Άλλος θα κάθεται σε «ανακριτική» καρέκλα και οι συμμαθητές του γύρω - γύρω θα τον ανακρίνουν ( πχ. «γιατί έγινες Τελώνης, και πόσους αδίκησες, και τώρα τι σκέφτεσαι να κάνεις…), ακόμη κάποια μαθήτρια θα παριστάνει ( ανάλογα με το «μάθημα» της ημέρας) κάποια γυναίκα πχ. την πόρνη του Ευαγγελίου οπότε θα την «ανακρίνουν» οι άλλοι μαθητές δίκην θεάτρου ( «και τι έκανες εκεί στην πιάτσα πού σύχναζες…») !!! κλπ-κλπ και πάει λέγοντας… αλλά και κλαίγοντας, για το κατάντημα των Σχολείων και των μαθητών πού θέλουν να φτιάξουν κάποια ανόητα μυαλά θέλοντας να εμπαίξουν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Παράδοση...

Κυρίως τήν Ορθοδοξία πού ως φαίνεται την μισούν βαθύτατα επειδή τα λόγια του Χριστού και τών Ευαγγελίων τους ελέγχουν την συνείδηση για την άστατη ζωή τους και τις όποιες αμαρτίες τους…

Στα διάφορα άλλα θρησκεύματα ( πχ. Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, Καθολικισμός, Βουδισμός…) δεν τολμούν κάν να επιβάλλουν «επιμορφώσεις» και «φακέλους μαθητών».

Αυτά όλα θα πρέπει να τα αποδίδουν σαν ρόλους οι μαθητές και ευρισκόμενοι όρθιοι στην αίθουσα να απαγγέλουν μέσα από αυτά τα δρώμενα, το … «μάθημα της ημέρας»!!!

Πλήρης ξεφτίλισμα δηλαδή και των θεολόγων και του μαθήματος, χειρότερα από την «Ώρα του παιδιού» πού είχαμε παλαιότερα… Τα δε παιδιά από κάτω θα πρέπει να σηκώνουν με νάζι δεξιά – αριστερά τα χέρια τους όπως όταν χορεύουν αισθησιακούς χορούς στα διάφορα κλάμπ και να φωνάζουν χαρούμενα ότι εγκρίνουν το δρώμενο πού παίχθηκε!

Κι΄ έρχονται και οι λεγόμενοι «επιμορφωτές» να μη δέχονται ουδεμία διαμαρτυρία γι΄ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά να φωνάζουν «προχωρούμε, προχωρούμε, δεν έχουμε τώρα χρόνο για απαντήσεις…»

Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι αηδείς και άθλιες καινοτομίες γίνονται μόνο για το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα καί για την Ιστορία αργότερα… Διερωτώμαι λοιπόν: «καλά ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες της Ιεραρχίας δεν τα έχουν όλα αυτά υπ΄ όψιν τους. Και πώς βγαίνει ο κ. Γιαβρόγλου και λέει ότι «τα βρήκαμε με την Εκκλησία στο μάθημα των Θρησκευτικών;».

Δηλαδή τι βρήκανε; Να κάνουν τους μαθητές καραγκιόζηδες και τους καθηγητές καραγκιοζοπαίκτες; Και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ…, άστον αυτόν, ΣΥΡΙΖΑ είναι το λέει και η λέξη, έχει άλλον σκοπό…

Εκείνοι οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμένος ιδιαίτερα, πού έχει και Πνευματικό Αγιορείτη όπως μας έλεγε ( έχει; είχε;) πώς τολμάει και λέει «ότι πεί η Εκκλησία θα συμφωνήσω». Αυτό πού λένε τώρα άνθρωποι επίσημοι της Εκκλησίας «τα συμφωνήσαμε», δεν τά βλέπει, δεν τά ξέρει, δεν έχει ρωτήσει πώς θα γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών; Επιτέλους δεν έμαθε και δεν τον πληροφόρησε κανένας τι «διδάσκουν» οι «επιμορφωτές ;»

Γιατί λοιπόν δεν διαμαρτύρεται σαν Ορθόδοξος Χριστιανός; Ευλόγως λοιπόν διερωτώμαι : μήπως έχουν πιεί όλοι το «τρελό νερό» και δέχονται ασυλλόγιστα τέτοιες υποχωρήσεις;

Δ.Ν.