pPORFYRIOS


Πρώτον, είδαμε μιαν ευρύτερη φιλελευθερίζουσα παράταξη, που πιάνει από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και περιλαμβάνει τμήματα της Νέας Δημοκρατίας, να χλευάζει φανατισμένα επ’ αφορμή Χριστόδουλου Πρωτόπαππα μία πίστη που θεωρεί μεσαιωνικό κατάλοιπο.

Δεύτερον, είδαμε τους άθεους καπιταλιστές-νεοκομμουνιστές της μνημονιακής αριστεράς να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ σαν κανονικοί δοσίλογοι.

Παρά τη ζημιά που έκανε το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών πριν μισό αιώνα, κάνει εντύπωση αυτό που παθαίνουν τόσοι «πολιτισμένοι» άνθρωποι όταν τους δίνεται η ευκαιρία να περιπαίξουν την Oρθοδοξία – με ένα πάθος εναντίον ειδικά της συγκεκριμένης πνευματικής παράδοσης και όχι άλλων θρησκειών ή δογμάτων.

Ο τύπος του εκλεπτυσμένου και διαλεκτικού ατόμου που βλέπει δικέφαλο αετό και παθαίνει κολούμπρα είναι να σε κάνει να σταυροκοπιέσαι: Ο κατά 90%  ανεξίθρησκος, δημοκράτης και φιλελεύθερος αυτός άνθρωπος είναι σα να κρατά ένα 10% της συμπεριφοράς του «κάβα», έτσι για να μετατρέπεται σε ταλιμπάν μόλις κληθεί να καταπιαστεί με παπά, μέ εκκλησία, ή – Θεός φυλάξοι – μέ κανέναν Άγιο...

+++++++++++++++++++++

Ειδικά με τους Αγίους έχουμε θέμα ειδικό. Επειδή ακριβώς είναι παντελώς ακατάληπτο σε κάποιον που ζει μόνο με υλική συνείδηση η έννοια ενός ανθρώπου που δια της άσκησης ή της θυσίας κατακτά μιαν άχρονης πνευματικής τελειότητας, τέτοια που του δίνει τη δυνατότητα με ακατάληπτους, μυστικούς τρόπους να επικοινωνεί με το θείο και να πρεσβεύει υπέρ ημών, το abuse δεν έχει όριο.

Το άκουσμα του ονόματος «Πορφύριος ο καυσοκαλυβίτης» για τους κατά τα άλλα μετριοπαθείς και διαλεκτικούς – και ενίοτε ψηλομύτες – επιθετικούς αθέους, φέρνει εικόνες τύπου Σάρουμαν και Μαμ Ρα. Συχνά είναι απολύτως αδύνατον, να συνομιλήσεις μαζί τους περί Θεού.

«Τρώνε κόλλημα», σαν των κομμουνιστών με τον Μαρξ, των βασιλικών με την κορώνα, των χουντικών με το πουλί. Όμως, είναι τουλάχιστον τίμιοι.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πιστός, εκείνος που παρακολουθεί στωικά να του διαπομπεύουν τα πιστεύω του και συχνά δεν επεμβαίνει από φόβο μήπως τον αποκαλέσουν «μουλά», είναι άλλο, όχι η επιθετική αθεΐα.

Ειδικά εν Ελλάδι και εν έτει 2018, η μεγαλύτερη απειλή για την ορθοδοξία και την εκκλησία έρχεται από εκείνους που σηκώνουν το σταυρό με την ίδια υποκρισία που το έκαναν οι Φράγκοι κατσαπλιάδες των σταυροφοριών, με την ίδια υστεροβουλία που οδηγεί ένα μέρος του κλήρου (που δικαιολογημένα αποκαλείται «παπαδαριό») να τρίβεται σε κάθε μορφής εξουσία, με την ίδια πολιτικάντικη πώρωση που οδηγεί τα δεξιά κυβερνητικά εξαπτέρυγα να υποδύονται τους ευσεβείς την ώρα που στηρίζουν αυτούς που γαλουχήθηκαν με την πλέον αντιχριστιανική ιδεολογία.

Είναι ειδικά αυτοί, που πουλάνε Ορθοδοξία, που έχουν κάνει τον πρωθυπουργό με τα αβάπτιστα τέκνα να έχει το θράσος να εμφανίζεται λαμπαδηφόρος στην Ανάσταση, που σταυροκοπιούνται μπροστά στις κάμερες και συγχρόνως επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά κατατρώγοντας τον ελληνισμό, οι οποίοι και αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή.

Σε απλά ελληνικά: Δεν νοείται να είσαι ορθόδοξος χριστιανός πατριώτης και να «γλείφεσαι» με τον κάθε Τσίπρα και Παππά, να τον αβαντάρεις και να εξαργυρώνεις την υποστήριξή σου με διορισμούς και εξουσία. Αν μη τί άλλο, διότι λειτουργώντας ως βαστάζος των καταστροφέων στιγματίζεις την ίδια τη θρησκεία που υποτίθεται πως μαρτυράς και υπερασπίζεσαι.

Προφανώς, οι δοσίλογοι αυτοί μιας νέας, νεοκομμουνιστικής κατοχής υπό τον μανδύα της ελεύθερης αγοράς έχουν κατασκευάσει και το ζωτικό τους ψεύδος ώστε να απωθούν την ενοχή της συνεργασίας με τον ιστορικό διώκτη.

Λένε: Προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις που θα είχε μια αποκλειστικά αριστερή κυβέρνηση. Δεν λένε όμως:

Δεν θα υπήρχε αριστερή κυβέρνηση αν δεν τους στηρίζαμε – με το αζημίωτο. Κι έτσι παρελαύνουν μετά βλακωδών ασυναρτησιών τον κάθε γλυκό Πορφύριο (που, έλεος, καμιά ειδική σχέση δεν είχε με την τεχνολογία) στις οθόνες, για να προσελκύουν υποστηρικτές και να ξεπλένουν τη ντροπή τους.

Αυτοί πρωτίστως σκυλεύουν τους αγίους μας, αυτοί και υπονομεύουν την πίστη.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Πηγή: www.meaculpa.gr