tromopolemos

 

 

«Η ιστορία μάς έχει διδάξει πώς όσες φορές αυτός ο τόπος απαρνιόταν την Ορθόδοξη Παράδοση και την Ελληνική του ταυτότητα τα δεινά που ακολουθούσαν ήσαν φοβερά, και η γνώμη μας είναι πως πλησιάζουν οι μέρες που η Οργή του Θεού θα επιβάλει την Του Χριστού δικαιοσύνη και θα ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι σε αυτόν τον τόπο που πλέον έχει ξεχάσει από που έρχεται και που πάει…».

Το παραπάνω, αλλά καί παρακάτω άρθρο πού λάβαμε από την Orthodoxia.Online, και πού απηχεί και τις δικές μας θέσεις είναι ενδεικτικό των μεγάλων και ακραίων γεγονότων πού πιθανότατα έρχονται και πού ίσως σε λίγο κληθεί να διαχειριστεί η πιο ανεύθυνη κυβέρνηση πού διοίκησε ποτέ την χώρα μας από την απελευθέρωση του 1821 από τους Τούρκους και έπειτα !

Και δυστυχώς με την ψήφο μας…







Αγαπητοί αναγνώστες του Orthodoxia.Online

Τα προμηνύματα για την νέα χρονιά 2018 δεν είναι και τα καλύτερα όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα αλλά κυρίως για τα θέματα της Πίστεως που αφορούν όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες Χριστιανούς.

Μέσα στο 2017 βιώσαμε την Τουρκική επιθετικότητα η οποία επισφραγίστηκε δια στόματος Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα μας.
Η Τουρκία προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά της προβλήματα και την επερχόμενη τριχοτόμηση της κατά τίς προφητείες των Αγίων Πατέρων μας, προσπαθεί τώρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει στον τάφο και την χώρα μας.

  Τάφο που ήδη οι σύμμαχοι της τής έχουν σκάψει  διεκδικώντας ανοιχτά την Θράκη μας, αλλά και τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου.

Μιάς Κύπρου που ως γνωστόν είμαστε δεμένοι μαζί της όχι μόνο με αδελφικούς δεσμούς αίματος και Πίστης αλλά και με το ενιαίο αμυντικό δόγμα που σημαίνει πως οποιαδήποτε επιθετική κίνηση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ελλάδας.

Δυστυχώς αυτήν την στιγμή που μιλάμε η Τουρκία προετοιμάζει ένα θερμό επεισόδιο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και οι εξελίξεις φαντάζουν το λιγότερο δυσοίωνες για την ειρήνη στην περιοχή μας...

++++++++++++++

 

 

Από την άλλη το 2017 ήταν μια χρονιά σταθμός και στα θέματα της Πίστεως καθώς για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά της μικρής και βασανισμένης Ελλάδας μας η Ορθοδοξία θεωρείτε από το Ελληνικό Κράτος ως κάτι το αναχρονιστικό, αντιπροοδευτικό και φονταμενταλιστικό και αυτή η άποψη μάλιστα έλαβε και νομοθετική βούλα και ισχύ από την Βουλή των Ελλήνων.
Πλέον ο Ορθόδοξος και πατριωτικός λόγος ποινικοποιείται και ο αντιρατσιστικός νόμος υπόσχεται τουλάχιστον μια ανεύ λόγου ταλαιπωρία στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηρίων για όποιον ασκεί κριτικό και Ορθόδοξο λόγο όχι σε μεμονωμένα άτομα, αλλά σε γενικευμένες συμπεριφορές που απειλούν με αφανισμό την χώρα μας.

Η ιστορία μας έχει διδάξει πως όσες φορές αυτός ο τόπος απαρνιόταν την Ορθόδοξη Παράδοση και την Ελληνική ταυτότητα του τα δεινά που ακολουθούσαν ήσαν φοβερά και η γνώμη μας είναι πως πλησιάζουν οι μέρες που η Οργή του Θεού θα επιβάλει την Του Χριστού δικαιοσύνη και θα ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι σε αυτόν τον τόπο που πλέον ξέχασε από που έρχεται και που πάει.

Φωτεινή εξαίρεση σε όλα αυτά είναι το «υπόλοιπο του Ισραήλ» η «μαγιά Του Θεού» που επιμένει σε κόντρα όλων να πιστεύει ακόμη στον Χριστό, στην οικογένεια, στην Ελλάδα και στον Ευαγγελικό λόγο που ξεκαθαρίζει τι είναι λάθος και τι σωστό.

Αυτό που πρέπει όλοι να θυμόμαστε είναι πως ο Χριστός είναι η Εκκλησία και όλοι εμείς είμαστε Σώμα Χριστού δια μέσου της Εκκλησίας.

Πρώτον ευχόμαστε πάνω από όλα "Θεού Φώτιση" σε όλους σας για το 2018, γιατί όταν ο άνθρωπος έχει τον Χριστό συνοδοιπόρο του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Όποιος έχει τον Χριστό δίπλα του έχει ήδη νικήσει τον κόσμο, όπως και ο Χριστός τον νίκησε και όταν λέμε κόσμο εννοούμε όλα τα δεινά του πρόσκαιρου αυτού αιώνα.

Δεύτερον σας ευχόμαστε Ειρήνη, την εσωτερική Ειρήνη που χαρίζει ο Χριστός και που εξασφαλίζει πως τίποτα δεν μπορεί να μας κάμψει, να μας ταράξει και να σκοτώσει την Ελπίδα Στο Πρόσωπο του και στο καλύτερο αύριο που μας περιμένει.

Τέλος ευχόμαστε το 2018 η Ελλάδα μας να πάρει μια βαθειά Πνευματική ανάσα και όλα αυτά που μας πνίγουν και μας στεναχωρούν να απαλειφθούν με τη Βοήθεια Του Θεού.

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

orthodoxia.online