karta politi-7

 

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στα Προπύλαια των Αθηνών για να διαδηλώσουν ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη.

Παρακάτω VIDEO από την δυναμική ομιλία τού πρώην Εισαγγελέως κ. Ιωάννη  Σακκά


https://www.youtube.com/watch?v=pH3jN8EMhBs






Στα προπύλαια στήθηκε ειδική εξέδρα, όπου από εκεί οι ομιλητές, έστειλαν σαφή μήνυμα κατά της Κυβέρνησης, η οποία θέλει να υποδουλώσει την ανθρώπινη ελευθερία βάζοντας όλους τους Έλληνες Πολίτες να φακελωθούν, με την κάρτα του πολίτη.

Βροντερό παρών έδωσαν κληρικοί από όλο το λεκανοπέδιο, μοναχοί και μοναχές από το Άγιον Όρος και την όλη την Ελλάδα, ιεροψάλτες, καθώς και χιλιάδες λαϊκοί.

Μετά το πέρας της διαδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία προς την Βουλή με πλακάτ, ενώ να σημειωθεί ότι η διαδήλωση και η πορεία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος. Επίσης...


 

Στη χθεσινή εκδήλωση εναντίον της ηλεκτρονικής ταυτότητας (κάρτα πολίτη) στην Αθήνα, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, πιστοί της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των παρατάξεων του Πατρίου ημερολογίου.

 

Αν και δεχθήκαμε ενστάσεις και διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή μας ως ιστολόγιο στη διαδήλωση που οργάνωσε το ΕΛΚΙΣ, λόγω της ισχυρής παρουσίας παλαιοημερολογητών, ωστόσο συμμετείχαμε με την πεποίθηση ότι ο αγώνας είναι κοινός και επειδή όλα αυτά τα χρόνια ενωμένοι οι Ορθόδοξοι διεκδικούμε την απεμπλοκή από την ηλεκτρονική δικτατορία των αντιχρίστων δυνάμεων.

Παρά τις προσδοκίες μας, δυστυχώς, ο  ηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου, Μεθόδιος, δυναμίτισε την ενότητα και την ομοψυχία στο κοινό μας αίτημα.

 

Στην ομιλία του, ξεφεύγοντας από το θέμα, έκανε λόγο για πληρωμή των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Βατικανό (!) και για απαγόρευση του νηπιοβαπτισμού από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο (!), κλονίζοντας την αξιοπιστία των αντιδρούντων κατά των ηλ. ταυτοτήτων...

 

Επιπλέον, λόγω της προκλητικής αναφοράς κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλοί συμμετέχοντες δυσφόρησαν και αποχώρησαν από τη συγκέντρωση, ενώ ακόμα και αυτοί που παρέμειναν, εξέφρασαν την απορία τους για το διχαστικό λόγο του ομιλητή.


Σε αντίθεση με την ανεξήγητη συμπεριφορά του Μεθοδίου και την παρόμοια ενός αυτοαποκαλούμενου αρχιεπισκόπου μίας εκ των παρατάξεων των παλαιοημερολογητών, οι υπόλοιποι ομιλητές, έμειναν πιστοί στο θέμα, χωρίς να διχάζουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.


Ο π. Σάββας ο Λαυρεώτης, ο κ. Μπακάλης (πρόεδρος ΕΛΚΙΣ), ο κ. Δ. Χιωτακάκος (εκπρόσωπος ΕΠΜ), ο π. Χ. Χριστοδούλου (εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πειραιώς), ο κ. Ά. Πιλάτης (εκπρόσωπος ΙΝΚΑ) και οι λοιποί ομιλητές ήταν ενωτικοί και κατεύνασαν τη δυσφορία.

Απευθύνουμε λοιπόν ερώτηση στους αδελφούς μας του πατρίου ημερολογίου:
Η παρουσία του Μεθοδίου θα βοηθήσει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο, ή θα μας κάνει να φαγωθούμε μεταξύ μας ώστε να περάσει πιο εύκολα το ηλεκτρονικό φακέλωμα;


http://makkavaios.blogspot.gr/2016/02/blog-post_12.html