Οπως σημειώνει, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μια γυναίκα με όγκο στη μήτρα δεν την βοηθούσαν τα φάρμακα καθώς ο όγκος μεγάλωνε.

«Της λέω, κόψε τα φάρμακα βάλε λαδάκι και σώθηκε...»

Αναφέρεται ακόμη σε πολλές άλλες περιπτώσεις ασθενών που σώθηκαν με τη βοήθεια της προσευχής και του ευχέλαιου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίμαχο βίντεο αφαιρέθηκε από το διαδίκτυο ωστόσο ασφαλώς η “Π” το έχει στη διάθεσή της για κάθε ενδιαφερόμενο καθώς αποδεικνύει τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ.

Ο ιερέας από την άλλη, ακυρώνοντας τα ίδια τα λεγόμενά του επανέλαβε πολλές φορές μιλώντας χθες στην “Π” ότι ποτέ δεν είπε σε κανένα να διακόψει την αγωγή του και συμπλήρωσε: "Και εγώ ο ίδιος είμαι άρρωστος και παίρνω πολλά φάρμακα που με βοηθούν".

"Μου κάνατε διαφήμιση με το ρεπορτάζ..."


Ο πατέρας Ιωαννίκιος μάς είπε ακόμη ότι το “κακόβουλο” ρεπορτάζ του έκανε καλό και τον διαφήμισε παντού αφού μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος τού τηλεφωνούν πλέον απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και του ζητούν αγιασμένο λάδι.

"Μου τηλεφώνησαν από τη νότια Αφρική και μου είπαν να στείλω αγιασμένο λάδι. Τους είπα αν θέλετε ελάτε εδώ να σας το δώσω. Μου τηλεφωνούν απ’ όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα και επιστήμονες.

Μου τηλεφώνησε και κάποιος γονιός που το παιδί του έχει σχιζοφρένεια για να του δώσω λαδάκι. Τώρα μου ζητούν ακόμη πιο πολύ τη βοήθειά μου για διάφορες ασθένειες" μας είπε ο ιερέας.

Η “Π” επανέρχεται στο θέμα καθώς είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι που έχουν χάσει κάθε ελπίδα και αναζητούν ένα θαύμα ότι δεν πρέπει να γυρίζουν την πλάτη τους στην επιστήμη και την ιατρική βοήθεια καθώς η πίστη βοηθάει αλλά είναι απαραίτητη και η βοήθεια των ειδικών.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην “Π” και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος ανέφερε:

“Πρέπει να αγωνιζόμαστε, να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και να μην στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα. Ελπίζω οι άνθρωποι να το καταλαβαίνουν αυτό”.

Να σημειωθεί ότι πολλοί επικοινωνούν μαζί μας τονίζοντας ότι ο π. Ιωαννίκιος προσφέρει ανιδιοτελώς τη βοήθειά του χωρίς να έχει κανένα οικονομικό όφελος, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ της και η “Π”. Η εφημερίδα, εκτός από καταιγισμό τηλεφωνημάτων για το θέμα, δέχτηκε και επιστολές.

Σε μια από αυτές (το όνομα του γράφοντος είναι στη διάθεση της “Π”) αναφέρεται:

“Μετά το δημοσίευμα με τίτλο «Υπόσχεται... θαύματα με... αγιασμένο λάδι από τον Βαχό της Βιάννου» και τις διαστάσεις που έχει πάρει, δεν μπορώ να μην σας μεταφέρω την δική μου αλήθεια και να σας ζητήσω να την δημοσιοποιήσετε.

Πιστεύω ότι το δημοσίευμα σας προήλθε μετά από καταγγελίες, δεν γνωρίζω πόσων και ποιων, είναι όμως σίγουρα κακόβουλες και προσχεδιασμένες.

Ορθά και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας ζητήσατε τις απόψεις ανθρώπων από το χώρο της εκκλησίας οι οποίοι βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία, όπως και από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και αναρωτιέμαι αν το ίδιο κάνατε με τον Γέροντα Ιωαννίκιο ή με κάποιους από τους αμέτρητους πιστούς που καθημερινά τον επισκέπτονται.

Εγώ ως ένας από αυτούς που σέβονται, αγαπούν και έχουν βοηθηθεί από τον Γέροντα, σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για μία μορφή της Ορθοδοξία μας, που έχει αφιερώσει την ζωή του στην πίστη και στον άνθρωπο.

Στην φτωχική, ταπεινή και γεμάτη αγάπη οικία του, δέχεται καθημερινά ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στήριξη και ελπίδα, χωρίς ποτέ να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο αγάπη στο λόγο του Θεού και χωρίς ποτέ να υπόσχεται οτιδήποτε πέρα από το θέλημα Του.

Γνωρίζοντας και από την δική μου περίπτωση, ο Γέροντας ποτέ δεν ζητάει διακοπή της όποιας θεραπείας ή ιατρικής περίθαλψης, το αντίθετο μάλιστα.

Στο βιβλίο που δωρεάν διανέμεται, αυτόβουλα και επώνυμα οι πιστοί δημοσιοποιούν αυτό που βίωσαν και είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που μόνο ως θαύματα χαρακτηρίζονται ακόμα και από ιατρούς”.

Η επιστολή συνεχίζει:

"Ο Γέροντας είναι γνωστός ακόμα και στο εξωτερικό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τακτικά τον επισκέπτονται μοναχοί από το Άγιο Όρος, από τη Ρωσία και όχι μόνο και που στέλνουν πιστούς από όλο τον κόσμο για να τον επισκεφτούν.

Με την ασκητική, φτωχική, ταπεινή και τόσο δοτική και δημιουργική Ορθόδοξη δράση του ακόμα και στα 94 χρόνια του και παρόλο το βεβαρημένο της υγείας του είναι σίγουρο ότι «χαλάει» σε πολλούς ρασοφόρους τον κοσμικό βίο μακριά από το λόγο του Θεού που έχουν επιλέξει.

Δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ούτε για παγκάρι ούτε για τίποτα άλλο «απορούν» με τους τόσο πολλούς πιστούς που τον αγαπάμε και είναι μόνο ψέμα αυτό που του προσάπτουν.

Μία επίσκεψη στην οικία του, θα σας ανατρέψει την ιδέα που κάποιοι θέλουν σκοπίμως να σχηματιστεί. Μακάρι η Εκκλησία μας να είχε πολλούς Ιωαννίκιους".

Romfea.gr