Μια αμφισβήτηση πάντως η οποία φάνηκε και στο πρόσφατο θέμα των Θρησκευτικών μιας και η μία μετά την άλλη οι Μητροπόλεις, κόντρα στην αρχιεπισκοπική γραμμή πάλι, στήριζαν-όπου δεν παρότρυναν- τις επιστροφές των φακέλων του μαθήτη στο υπουργείο.

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και…» λέει ο θυμόσοφος λαός. Και η δεύτερη αμφισβήτηση ενάντια στον κ. Ιερώνυμο είναι….χείρων της πρώτης.

Ιδίως με την επερχόμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις αρχές του άλλου μήνα. Εκεί που αναμένεται να δούμε αν οι πολλές επαφές του κ. Ιερώνυμου με την κυβέρνηση του έχουν αφήσει κανένα συριζικό…κουσούρι και σαν άλλος Τσίπρας βαπτίσει ως  ΝΑΙ το δεδηλωμένο πλέον  ΟΧΙ των Ιεραρχών.

Μια άλλη πτυχή του θέματος πάντως είναι και η εξής.

Το γράφαμε και χθες πως οι “Νέες Χώρες” μίλησαν δια των Μητροπολιτών τους. Με δεδομένη την παντελή αφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για ένα μέγιστο εθνικό ζήτημα όπως το Μακεδονικό, που άπτεται και εκκλησιαστικής σχέσης με όσα συμβαίνουν με τους σχισματικούς των Σκοπίων και το Βουλγαρικό Πατριαρχείο, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η χθεσινή στάση των Μητροπολιτών των “Νέων Χωρών” αποτέλεσε ένα έμμεσο μήνυμα από το Φανάρι.

Και παράλληλα ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της σύγκρουσης με την Αθήνα ούτως ώστε να εκτεθεί ο κ. Ιερώνυμος.

Η παρουσία Μητροπολιτών όπως ο Μιλήτου Απόστολος , κατεξοχήν “Φαναρικός”, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το παιχνίδι επομένως που παίζεται με αφορμή το Μακεδονικό είναι κατά πως φαίνεται μεγαλύτερο από ότι απλά φαντάζει και ο χρόνος θα δείξει τη συνέχεια…

Του Άγγελου Ρούσσου

Πηγή: www.pentapostagma.gr


Πάνε τώρα να κλείσουν καί τούς Εκκλησιαστικούς

Ρ/Σταθμούς !!!

"Η Πειραϊκή Εκκλησία από προχθές μεταδίδει ένα μήνυμα για την απαράδεκτη και φασιστίζουσα και σταλινικού περιεχομένου απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στο άρθρο 220 του πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση με την μορφή κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα" - τόνισε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Πειραιώς για το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι "με τον τρόπο αυτό αποκλείουν από τις ραδιοφωνικές συχνότητες τα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα, ώστε να μη δώσει πλέον άδεια λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα σιγήσει η εκκλησιαστική ερτζιανή ενημέρωση, και αυτός ο πολύτιμος βοηθός της Εκκλησίας στο έργο του ευαγγελισμού του λαού μας, και δεν θα είναι πλέον πρόσφορο μέσον για την επιτέλεση του έργου μας".

"Αυτό αποτελεί μία καταστρατήγηση της θρησκευτικής ελευθερίας μας, είναι μία καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βέβαια αυτό δεν μπορεί να μείνει στη διάθεση των κυβερνώντων. Η Εκκλησία πρέπει να αντιδράσει γιατί πλέον είναι η ώρα μηδέν.." συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Κλείνοντας ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε: "Εάν αυτό πραγματωθεί και υλοποιηθεί, η Εκκλησία οφείλει να κηρύξει Αυτήν εν διωγμώ και να πάψει οποιαδήποτε σχέση με την άθλια, αντίχριστη και πολέμια της πίστεως Πολιτεία."

ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ;

Νέα ήθη μας εισάγει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Εκκλησία, ο οποίος έκφρασε την αντίθεσή του στην διεξαγωγή των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων για την Μακεδονία.

Ο λόγος; Διότι « η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη»!!...