KYRILOS RUSS


Ο  Πατριάρχης της Ρωσίας  Κύριλλος

Πάντα ο λόγος του Αγιοπατερικός και Αποκαλυπτικός, λόγος αληθινού Ορθόδοξου Πατριάρχη !






Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος συμπλήρωσε το 71ο έτος της ηλικίας του.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, κατά κόσμον Βλαντίμιρ Μιχάηλοβιτς Γκουντιάγιεφ, γεννήθηκε στο Λένινγκραντ (σήμερα Αγία Πετρούπολη) στις 20 Νοεμβρίου του 1946.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του, μίλησε για τα έσχατα χρόνια και το λεγόμενο Τέλος του Κόσμου…

++++++++++++++

"Κάποιος πρέπει να είναι τυφλός για να μην βλέπει τα φοβερά πράγματα που συμβαίνουν, εκείνα για τα οποία ο Απόστολος Ιωάννης έχει γράψει στην Αποκάλυψη" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος…

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε:

"Σήμερα, η αμαρτία δεν είναι μόνο προφανής...Σήμερα, η αμαρτία αποδεικνύεται με τον πιο ελκυστικό τρόπο, μέσα από τον κινηματογράφο, μέσω του Θεάτρου, μέσω της τέχνης και πολλών άλλων τρόπων."

"Σήμερα όμως δεν είναι καιρός να βυθίσουμε το σκάφος των ανθρώπινων παθών, αλλά είναι η ώρα της ενότητας όλων των υγιών δυνάμεων" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι η προσέγγιση του τέλους του κόσμου εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο, καλώντας όλους ( σς. σε μετάνοια, και αλλαγή τρόπου ζωής ) ώστε να "επιβραδύνουν την ολίσθησή τους στην άβυσσο τού τέλους της ιστορίας…"

romfea