ΠΟΙΟΙ  ΦΤΙΑΞΑΝΕ  ΤΗΝ  ΘΡΗΣΚΕΙΑ ;


Γιατί ο Χριστιανισμός λέει « πίστευε και μη ερεύνα ». Γιατί απαγορεύει την έρευνα; 
Κι ακόμη, πώς έγινε η θρησκεία ; Την έφτιαξαν οι παπάδες, για να εκμεταλλεύονται τον κόσμο, ή την εδημιούργησε ο φόβος από τους κεραυνούς και τις θεομηνίες ;

Αναστάσης Ε.-- Θεσσαλονίκη

 

Φίλε Αναστάση. 

Δεν θα σού απαντήσουμε για τα διάφορα θρησκεύματα και είδη θρησκείας πού υπάρχουν στον κόσμο σήμερα Θα σού απαντήσουμε μόνο για την μία και αληθινή θρησκεία, πού έχει τις ρίζες της χιλιάδες χρόνια πρίν, και πού αποδεικνύει  την μοναδικότητά της από τά άπειρα θαύματα πού μόνο σε αυτήν γίνονται... 

Ρωτάτε γιατί  ο Χριστιανισμός λέει " πίστευε και μη ερεύνα " και ότι απαγορεύει την έρευνα. 

Αυτό, δεν είναι γραμμένο σε κανένα Ευαγγέλιο και σε κανένα Θρησκευτικό βιβλίο, από την αρχαία Χριστιανική γραμματεία μέχρι σήμερα. Το διέδωσαν εχθροί τού Χριστιανισμού για να δυσφημήσουν την Εκκλησία, ή ακόμη θρησκόληπτοι και αδιάβαστοι άνθρωποι πού κάνουν πώς τα ξέρουν όλα.. 

Ο Χριστός, στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο ( Ε΄39 ) αναφέρει χαρακτηριστικά, " ερευνάτε τάς Γραφάς " και ακόμη στον Απόστολο Θωμά , ( στον  άπιστο Θωμά όπως τον λέει ο κόσμος ) του προτείνει να ψηλαφήση  τις πληγές των καρφιών της Σταυρώσεως ( Ιωάν. Κ΄27 ). Όχι μόνο δεν φοβάται  ο Χριστός την έρευνα αλλά καί την επιβάλλει  ταυτόγχρονα.

Οσο για τους ιερείς, τους κεραυνούς , και τις θεομηνίες πού αναφέρετε, ξεκινάτε από μία λανθασμένη βάση. 

Η εσωτερική δίψα και πνευματική αναζήτηση του ατόμου, για κάτι περισσότερο από το φαγητό, την διασκέδαση, και την καθημερινότητα, είναι η μία και μοναδική οντολογική του ταυτότητα  πού δικαιώνει καί την ονομασία , άνθρωπος !

Ο άνθρωπος, είναι πλασμένος να βλέπει προς τον ουρανό , προς τά επάνω, προς τον Θεό, και ετυμολογικά το λέει και η λέξη του . Ανω-θρώσκω ( δηλαδή βλέπω προς τά άνω) ).

Αν-θρωπος !

Είναι λοιπόν κατάσταση έμφυτος στον άνθρωπο η αναζήτηση του Θεού, και οι ιερείς είναι η φυσική συνέπεια αυτής της αναζητήσεως. Ετσι, κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι   έχοντες κλήση προς τά του Θεού, ( μη στεκόμαστε σε κάποιες εξαιρέσεις ), γίνονται οι μεσολαβητές μεταξύ Θεού και ανθρώπων για την εν Θεώ σωτηρία μας. 

Και ακόμη,  η τάξη των ιερέων, είναι από αρχαιοτάτων χρόνων και διά ειδικού χρίσματος θεσμοθετημένη, και μάλιστα από τον ίδιο τον Θεό, όπως στην Αγία Γραφή συναντάται. 

Τέλος, ο φόβος των κεραυνών και των σεισμών  δεν δημιουργεί, τουλάχιστον σήμερα,  τον φανταστικό σχηματισμό ενός Θεού  χωροφύλακα, γιατί  ο αληθινός και μοναδικός Τριαδικός Θεός,  « αγάπη εστι, και έξω βάλλει τον φόβο ». 

Μπορεί  να συμβάλλουν στην μετάνοια τών ανθρώπων και στην συμφιλίωσή τους με τον υπάρχοντα  Θεό τα φυσικά φαινόμενα,  δεν δημιουργούν όμως υστερικές φοβίες  και  εξαρτήσεις  θρησκείας από αυτόν και μόνο τον λόγο, και μάλιστα σήμερα με την μεγάλη τεχνολογική πρόοδο πού διαθέτουμε. 

Πάντοτε στην διάθεσή σας, ευχαριστούμε για την επικοινωνία