POLONIA


Ο Ναζισμός του ΟΗΕ

 Πολωνία, μιά χώρα πού δοκιμάζεται από τίς επιθέσεις Διεθνών Οργανισμών ( ΟΗΕ, ΕΕ,ΝΑΤΟ, κλπ)  πού για άλλο σκοπό συστάθηκαν, και γιά άλλο πονηρό σκοπό εξανδραποδισμού τού ανθρωπίνου γένους σήμερα πρωτοστατούν...




 

Ο Ναζισμός του ΟΗΕ

Μέ σχέδιο Νόμου Πολωνοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της προώθησης προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδιώκοντας την επιβολή αυστηρών περιορισμών στην πρακτική της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτό το σχέδιο νόμου απαγορεύει την κατάψυξη των εμβρύων, που θεωρούνται από τους εισηγητές ανθρώπινα όντα από την διείσδυση του σπερματοζωαρίου στο ωάριο, πριν ακόμη από την εμφύτευση στη μήτρα.
Επιβάλλει επίσης ότι μόνο ένα ωάριο θα γονιμοποιείται τη φορά, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.

Λιγότερες από 2.000 νόμιμες αμβλώσεις πραγματοποιούνται ετησίως στην Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων. Ομως ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων είναι άγνωστος.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των «δικαιωμάτων» των γυναικών ( σσ. χωρίς βέβαια να ρωτάνε το ξένο σώμα, δηλαδή το παιδί πού έχουν μέσα τους ) , τις τοποθετούν ανάμεσα στις 100.000 και τις 150.000. Πραγματοποιούνται σε ιατρεία στην Πολωνία ή σε κλινικές της Γερμανίας, της Σλοβακίας και της Αυστρίας...

( Ναζισμός και δικτατορία του ΟΗΕ σε αντίθετη γνώμη... )

VelosGif



Η Πολωνία θα πρέπει να δώσει στα νέα κορίτσια μεγαλύτερη πρόσβαση στις αμβλώσεις, λέει ο ΟΗΕ.

Πρέπει ακόμη να καταπολεμήσει τα «στερεότυπα των φύλων» και να φυλακίζει τους «ομοφοβικούς». 

Το έγγραφο το οποίο συνετάχθη από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχει προκαλέσει οργή στην Πολωνία, η οποία παραμένει Καθολική, παρά τις δεκαετίες καταπίεσης πίσω από το σιδηρούν Παραπέτασμα και έχει μόνο έναν βουλευτή της Αριστεράς στο κοινοβούλιό της, έχοντας βέβαια γνωρίσει τον «παράδεισο» της Σοβιετίας από πολύ κοντά.

Μια εφημερίδα σημείωσε ότι το έγγραφο μοιάζει να «γράφτηκε κατόπιν αιτήματος των Αριστερών πολιτικών», ενώ μια άλλη το αποκάλεσε «παράλογο»!

Το έγγραφο καλεί την Πολωνία να «κάνει ευκολότερες και λιγότερο περιοριστικές τις προϋποθέσεις για την άμβλωση σε σχέση με τις έφηβες, ώστε να αντικατοπτρίζουν το δικαίωμα του παιδιού να εκφράσει τις απόψεις του και τα συμφέροντα του».

( σς.Καί ποιος ρωτάει το «δικαίωμα του παιδιού;» , μήπως η μάννα πού πάει να το σκοτώσει;)

Σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις, ζητά, ακόμη να δοθεί τέλος στα λεγόμενα «παράθυρα της ζωής» – μικρά δωμάτια που είναι χτισμένα μέσα στα τείχη των μονών, όπου οι μητέρες μπορούν να αφήσουν τα  παιδιά τους.

Πολύ εύστοχη είναι η παρατήρηση του Bartosz Lewandowski του Πολωνικού Ινστιτούτου Νομικού Πολιτισμού σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Αποκάλεσε την επιτροπή του ΟΗΕ «σχιζοφρενική» και τόνισε:

«Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζητά να διασφαλιστεί ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να σκοτωθούν. Πρόκειται για μια σχιζοφρενική κατάσταση. Έχουμε ένα ακόμα παράδειγμα του πώς τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι διεθνείς οργανισμοί γίνονται για να εξυπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο σκοπό».

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει επίσης ότι «τα στερεότυπα των φύλων όσον αφορά τους ρόλους και τις ευθύνες των γυναικών και των ανδρών στην οικογένεια και την κοινωνία εξακολουθούν να επιμένουν», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι η Πολωνία πρέπει να εισάγει νέους νόμους για «εγκλήματα μίσους».

Συγκεκριμένα, ζητά να «προσδιορίσει την ρητορική μίσους και άλλα εγκλήματα μίσους, τα οποία υποκινούνται από τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία ως συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις( σς. Ο Ναζισμός του ΟΗΕ ! Ζητάει τιμωρίες για όσους δεν συμφωνούν! )

Ο Stanislaw Szwed,  Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, δήλωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τους νόμους κατά των αμβλώσεων. Το κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη», το οποίο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές το περασμένο φθινόπωρο, έκανε εκστρατεία για την προστασία της ζωής και της οικογένειας.

 

Παρακάτω ένα άρθρο του Β. Χαραλάμπους


"...Πολλά μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό αναφέρουν ότι το Πολωνικό Κοινοβούλιο προωθεί Νομοσχέδιο για την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων.  Το εγκληματικό νομοθέτημα που επέτρεπε την άμβλωση μέχρι τον 3ο μήνα της κύησης λαμβάνει τέλος.  Μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004, αντιτάσσει φωνή ήθους στο θέμα των αμβλώσεων.

Ας το δουν αυτό,  τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ιδιαιτέρως αυτοί που πρωτοστάτησαν για το νομοθέτημα υπέρ της άμβλωσης.  Τα περί ευρωφοβίας και τα απαράδεκτα επιχειρήματα «μα το είπαν και στην Ευρώπη…», και το «μπορούμε τώρα εμείς να αντιταχθούμε ;», αποδεικνύονται συμπλεγματικά ευρω-ϊδεολογήματα.  Ιδού που μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιτάσσει φωνή ήθους.  Δυστυχώς όμως  δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τη στάση τούτη του Πολωνικού κοινοβουλίου ως συντηρητική. 

( σσ. Δηλαδή, άμα θα τα είχε ξεπουλήσει όλα, τότε θα ήταν… «προοδευτικός». Και είναι φαίνεται μεγάλη «πρόοδος» να σκοτώνεις το ανθρώπινο φύτρο μέσα στην κοιλιά της μάννας του, πού εάν το άφηνες θα μεγάλωνε και θα γινόταν άνθρωπος όπως εμείς. Μιλάμε δηλαδή για πολύ μεγάλη «πρόοδο», αντί να πάμε σε καμιά γωνιά να κλαίμε για τα Ευρωπαϊκά χάλια μας πού μας κατέστρεψαν σε τόσα και τόσα άλλα θέματα…)

Είναι όντως θεάρεστη η ενέργεια αυτή της πλήρους απαγόρευσης των αμβλώσεων.  «Άμα δε το σώμα και η ψυχή πέπλασται, ου το μεν πρώτον, το δε ύστερον» αναφέρει ο Άγιος  Ιωάννης ο  Δαμασκηνός, με το «άμα» να δηλώνει επακριβώς το ταυτόχρονον.  Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός επίσης  αναφέρει ότι «Ομο-ϋπόστατα εισίν, ότε δύο φύσεις εν μια υποστάσει ενωθώσι και μίαν  σχώσιν υπόστασιν σύνθετον και εν πρόσωπον, ως ψυχή και σώμα». 

«Ο Β΄ Κανών του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου (Περί της φθειράσης κατ’ επιτήδευσιν το έμβρυον), εις την προς Αμφιλόχιον Ικονίου Επιστολή Κανονική Α, αναφέρει «Η φθείρασα κατ’επιτήδευσιν, φόνου δίκην επέχει.  Ακριβολογία δε εκμεμορφωμένου και ανεξεικονίστου παρ’ημίν ουκ έστιν». 

«Η ψυχή όλη δι όλου του σώματος χωρεί και ομοχρόνως εν τη ζωή γίνεται» λέγει ο Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄.  Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα.  Είναι χαρακτηρισική η ρήση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης,  με το ομοχρόνως να επεξηγεί πλήρως ότι «άμα το σώμα και  η ψυχή». 

«Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης.  Πως δύναται να ισχυριστεί κανένας, ότι «το σώμα πρώτον γέγονεν και η ψυχή ύστερον» εάν θέλει ορθοδόξως να φρονεί;  «Την ψυχήν ούτε γαρ προ-υφίσταται του σώματος, ούτε μεθ-υφίσταται.  Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή»  ομιλεί ο Άγιος Ιωάννης ο  Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄).  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς αναφέρει ότι «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν… ».

Ας παραδειγματιστούν οι αδιακρίτως ακολουθούντες τα ευρωπαϊκά νομοθετήματα πολιτευτές μας σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Ας πάψει το φοβο-ιδεολόγημα του ‘’το είπαν στην Ευρώπη’’, να καθορίζει τις πράξεις μας.  ‘’Το δε φόβον αυτών ου μη φοβηθώμεν ουδ’ ου μη ταραχθώμεν ότι μεθ’ ημών ο Θεός’’*.  ‘’Αν ο άνθρωπος έχει τη Χάρη του Θεού δεν φοβάται τίποτε’’, έλεγε ο Όσιος Παΐσιος. 

Ας αντιτάξουμε φωνή χριστιανικού ήθους στο εγκληματικό   ευρω- ολίσθημα των αμβλώσεων.