Για την ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο η εισαγγελέας τόνισε: «Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει ( σσ. βάσει τών τίτλων ιδιοκτησίας πού έχουν...)

Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στην μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκώσμια;» είπε η κ. Κρίνα.

Κλείνοντας η εισαγγελέας σε προσωπικό τόνο είπε απευθυνόμενη πλέον στους δικαστές πρόσθεσε:

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας, δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα ( σσ. αν δηλαδή το κάνανε βούκινο χωρίς στοιχεία τα γνωστά ΜΜΕ). Αν αποτέλεσε σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.

Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα, στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. Κατά τη γνώμη μου, δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι».

Στο άκουσμα της αθωωτικής πρότασης το καταμεστο από κόσμο ακροατήριο ξέσπασε χειροκροτήματα, ενώ ο συνήγορος του μοναχού Αρσένιου Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για μία απόλυτα ορθή αγόρεσυη και τεκμηριωμένη στα νομικά και πραματικά ζητήματα της υπόθεσης

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ