεατρολόγος Κυριάκος Κατζουράκης.

Διαβάστε την ανάρτηση της κυρίας Βενετσάνου:

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο!

Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Kyriakos Katzourakis II

την περασμένη Κυριακή

Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος. Κυριάκος Κατζουράκης

Νένα Βενετσάνου / Nena Venetsanou

την προηγούμενη Δευτέρα

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. ...

Δείτε περισσότερα

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/plastes-ypografes-gia-ti-symfonia-ton-prespon/