DIKH AMBROSIOS


Ο Επίσκοπος απολογούμενος...


Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Αιγιαλείας έδωσε ως το τέλος την δημόσια μαρτυρία του για την αγάπη του Χριστού και του Ευαγγελίου, διωκόμενος και χλευαζόμενος από μια δράκα κοινών παπαγάλων της πολιτικής καί τής δημοσιογραφίας νομίζοντας ότι έτσι θα είναι για πάντα τα πράγματα γι΄αυτούς καί την παρέα τους…

Καί τελικά πανηγυρικώς ΑΘΩΩΘΗΚΕ δημιουργώντας έτσι "δεδικασμένο" καί για άλλων παρόμοιες διώξεις καί μηνύσεις εκφοβισμού...
Και οι μέν εχθρευόμενοι τον Αμβρόσιο έκαναν ότι ο φίλος τους ο σατανάς αοράτως τους συμβούλευε, αλλ΄όμως και η πληθώρα των άλλων Αρχιερέων ουδαμώς πήραν και δημοσίως το μέρος του, προφανώς ως «συνετοί» μη και φανούν κι΄αυτοί «ακραίοι»

Μήπως λοιπόν «ακραίος» ήταν και ο Σωτήρας Χριστός πού με το φραγγέλιο μπήκε στον Ναό του Σολομώντος και διεσκόρπισε την σπηλιά των ληστών και τότε αρχιερέων, και μήπως «ακραίος» ήταν και πάλι ο Χριστός όταν επανειλλημένως μίλησε για την καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρων πιστοποιώντας έτσι την φοβερή τιμωρία αυτής της αμαρτίας ; Αλλά εάν δεν μετανοήσουν ομοίως και αυτοί και όσοι τους χειροκροτούν ωσαύτως  απωλούνται…







"...Εμείς, ως Επίσκοποι, οφείλουμε να κηρύττουμε το λόγο του Θεού, τον Νόμο του Ευαγγελίου. Καταδικάζοντας όμως το πάθος, τότε θίγονται όσοι το έχουν! «Ο έχων μύγα, μυγιάζεται» λέγει η λαϊκή παροιμία! Οι Ομοφυλόφιλοι εθίγησαν! Δικό τους το κρίμα! 

Την Πέμπτη 15η Μαρτίου ε.έ. η Θεία Χάρις μας αξίωσε να καθήσουμε στο «εδώλιο της Δικαιοσύνης», στο «σκαμνί του κατηγορουμένου», όπως συνήθως λέγεται. Μηνυτές και κατήγοροί μας ήσαν μία ομάδα εννέα προσώπων, από το χώρο των Ομοφυλοφίλων. Είχαν θιγεί, όταν εμείς σε ανάρτησή μας στο προσωπικό μας Blog  «mkka.blogspot.com» στις 9 Δεκεμβρίου 2015 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Φτύστε τους»!

Στόχος μας τότε ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ! Στόχος μας ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Β…. , η οποία στην κηδεία ενός ομοφυλόφιλου ηθοποιού, του Μηνά Χ…, που επί 25 χρόνια συζούσε με κάποιον άνδρα εραστή του, είπε μεγαλοφώνως και επί λέξει τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! (βλ. xairete.blogspot.gr, 04.12.2015).

Με πολλή παρρησία, λοιπόν, τότε εξεφράσαμε την αγανάκτηση της ψυχής μας εναντίον των «μοντέρνων» πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι τελικά και εψήφισαν τον Νόμο για το «Σύμφωνο της Συμβίωσης».

Γι’ αυτούς, καί μόνο γι’ αυτούς, είπαμε τότε το, «Φτύστε τους!»...

+++++++++++++++++


Διότι άνοιγαν την θύρα της νομιμότητος στίς αφύσικες και ανώμαλες σχέσεις! Είμαστε κήρυκες του Νόμου του Θεού, ως εκ τούτου χρέος μας είναι να αγωνιζώμεθα για την επικράτηση του θείου Νόμου καί άρα να εναντιούμεθα στη Σοδομική νοοτροπία!

Όπως ήταν φυσικό, γράψαμε πολύ σκληρά λόγια για τους πολιτικούς, οι οποίοι κάλυψαν με τον μανδύα της νομιμότητος το ασυγχώρητο πάθος αυτής της ανωμάλου σεξουαλικής σχέσεως μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Αυτοί, επαναλαμβάνω, ήσαν στο στόχαστρό μας, όταν εμείς εγράφαμε το «φτύστε τους!».

Το δημοσίευμά μας αυτό τότε προκάλεσε μεγάλο θόρυβο! Επειδή, λοιπόν, άρχισε να δημιουργείτε η εντύπωση, ότι στόχος μας ήσαν αυτοί οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, εμείς, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, έπειτα από λίγες ημέρες, δηλ. στις 21 Δεκεμβρίου 2105, με νεώτερη ανάρτησή μας και με τίτλο «ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» εδηλώσαμε, ότι οι σκληρές εκφράσεις μας στόχο είχαν τα πρόσωπα της Πολιτικής Εξουσίας, «την Εξουσία καί τούς εν Εξουσίαις», όπως επί λέξει εγράφαμε!

Παρά ταύτα εκπρόσωποι της ομοφυλοφιλικής κοινότητος, οι οποίοι μάλιστα είναι και οργανωμένοι με το όνομα LGBTQ, την 26 Ιανουαρίου 2016 έσπευσαν να υποβάλουν Μήνυση εναντίον μας με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο, προφανώς για να επιτύχουν μιά επίσημη αναγνώριση της παρά φύσιν ηθικής ζωής.

Έτσι προχθές στις 15 Μαρτίου 2018 η Ηθική Διδασκαλία της Ορθοδοξίας κάθισε στο εδώλιο, για να κριθεί από την Δικαστική Εξουσία! Ευρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους θιασώτες του Σοδομισμού! Το Ευαγγέλιο τους καταδικάζει!

Ο Νόμος δικαιώνει και αναγνωρίζει το πάθος! Εμείς, ως Επίσκοποι, οφείλουμε να κηρύττουμε το λόγο του Θεού, τον Νόμο του Ευαγγελίου. Καταδικάζοντας όμως το πάθος, θίγονται όσοι το έχουν! «Ο έχων μύγα, μυιγιάζεται» λέγει η λαϊκή παροιμία! Οι Ομοφυλόφιλοι εθίγησαν! Δικό τους το κρίμα!

Δηλ. εμείς δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Δέν είπαμε: «Ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Μανώλης είναι Ομοφυλόφιλοι! Φτύστε τους!», ώστε να θεμελιώνεται κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, έξ αφορμής της Ηθοποιού και Βουλευτίνας κας Άννας (βλέπετε; ούτε το επώνυμό της εγράψαμε!), η οποία προκλητικώτατα είπε τα λόγια «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»!

Κατ’ επέκταση αναφερθήκαμε στα Πολιτικά εκείνα Πρόσωπα, τα οποία προωθούσαν τον αντίχριστο Νόμο περί του Συμφώνου της Συμβιώσεως και μόνον σ’ αυτά. Ή ακριβέστερα στούς Πολιτικούς, προς τους οποίους αναφερόταν και το «μαυρίστε τους» και σ’ αυτό τούτο το πάθος της Ομοφυλοφιλίας.

Τις πράξεις κρίνουμε και κατακρίνουμε,όχι όμως και τα πρόσωπα! Είναι όμως φυσικό, όταν σε κάποιο κήρυγμα καταφερόμαστε κατα της κλοπής, είναι φυσικό, επαναλαμβάνω, όσοι είναι κλέφτες να πληγώνωνται! Έτσι επαληθεύεται η παροιμία «ο έχων μυίγα, μυιγιάζεται!».

Δοξάζουμε το Όνομα του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, διότι για τη δόξα του Ονόματός Του μας αξίωσε να διέλθουμε ένα μικρό ψυχικό μαρτύριο! Ενθυμούμεθα τά λόγια του Αποστόλου Παύλου, ότι «ημίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιππ. 1, 29).

Δόξα τω Θεώ! Υπομείναμε με καρτερία όλη αυτή την περιπέτεια και μετά χαράς αποδεχθήκαμε να καθίσουμε στο σκαμνί του κατηγορουμένου προς δόξαν Κυρίου! Η δίκη άρχισε στις 11.30 π.μ. το πρωΐ καί ολοκληρώθηκε στις 09.00 μ.μ. το βράδυ!

Ώστε επί ΔΕΚΑ και ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ήμασταν καθισμένος στο εδώλιο! Και να σκεφθήτε, ότι διανύουμε το ογδοηκοστόν έτος!

Το Δικαστήριο μας αθώωσε! Είμεθα ευγνώμονες! Αναγνώρισε, ότι όντως οι βαρείς χαρακτηρισμοί, στους οποίους αναφερόμασταν, αναφέρονταν στα Πολιτικά και όχι σε φυσικά Πρόσωπα! Αναφέρονταν στο πάθος και όχι σε άτομα, τα οποία συγκροτούν την Ομάδα των LGBTQ κλπ.

Από τη θέση αυτή εκφράζουμε την εγνωμοσύνη μας στους Αιδεσιμωτάτους Έφημερίους-Κληρικούς μας, και στούς ευλαβεστάτους χριστιανούς μας, οι οποίοι όλως αυθορμήτως προσήλθον στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, με σκοπό να μας δώσουν κουράγιο! Έμειναν εκεί όρθιοι καί νηστικοί ολόκληρη την ημέρα!

Από τη θέση αυτή επίσης εκφράζουμε την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μας προς τους Δικηγόρους μας κ.κ.

  1. 1. Γεώργιον Παπαϊωάννου,
  2. 2. Βασίλειον Οπλαντζάκην, και
  3. 3. Γεώργιον Μπέσκον,
  4. τον Πρόεδρον του Δικηγορικού Συλλόγου Αίγίου,
    οι οποίοι, ως Συνήγοροι Υπερασπίσεως, μας υπερασπίσθηκαν και μάλιστα επιτυχώς!

Τέλος από τη θέση αυτή εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους κ.κ.

  1. 1. Αθανάσιον Παναγόπουλον, τον Δήμαρχον Αιγιαλείας,
    2. Γεώργιον Λαζουράν, τον Δήμαρχον Καλαβρύτων,
    3. Σωτήριον Καρανικόλαν, τον Παιδίατρον στο Αίγιο, και
    4. τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκην, τον Πρωτοσύγκελλον της Ι.Μ. οι οποίοι ως Μάρτυρες Υπερασπίσεως συνετέλεσαν στην αθώωσή μας.

Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και πρός τον πρ. Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Άνδρέα Φούρα, ο οποίος με δηλώσεις του επέκρινε δημοσίως τους κ.κ. Δημάρχους για την παρουσία τους στο Δικαστήριο και την υπεράσπισή τους προς το ταπεινό πρόσωπό μας! Τι να κάνουμε;

Ο κ. Φούρας κάποτε στο Διακοπτό είχε αποκαλύψει το μεγάλο ….μυστικό (!!!!), ότι εγώ «ήμουν διαφωτιστής στη Γυάρο» !!!!!!! Δηλ. στην ηλικία των 9 μόλις ετών ευρισκόμουνα στη Γυάρο και μάλιστα για να δίδω μαθήματα εθνικοφροσύνης στους Κομμουνιστές της εποχής, που είχαν εξορισθή στο νησί της Γυάρου! «ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ», λοιπόν, στη Γυάρο στην ηλικία των εννέα (9) μόλις ετών. Η Γυάρος άρχισε κατά τό έτος 1947, εγώ δε γεννήθηκα κατά το έτος 1938! Ο άνθρωπος και τέως Υπουργός κ. Φούρας έχει υπέρ αυτού το ακαταλόγιστον!

Τέλος, το ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία ήταν η εκ μέρους της Δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής κας Κλειούς Παπαπαντολέων επανειλημμένη επίκληση των θέσεων του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου προς ισχυροποίηση των θέσεών τους!

Τι κρίμα! Ένας Μητροπολίτης υπερασπιστής των Gays!

ΩΣ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ της παρούσης πρώτης αναρτήσεώς μας στην επόμενη δεύτερη ανάρτησή μας (αύριο) θα δημοσιεύσουμε ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ πρός τους κ.κ. κατηγόρους μας και την καν Συνήγορόν τους, οι οποίοι, ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝΤΕΣ, και συνεπώς διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα, αγνόησαν σχετικό ερμηνευτικό δημοσίευμά μας, της 21ης Δεκεμβρίου 2015, με το οποίο εγκαίρως διασκεδάζετο κάθε απορία τους! Οι άνθρωποι, βλέπετε, ήθελαν το Δικαστήριο «για να ακουσθούν»!
Τα συμπεράσματα δικά σας.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 20 Μαρτίου 2018

Πηγή:  mkka.blogspot.gr

------------------------------------------------------

ΕΦ΄ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΥΛΗΣ !


Αποσπάσματα από την απολογία του κ. Αμβροσίου...


"...Όντας 40 χρόνια εδώ, είμαι 80 ετών κάθομαι για 5-6 ώρες στο σκαμνί όχι γιατί έκανα κάποιο έγκλημα η ότι είμαι ανήθικος η παραβίασα κάποιο νόμο η ότι ασχολήθηκα με ναρκωτικά αλλά επειδή θέλησα να υπερασπιστώ το νόμο του θεού.

Για έναν επίσκοπο πάνω από όλα είναι ο νόμος του θεού. Τώρα που τελειώνω την αρχιερατική θητεία μου τη κλείνω με ένα στεφάνι δόξας οποίας και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους παράγοντες επειδή εξαιτίας μου ταλαιπωρείστε ώρες ολόκληρες, δε φταίω αλλά σας ζήτω συγγνώμη.  

Δεν ασχολούμαι με την πολιτική ούτε ανήκω σε κόμμα. Οποίος και να είναι πολιτικός, και σέβεται τον θεό, τους αγαπώ και τους εκτιμώ. Οποίος τον μάχεται είμαι απέναντι του. Το τελευταίο μου αγώνισμα ήταν για το θέμα των θρησκευτικών που καταργήθηκαν από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιερά σύνοδος πρόδωσε την εκκλησία στο θέμα αυτό, εγώ στη σύνοδο του 2017 το καλοκαίρι δε πήγα για να μη γίνω προδότης της ορθοδοξίας. Θα βγάλω βιβλίο Αγία μου Ορθοδοξία σε προδώσαμε. Το Πρόβλημα μου είναι με τη πολιτική και εκκλησιαστικής ηγεσία αλλά και την ηθική όπως διαμορφώνεται στον κοινωνικό μας περίγυρο. 

Ο Σιατίστης είναι στην ιεραρχία πολύ πιο χαμηλά από εμένα, έπρεπε να τη σεβαστεί. Μπήκαν νεότεροι στην ιεραρχία που δε τη σέβονται, τους αντιμάχομαι. Τώρα έχω αντιδικία με μητροπολίτη που έγραψε για τους ομοφιλοφυλους ότι είναι δημιουργήματα του θεού και τους πρέπει τιμή και σεβασμός. Δεν είναι δημιουργήματα του θεού γιατί είναι ανώμαλοι, δεν έφτιαξε τρίτο γένος άντρας γυναίκα για μα συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Άντρας και γυναίκα το ζευγάρι έχει το νόημα του ανθρώπου. Ο θεός δεν δημιούργησε τους ανώμαλους.

Σεβασμός ωφελείται στον οποιοδήποτε, στο μεγαλύτερο εγκληματία του κόσμου όχι τιμή όμως. Το να λέει αρχιερέας τους έχω τιμή είναι αλλοίωση της πίστης. Έχω ανοιχτή αντιδικία μαζί του. Του απευθύνω ανοιχτή επιστολή. Είναι άνθρωποι συνάνθρωποι αλλά όχι παιδιά του θεού, όπως τα κακομαθημένα όπως τα παιδιά του ασώτου. Τα δεχόμαστε μόνο αν αλλάξουν συμπεριφερά, δεν είναι δημιουργήματα του θεού έπλασε τον άνδρα την γυναίκα, όλους αυτούς ο θεός του συναίνεται έριξε φωτιά και τους κατέκαψε, Σόδομα και Γόμορρα. 

Έχω πρόβλημα λοιπόν με τους παράγοντες τους εκκλησιαστικούς πρέπει να παράδοση αμετάβλητο αυτό που παρέδωσα. Αγαπώ το ψεύτη, το ψέμα το καταδικάζω. Ο Χριστός έδωσε νόμο, αυτό εκείνο το άλλο είναι αμαρτία και θα κριθούμε τη μέρα της κρίσεως. Ο αρχιερέας εις τυπον και τοπον Χριστού.

Πρέπει να βάζει το νόμο του θεού πάνω από τη ζωή του ο ιερέας. Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση των γκει παραβιάζει τον νόμο του θεού. Εγώ με ότι γράφω απευθύνομαι στα μέλη της εκκλησίας. Αυτοί που είναι εκτός ας πάνε να βγάλουν τα μάτια τους.

Είπε ένας, εγώ το Πάσχα είμαι έξω στην εκκλησία. Ε αφού είσαι απέξω δε σε ενδιαφέρει τι θα πω, εσείς που φύγατε βρέστε τα με τον διάολο, Άι χαθείτε από κει...

Σήμερα αντιμετωπίζω: αν ήμουν γιατρός και έγραφα για την συφιλη και έλεγα μην τον ακουμπάτε μην τον ασπάζεστε κινδυνεύετε. Θα με δικάζετε για αυτά τα πράγματα;;; Είμαι πνευματικός γιατρός και είπα αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν ανάμεσα μας.

Η αντιδικία μου είναι με την πολιτεία, η οποία θεσπίζει νόμους οι οποίοι αντιστρατεύονται τον νόμο του θεού. Η κυρία συνήγορος στο επίμαχο άρθρο αγνοεί ηθελημενα τα εξής λόγια : δε κρίνουμε τους ανθρώπους στις πράξεις αλλά, η γενική αυτή αρχή κατά τη γνώμη μας δε μπορεί να έχει σχέση για τα πολιτικά πρόσωπα. Εδώ αντιθέτως νομιμοποιούμαστε και μπορούμε να κρίνουμε τις πράξεις τους και τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εκλέγονται από τον λαό. Ο πόνος μου εκεί είναι τα αλλά όλα είναι συμπλήρωμα. Αν μιλήσω για τη γρίπη, για μια αρρώστια μοιραίως αυτοί που πάσχουν θα ακούσουν με ενδιαφέρον είτε θα με κατακρίνουν. Το θέμα μου εδώ είναι η ομοφυλοφιλια αγγίζει έμμεσα τους ίδιους. Εδώ ισχύει το ο έχων μύγα μυγιάζεται. Εγώ δε προσέλαβα κανέναν. Το φτύσετε τους το είπα συμβολικά, περιφρονείστε τους. 

Άμα πω φτου σου στη συνήγορο είσαι κούκλα δεν εννοώ ότι τη φτύνω. 

-Διαβάζει ένα απόσπασμα από τις διδαχές για τη γυναίκα η οποία είναι γυναίκα λόγω του άντρα. – αν το ψάξουμε πιο βαθιά το πράγμα θα δούμε ότι η γλώσσα της κοινής διαθήκης πολύ σκληρή, πιο παλιά ακόμη πιο σκληρή. Σε βιβλίο της παλαιάς διαθήκης έλεγε ότι αν ο άντρας πάει με τη γυναίκα θα θανατώνεται.

Διάβασε τον Απόστολο Παύλο για τις πόρνες τους κλέφτες κλπ. 

Συνεπώς, όταν μιλάω για το έγκλημα της ομοφυλοφιλίας μιλάω για την πράξη, όσοι θίγονται αναστατώνονται, να τα βάλουν με τους ανθρώπους.

Υπ αυτή την έννοια αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που με κατήγγειλαν γιατί χωρίς να το καταλάβουν συμβάλουν να μιλήσει όλη η κοινωνία για το πάθος της ασέλγειας και να προβληματιστούν για το ορθό και το μη ορθό. Και υπήρχαν κληρικοί που έδωσαν και τιμή, οι τοιούτοι. 

Όλοι οι παραβάτες του ηθικού νόμου ένοχοι στον παντοκράτορα. Κάνει νόμο η πολιτεία που οδηγεί στην ανηθικότητα, την ασέλγεια τη ντροπή, και αυτοί που έχουν αυτή τη συνήθεια είναι προκλητικοί, από τότε που είναι προκλητικοί δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. ;;;;Πάσσαλος πάσσαλο εκρουέτο;;; 

aigialeiapress.com