Synantisi MAX


«Το συμπέρασμα είναι, ότι δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα…» ομολόγησε  ο Μεσογαίας Νικόλαος ως παριστάμενος στην ιστορική συνάντηση. «Τά βρήκαμε στην συζήτηση…» λέει ο κ. Ιερώνυμος!

Ενώ ο κ. Φίλης θέλοντας προφανώς να ρίξει και το τελευταίο καρφί του ( ώς ψάλτης και "χριστιανός" πού είναι ), δήλωσε ότι «...το άρθρο του Συντάγματος, μιλά γενικά για την Εθνική και Θρησκευτική αγωγή των παιδιών. Όχι ειδικά για Χριστιανική, ή Ορθόδοξη εκπαίδευση... », ξεχνώντας προφανώς ότι στό Σύνταγμα καταχωρείται ώς επίσημη Θρησκεία η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ( επί λέξει ).

Καί συνεπώς, άν μη τί άλλο, «Θού Κύριε, φυλακή τώ στόματί μου…» πού λέει και ο πιστός λαός, γιά ότι ακούμε και για ότι βλέπουμε !…






Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Μελών της Ιεραρχίας, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση από την πλευρά της Εκκλησίας συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο Νομικός Σύμβουλος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης συμμετέχουν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

"Εγινε μια συνάντηση όπου μιλήσαμε και λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία Εκκλησία και Πολιτείας"  δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε πως "αρχίζουμε τώρα έναν αγώνα συνεργασίας από την αρχή για την μορφή των Θρησκευτικών..."

VelosGif

"Θα χρησιμοποιηθούν τα παλαιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθλώσεων θα γίνει από τώρα ωσότου γραφτούν τα καινούργια βιβλία" πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης τόνισε πως ''συνεχίζουμε με τα νέα προγράμματα και δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας''.

Κλείνοντας ο κ. Φίλης τόνισε: "Δεν έχουμε μια αντίληψη δογματική, θέλουμε τον διάλογο! Θέλουμε αντίληψη βιωματική στη διδασκαλία, και τα νέα βιβλία θα συνυπάρχουν με τα παλαιά."

Μεσογαίας Νικόλαος «Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα…»


Για την συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό χθες, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου μίλησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος κατά τη διάρκεια της 3ης της συνεδρίας της Ιεραρχίας.

"Το συμπέρασμα είναι ότι δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα" τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον Υπουργό Αμύνης κ. Καμμένο οτι δάκρυσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε πως "δεν χρειάζονται λόγια και δάκρυα αλλά πράξεις".

Επίσης ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απευθυνόμενος προς τους Αρχιερείς, υπογράμμισε πως όλα αυτα γίνονται για να έρθει μια πολιτική ισσοροπία από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στη Βουλή μίλησε για το θέμα των Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Πρέπει να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα, να αναγνωρίζουμε τον σύνθετο ρόλο της θρησκείας. Κάθε μέρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της αποδεικνύει ότι τα σέβεται. Το θέμα φορά την θρησκευτική διαπαιδαγώγιση των νέων.

Και το άρθρο του Συντάγματος, μιλά γενικά για την Εθνική και Θρησκευτική αγωγή των παιδιών. Όχι ειδικά για Χριστιανική εκπαίδευση, ή Ορθόδοξη !!!! », είπε ακόμα ( θέλοντας προφανώς να ρίξει .

Romfea.gr