Στο βίντεο, διάρκειας περίπου 3,5 λεπτών, περιλαμβάνονται εικόνες από την πρόσφατη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και από τις καταστροφές μνημείων από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα της Συρίας. Σύμφωνα με τους φανατικούς ισλαμιστές, η Τουρκία έχει «παραστρατήσει από τον δρόμο του Αλλάχ», επομένως θα την εντάξουν στο Χαλιφάτο για να την... επαναφέρουν.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο το Ι.Κ., μέσω του περιοδικού του «Dabiq», κάλεσε τους οπαδούς του να «σπάσουν τον σταυρό» και έβαλε στο στόχαστρό του, πέραν του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τους Κόπτες αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα, μία από τις φωτογραφίες που δημοσιευόταν στο έντυπο απεικόνιζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Την ίδια ώρα, στο... Χαλιφάτο τους στη Συρία οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν ξανά κρατουμένους στην ιστορική αρχαία Παλμύρα, την οποία έχουν ξανά στην κατοχή τους από τον Δεκέμβριο!

Τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς αποκεφάλισαν έξω από το αρχαιολογικό μουσείο και οκτώ στρατιώτες και αντικαθεστωτικούς αντάρτες εκτέλεσαν με πυροβολισμούς... μέσα στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.

Πάντως, μέσα στο 2016 η οργάνωση έχασε σχεδόν το 1/4 των εδαφών της σε Ιράκ και Λιβύη.

http://www.romfea.gr/diafora/12685-o-isis-apeilei-na-katedafisei-tin-agia-sofia