KalinikosFTIOTIDOS

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος του Νέου Εορτολογίου μπροστά στον κοιμηθέντα φίλο του Επίσκοπο κυρό Καλλίνικο του Παλαιού Εορτολογίου, επίσης Φθιώτιδος !


Η αδελφική πράξη επίσκεψης και συμπροσευχής του επιχώριου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου προς τον κοιμηθέντα αδελφόν Επίσκοπο (ωσαύτως Φθιώτιδος) του Παλαιού Εορτολογίου κυρό Καλλίνικο, ήταν μια πράξη άξια πολλών πνευματικών συγχαρητηρίων πού δείχνει την Χριστιανική ποιότητα των δύο ανδρών έστω και μέσα στην ίδια Επισκοπή!

Αυτά να τα βλέπουν και πλείστοι άλλοι «χριστιανοί» κατ΄όνομα, τόσο των ΓΟΧ Παλαιού όσο και του Νέου πού εκτοξεύουν με το παραμικρό κατηγορίες, οι μέν προς τους δε, και οι δε προς τους μέν…

Μία, ότι τα μυστήρια του Νέου είναι άκυρα και τα παιδιά τους αβάπτιστα, και μία ότι όλοι του Παλαιού είναι αιρετικοί χωρίς να ξέρουν καλά καλά τι σημαίνει Αίρεση! Με τέτοια, άλλα, και παρόμοια, μας έχει αποστραφεί και ο Θεός βλέποντας την εμπάθειά μας και την έλλειψη αδελφικής αγάπης…Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να φωτίσει και τούς υπόλοιπους Νέου και Παλαιού να έλθουν σε επανένωση με αγάπη και να παραμερίσουν τίς διαφορές τους πού ο σατανάς εντέχνως υποδαυλίζει...



 

Λαμία

Εντύπωση στο πανελλήνιο προκάλεσε η εξόδιος ακολουθία του επισκόπου των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών. Η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του επισκόπου Καλλίνικου έγινε με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες,(Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών). Ο επίσκοπος δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.

Η περιφορά του νεκρού είναι σύμφωνη με όσα προβλέπει παράδοση της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών.

Τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε την Τετάρτη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος, προκειμένου να ασπασθεί το λείψανό του που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Καλλίνικου από την Μύκονο...

VelosGif



Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Μητροπολίτης Νικόλαος συνδεόταν με τον Καλλίνικο λόγω κοινής
Kυκλαδίτικης καταγωγής και λόγω της τακτικής ενίσχυσης εκ μέρους του μακαριστού των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Ο μακαριστός Επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα εις την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και προσωπικώς εις τον Σεβασμιώτατο τον οποίο εκτιμούσε και οσάκις συναντώντο απέδιδε τη πρέπουσα τιμή.

»Ο μακαριστός είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου κυρό Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου μέχρι το 1965 οπότε και προσεχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών».

Newsroom ΔΟΛ