Λονδίνο


Τό Ισραήλ μπορεί νά διαθέτει
μέχρι καί  200 πυρηνικές βόμβες έγραφε τό 1994, ή ειδικευμένη σέ αμυντικά θέματα έγκυρος Βρετανική επιθεώρηση " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" . Τό άρθρο στηρίζεται στίς απόψεις τού Αμερικανού Χάρολντ Χιού ειδικού μελετητού φωτογραφίας δορυφόρων.

Είναι γνωστό όμως ότι τό Ισραήλ δέν παραδέχεται επισήμως ότι κατέχει πυρηνική τεχνολογία καί αρνείται οποιαδήποτε επιθεώρηση τού ΙΑΕΑ. 

Ό Αμερικανός ειδικός εκτιμά ότι τό Ισραήλ κατέχει σήμερα πυρηνικές βόμβες, πυραύλους, οβίδες πυρηνικής γόμωσης, καί πυρηνικές νάρκες καί ότι θά καταφύγει στήν χρήση τους μόνο όταν απειληθεί μέ εξολόθρευση.


Τά επτά πυρηνικά κέντρα είναι:


1) Βάση
Dimona, καμουφλαρισμένη μέ πυκνότατη βλάστηση στήν έρημο Νεγκέβ, όπου καί υπηρέτησε ό Μορντεχάϊ Βανούνου, γνωστός γιά τίς αποκαλύψεις του τό 1987...


2) Βάση
Sorek , ερευνητικό κέντρο μέ Αμερικανικό αντιδραστήρα, τό "Λός Άλαμος" τού Ισραήλ.


3)
Polmikim. Κέντρο πυρηνικών δοκιμών πυραύλων " Ιεριχώ"  Από αυτό εκτοξεύθηκε στίς 14.9.1989 πύραυλος "Ιεριχώ 2 " πού έπεσε δυτικά τής Κρήτης, μετά από 13.000 Km.


4)
Giontefat , 30Km από τήν Χάϊφα.  Κέντρο συναρμολόγησης - αποσύνδεσης πυρηνικών   


5)
Heilampoun, κέντρο αποθήκευσης πυρηνικών όπλων.


6)
Beer Giakob, 35 Km από τήν Ιερουσαλήμ, υπόγεια βάση κατασκευής τών "Ιεριχώ 2" καί τών πυραύλων " Arrow" 


7)
Kfar Zeharya, 20Km από τούς λόφους τής Ιουδαίας, καί "καρδιά" τών πυρηνικών εγκαταστάσεων τής χώρας. Οί δορυφόροι αποκαλύπτουν συνεχείς επεκτάσεις τών 50 περίπου υπογείων εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων. Ή περιοχή έχει επιλεγεί μέ πολύ προσοχή ώς εξαιρετικά δύσκολη νά πέσει σέ εχθρικά χέρια.

Όλα τά παραπάνω κέντρα πού αναφέρει ή " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" συμφωνούν καί μέ τά όσα έχουν γραφτεί στό βιβλίο  "Critical Match " στίς αρχές τού 1994.

(εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 19.9.94)

 



Οί τελευταίες πυρηνικές αποκαλύψεις τού Ισραηλινού Πρωθυπουργού



Ιερουσαλήμ

Διαστάσεις μείζονος πολιτικής κρίσης προσλαμβάνει η εκ παραδρομής έμμεση αναφορά του Εχούντ Ολμερτ στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό. Χθες και ενώ οι εγχώριες εφημερίδες κατηγορούσαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για «πρωτοφανή ανευθυνότητα», στενοί συνεργάτες του κ. Ολμερτ υποστήριζαν ότι ο τελευταίος ουδέποτε παραβίασε την πάγια πολιτική της ασάφειας όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι η χώρα του διαθέτει πυρηνικά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ζητούν την παραίτησή του. Ο βουλευτής Αριέ Ελντατ από το Κόμμα της Εθνικής Ενότητας, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Ολμέρτ δεν είναι δυνατόν να αποκαλύπτει σε συνεντεύξεις κρατικά μυστικά.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Γκέρνοτ Ερλερ, είπε, πως είναι γνωστό ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα. Μέχρι στιγμής πάντως, συμπλήρωσε, από επίσημη πλευρά πάντα αποσιωπούνταν.

«Αυτό, ήταν εδώ και δεκαετίες κοινό μυστικό: Το Ισραήλ αποτελεί μία πυρηνική δύναμη. Αλλά ήταν άγραφος κανόνας να μην μιλά κανείς γι' αυτό το ζήτημα. Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να εμποδίσει το Ιράν να αξιοποιήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, προκειμένου να κατασκευάσει ατομικά όπλα. Υπάρχει ένα επιχείρημα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, που επανέρχεται στην επικαιρότητα. 

Η επικινδυνότητα μίας ατομικής βόμβας δεν εξαρτάται από την βόμβα καθαυτή, αλλά από την φύση του καθεστώτος που τη διαθέτει. Μολονότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι παράλογος, είναι επιφανειακός. Ενισχύει την άποψη, ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάτι που οι χώρες αναπτυσσόμενων αγορών δεν μπορούν να ανεχθούν. Και καλύπτει το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι, είναι οι μόνοι που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την ατομική βόμβα». (Le Monde)


Η δήλωσή του...


«Ουδέποτε απειλήσαμε κάποιο άλλο έθνος με εξόντωση», δήλωσε ο κ. Ολμερτ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τη γνωστή τοποθέτηση του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ υπέρ της εξάλειψης του εβραϊκού κράτους. 

«Μέ δεδομένο τήν πρόθεσης της Τεχεράνης να καταστρέψει το Εβραϊκό κράτος, δεν πρέπει να εξισώνουμε στήν ίδια θέση τό Ισραήλ μέ την φιλοδοξία του Ιράν ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα..." πρόσθεσε ο κ. Ολμερτ, ο οποίος μ’ αυτή τη δήλωση έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους που παραβίασε την 50νταετή πολιτική της «ασάφειας» όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. 

news.in.gr + Kathimerini.gr+DEUTSCHE WELLE

December 2006

 

 

               ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ...

 

      AL-aqsaOMAR              TeixosDakryon-1


Τέμενος τού Ομάρ ! Εάν πέσει ή εάν καταστραφεί, τότε  ό Μεσσίας τών Εβραίων, ( κατά τούς Χριστιανούς ό Αντίχριστος - 666 ), είναι πιά επί θύραις...




Ουάσινγκτον

Νέα επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και της Ισραηλινής Αστυνομίας σημειώθηκαν την Παρασκευή γύρω από το τέμενος του Αλ Ακσά, με αφορμή τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή, από το Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέλυσαν με βομβίδες κρότου-λάμψης τους πιστούς που πετούσαν πέτρες εναντίον τους, μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής.

Μουσουλμάνοι ηγέτες έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες σχετικά με τις ανασκαφές που γίνονται κοντά
στο τρίτο ιερότερο μνημείο του Ισλάμ.

Επιπλέον, αραβικές χώρες έχουν ζητήσει από το Ισραήλ να σταματήσει τις ανασκαφές επειδή μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα θεμέλια του τεμένους.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι τα ιερά μνημεία δεν θα υποστούν βλάβες από την επιβεβλημένη από το νόμο, όπως δηλώνει, προσπάθειά του να διασωθούν τεχνουργήματα πριν από την κατασκευή μιας πεζογέφυρας που θα οδηγεί στο χώρο αυτό, ο οποίος είναι γνωστός στους μουσουλμάνους ως αλ-Χάραμ αλ-Σαρίφ και στους εβραίους
ως Όρος του Ναού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή γύρω από το τέμενος αφού δέχθηκαν λιθοβολισμό. Πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν έριξε σφαίρες από καουτσούκ, όπως είχε αρχικά μεταδοθεί από το ισραηλινό ραδιόφωνο.  

Κάιρο

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε, το Σάββατο, τα έργα που πραγματοποιεί το Ισραήλ κοντά σε έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ και κάλεσε το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσει την ισραηλινή κυβέρνηση

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του Κουαρτέτου να αναλάβουν τις ευθύνες τους να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την επιθετική του στάση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι τα ιερά μνημεία δεν θα υποστούν βλάβες από την επιβεβλημένη από το νόμο, όπως δηλώνει, προσπάθειά του να διασωθούν τεχνουργήματα πριν από την κατασκευή μιας πεζογέφυρας που θα οδηγεί στο χώρο αυτό, ο οποίος είναι γνωστός στους μουσουλμάνους ως Αλ Χάραμ αλ Σάριφ και στους εβραίους ως Όρος του Ναού.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος χαρακτήρισε εγκληματικές τις εργασίες και τόνισε πως κάθε παραβίαση του τεμένους αποτελεί παραβίαση του μουσουλμανικού δόγματος και ζητεί από τις αραβικές χώρες που είναι μέλη του ΟΗΕ να καλέσουν έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για να σταματήσουν τα έργα.

Η Πλατεία των Τζαμιών κτίστηκε στη θέση του εβραϊκού Ναού του Ηρώδη και καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. Τα τελευταία ερείπιά της είναι το δυτικό Τείχος των Δακρύων, ιερός τόπος του Ιουδαϊσμού.

news.in.gr, CNN