ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !


52daim

Ένα βιβλίο πού πρέπει να μελετηθεί απ΄ όλους μας...

 




«Τά τελευταία χρόνια ζώ ένα δράμα με τον άνδρα μου. Αυτό όμως πού μού συνέβη πρό ημερών ήταν το αποκορύφωμα! Έπαιζε από χρόνια χαρτιά, το ήξερα, αλλά… Ακούστε την ιστορία μου μήπως την πώ κάπου και ξαλαφρώσω… Πέρυσι τον Νοέμβριο πουλήσαμε ένα μικρό εργοστάσιο προίκα από τον πατέρα μου και αγοράσαμε ένα μεγάλο διαμέρισμα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Μού είπε ο άνδρας μου ότι θα έκανε κάποιες μετατροπές και σε 2 μήνες θα ήταν έτοιμο. Το υπολόγιζα για τον Ιανουάριο να μπαίναμε μέσα. Πήγα για πρώτη φορά να το ιδώ , δουλεύανε μαστόροι τότε μέσα, σημείωσα κάποιες ελλείψεις και τις είπα στον εργολάβο. Ξαναπήγα πάλι σε 10 μέρες να ιδώ τι κάνανε…

Μού λέει ο εργολάβος «κυρία μου ποιά είσθε;» Του λέω επώνυμο, οπότε γυρίζει, με κοιτάει με οίκτο και μού λέει: «…το διαμέρισμα αυτό δεν είναι τώρα δικό σας. Το έχασε ο άνδρας σας στα χαρτιά την προηγούμενη εβδομάδα!!!». Κεραυνός να έπεφτε επάνω μου θα ήταν το λιγότερο. Μού πούλησε το εργοστάσιο προίκα από τον πατέρα μου κι΄ έπαιξε στα χαρτιά για ένα βράδυ ολόκληρο διαμέρισμα 200 τετραγωνικών. |

Δεν το περίμενα ποτέ να φθάσει σ΄ αυτό το σημείο και να μας ξεσπιτώσει όλους μέσα σ΄ ένα βράδυ… Υπέβαλλα αμέσως αίτηση διαζυγίου, και ούτε θέλω να τον ξαναδώ πιά στα μάτια μου! Από το πάθος της χαρτοπαιξίας πέταξε στον δρόμο κι΄ εμένα και τα 3 παιδιά μας…». Δεν τον συγχωρώ ακόμη και στον θάνατό του…

Τζένη Κ., Νέο Ψυχικό




 

Αγαπητή φίλη, καταλαβαίνουμε τον πόνο σας γι΄ αυτό πού σας συνέβη και πού τώρα είσθε αναγκασμένη να σηκώσετε έναν επί πλέον σταυρό χωρίς σπίτι και με 3 παιδιά επάνω σας… Θα έπρεπε όμως από καιρό να είχατε πάρει τα μέτρα σας και τις αποστάσεις σας και κατά δεύτερο λόγο δεν θα έπρεπε να τον εμπιστευτείτε και να έχει οποιαδήποτε θέση στην μεταβίβαση του εργοστασίου και αγορά του διαμερίσματος.

Βρέθηκε κάτοχος μιάς ξένης περιουσίας, της δικής σας, για την οποία δεν είχε κανένα δικαίωμα και με την πρώτη ευκαιρία τα τίναξε όλα στον αέρα, όπως ίσως τινάξει και τα μυαλά του αργότερα από το πάθος του χαρτιού πού αρκετές φορές οδηγεί και στην αυτοκτονία… Το πάθος της χαρτοπαιξίας ορισμένες φορές τον χρόνο παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας και ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οπότε το κακό κορυφώνεται. Πολλοί νομίζουν ότι το να παίξουν ένα χαρτάκι, είναι κάτι το αθώο και ασήμαντο. Και πράγματι έτσι τουλάχιστον εξωτερικά φαίνεται. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα, ή υπάρχει και «κάτι άλλο;»


Kakoxronos


Παίζοντας "έτσι, χωρίς λεφτά για να περνάει η ώρα μας...". Οί δαίμονες όμως καιροφυλακτούν και το μυστήριο της ανομίας εδώ, γίνεται και χωρίς λεφτά...



Καλό είναι λοιπόν να ρίξουμε και μια ματιά από την άλλη πλευρά, έστω και μόνο για την ιστορία… Γι΄ αυτό, δώστε τουλάχιστον λίγη προσοχή στα παρακάτω όπως τά βρήκαμε στο αντίστοιχο βιβλίο του πρώην ηγούμενου της Μονής Πετράκη και εκδότη της εφημερίδας «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» αρχιμανδρίτη Χαράλαμπου Βασιλόπουλου. Γράφει λοιπόν:

«…Κάθε φορά, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τον Νέο Έτος, οι εφημερίδες και τα περιοδικά όλου του κόσμου αρχίζουν να γράφουν άρθρα, μελέτες, σχόλια γύρω από την χαρτοπαιξία, ρουλέτες και άλλα τυχερά παιχνίδια... Ταυτοχρόνως δημοσιεύονται καί «σοβαρές δηλώσεις» των διαφόρων μάγων, οραματιστριών και μέντιουμ, δια το τι περιμένει την ανθρωπότητα στον ερχόμενο Νέο χρόνο. Ποιες καταστροφές θα γίνουν και που! Ποίοι μεγάλοι και ισχυροί του κόσμου τούτου «θα τα τινάξουν»! Ποια μεγάλη ηθοποιός θα τελέσει τους γάμους της δια 11ην φορά ή και άλλα χειρότερα.

Τι συμβαίνει τώρα με τα χαρτιά και τις τράπουλες;

…Στην Ελλάδα φέρανε τα χαρτιά οι Βενετσάνοι. Τα φέρανε αρχικά στα Επτάνησα και διατήρησαν εδώ στη πατρίδα μας το Ιταλικό τους όνομα.

Η Ιταλική ορολογία «τράπουλα» σημαίνει φάκα, παγίδα, απάτη. Αλλά και η άλλη Ιταλική ορολογία «κοντσίνα» σημαίνει επίσης παγίδα, συμπαιγνία.


xartopaiktes


Οί χαρτοπαίκτες...

…Γύρω στον 16ον αιώνα ήτανε τόσο μεγάλο το πάθος της χαρτοπαιξίας στις διάφορες χώρες, ώστε δεν υπήρχε λαϊκό εστιατόριο χωρίς τράπουλα καινούργια ή παλιά.

Στην Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις για το παιγνίδι αυτό. Χαρακτηρίσθηκε πολύ γρήγορα σχολείο διαφθοράς και απάτης, αιτία καταστροφής για την οικογένεια και την κοινωνία. Για να παρακάμψουν ακριβώς την αντίδραση αυτή ζωγράφισαν στα παιγνιόχαρτα τις μορφές των ηρώων της Επαναστάσεως, Ρήγα, Κολοκοτρώνη κ.λ.π.

Οι 52 δαίμονες της Εξουσίας…

…Πριν να αναφερθούμε στους 52 δαίμονες «αρμοδίους» δια το κάθε χαρτί της τράπουλας, θα πρέπει να πούμε, ότι κατά την πρώτη επαφή όλοι τους προσπαθούν να εξακριβώσουν αν «ταιριάζουνε» με το υποψήφιο θύμα τους.

Τελικά επικρατούν 1- 4 εξ αυτών και αρχίζουν να ΕΠΙΔΡΟΥΝ! Τότε ο χαρτοπαίκτης αρχίζει να παρατηρεί, ότι το τάδε ή το δείνα χαρτί «του πάει πολύ…», δηλαδή τον ευνοεί! Αυτό είναι και το πρώτο βήμα!

Όταν τα πράγματα προχωρήσουν «κατ' ευχήν», οι εγκατασταθέντες δαίμονες θα ζητήσουν βοήθεια άλλων «συναδέλφων» ειδικών στην κλοπή, χαρτοκλοπή, εξώθηση στην πορνεία, μοιχεία, φόνο και τελικά στην αυτοκτονία!

Σε άλλο σημείο του παρόντος θα ασχοληθούμε και μ' αυτά τα δαιμονικά πνεύματα, τα οποία επιδιώκουν ένα και μόνο, δηλαδή την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!

…Ο χαρτοπαίκτης και ο κάθε «τζογαδόρος» κατ' αρχάς μόνον ενδιαφέρεται να κερδίσει να πλουτίσει, να κυριαρχήσει εις βάρος των άλλων! Αργότερα, με την πάροδο του χρόνου, έχει τόσον κυριευθεί από τους αρμοδίους δαίμονας, ώστε ΔΕΝ τον ενδιαφέρει καν το γεγονός, ότι χάνει. Το πάθος γίνεται «η τέχνη δια την τέχνη!».

Ο παίκτης παύει να ενδιαφέρεται , όχι μόνον δια τους άλλους, αλλά και δια τον ίδιο τον εαυτόν του! Πολλές φορές ξεχνάει και να φάει ακόμα. Την ημέρα εις την εργασία του είναι αφηρημένος. Το μόνο που τον βαστάει κάπως είναι ο καφές και το κάπνισμα. Μισεί τα πάντα και όλους, διότι τους θεωρεί ως εμπόδια στη ζωή, που κάνει.

Το μόνο, που σκέπτεται, είναι το πότε θα έλθει το βράδυ για να στρωθεί στο τραπέζι με την πράσινη τσόχα! Μόνο εκεί αποκτά κάποιο χρώμα το πρόσωπο του! Ο άλλοτε γερός οργανισμός του έχει προσβληθεί από νευρασθένεια, ταχυπαλμία και κακή λειτουργία όλων των οργάνων!

Ο παίκτης για μερικές μόνον στιγμές συνέρχεται και Βλέπει την καταστροφή την ιδική του, της οικογενείας του, της εργασίας του, των παιδιών του! Τότε ακριβώς επεμβαίνουν και οι 52 δαίμονες και του ψιθυρίζουν: «Παίξε δια να σωθείς! Εδώ που έφτασες δεν μπορείς να επιστρέψεις πλέον πίσω! η μόνη σου ελπίδα είναι να

κερδίσεις!».

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…

Και τώρα σας παρουσιάζουμε τους 52 «κυριάρχους» της τράπουλας! Τους 52 κακούς δαίμονας, οι οποίοι κατέστρεψαν εκατομμύρια ανθρωπίνων ψυχών μέχρι των ημερών μας ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να καταστρέφουν, επεκτείνοντας διαρκώς τα όρια της σατανικής των δράσεως!

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

1.SAMAS 2.SARIEL 3.SARLIL 4.TUREL 5.RUMAEL 6.ΜΑΜΜΟΝ 7.ΑΖARADEL 8.GAIM 9.TABAET 10.BELIAR (Ριγας)ADRAMALEG (Νταμα)SATRINA (Βαλες)SAMANGALUF

ΣΠΑΘΙΑ

1.RΑΥΜΟΝ 2.ΖΑVΕΒΕ 3.ΤUΜΑΕL 4.ΙΒLΙS 5.ΑΖΑΖΕLΟΝ 6.RΙΜΜΟΝ 7.ΑΖΖΑ 8.ΗΑΚΑΕL 9.ΖΕFΟΝΙΤΗ 10.IUVΑΡΤ (Ριγας)SAGΗΑΜ (Νταμα)ΡΑΤΡΟΤΑΙ (Βαλες)SAGMAGIRΙΝ


ΚΟΥΠΕΣ

1.ΜΑRUT 2.ΒΕLΕΤΗ 3.URΑΚΑ ΒΑRΑΜΕΕL 4.SIMARE SIEL 5.ΑΤARGULPH 6.ΜΕRΕSΙΝ 7ΑΖΖΑΕL 8.ΗΑURAS 9.GADRΕΕL 10.ΑSΒΕΕL (Ριγας)SARMIEL (Νταμα)SEKET (βαλες)ΥΑΗRIEL


ΚΑΡΩ

1.ΜUΡΜUR 2.ΒΑLΑΜ 3.VΕRRΙΝΕ 4.ΡΑΙΜΟΝ 5ΑΖΑΖΕL 6.SΕΑLΙΑΗ 7.ΗΑΝΑΝΕL 8.USIEL 9.ΑRMAROS 10.ΚΟΚΑΒΕL (Ριγας)SAMSAVEEL (Νταμα)LILITH (Βαλες)DAGΟΝ


Υπάρχουν όμως πράγματι οί 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας ;


Εσύ που θα διαβάσεις αυτό το βιβλίο για τη χαρτοπαιξία, ασφαλώς θα πείς μέσα σου:

---Αυτός που τά γράφει όλα αυτά, για να τα κατέχει τόσο πολύ, πρέπει να είναι πολύ μεγάλο χαρτόμουτρο…

Σάς εξομολογούμαι όμως, ότι στα χαρτιά έβαλα μόνον μια φορά στη ζωή μου προ (58)

πενήντα οκτώ ετών, όταν ήμουνα μαθητής.

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς επήγα σε ένα καφενείο, που χαρτόπαιζαν. Ξεγελάστηκα και έβαλα μια δραχμή. Είχα οκτώ (8) εν όλω.


Για την εποχή, που ή λίρα είχε 30-40 δραχ. ήταν λογαριασμός οι (8) δραχμές μου. Στην

αρχή κέρδισα τρεις δραχμές. Έχασα κατόπιν δύο. Ξανακέρδισα, ξανάχασα. έφθασα να

κερδίσω δεκάξι δραχ. Είχα γλυκαθεί και δεν ξεκολλούσα. Γύρισε κατόπιν το χαρτί και

έχασα τις δεκαέξι δραχ. και τις οκτώ δικές μου...Γύρισα κατόπιν αργά άφραγκος και εισέπραξα δριμύτατες παρατηρήσεις από τον παππού μου, Θεός σχωρέστον. Αϊ! αυτό ήταν.

Από τότε δεν τα ξανάγγιξα στη μακρά ζωή μου.


…Ερευνώντας τα αρχεία και τον τύπον των διαφόρων χωρών, σχετικά με την χαρτοπαιξία, ανακαλύψαμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιπτώσεων, οι οποίες ομοιάζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ μεταξύ τους!... Ιδού μερικές έξ αυτών: 


1) Καθόλα έντιμος αξιωματικός παρασυρθείς από το πάθος της χαρτοπαιξίας παίζει και χάνει στα χαρτιά χρήματα της μονάδος του. Το γεγονός αυτό τον οδηγεί εις την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!

2) Η ίδια περίπτωση με άλλον αξιωματικό, ο οποίος δια να καλύψη το γεγονός δέχεται να γίνη κατάσκοπος ξένης δυνάμεως. Τελικά συλλαμβάνεται καταδικάζεται εις ΘΑΝΑΤΟΝ, αφού καθαιρείται!...

3) Χρηματιστής ή τραπεζίτης καταχράται χρήματα των πελατών, δια να πληρώσει τα χρέη του λόγω, χαρτοπαιξίας! Δραπετεύει εις εξωτερικό.

4) Ταμίας τραπέζης ή μεγάλης εταιρίας καταχράται μεγάλα ποσά και εξαφανίζεται. Καταχράται μεγάλα ποσά και εξαφανίζεται. Αποκαλύπτεται ότι είχε χρέη λόγω χαρτοπαιξίας!

5) Ταμίας Δημοσίου ταμείου αυτοκτονεί μετά την κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων, τα οποία έχασε σέ χαρτοπαικτικές λέσχες!

6) Γνωστός βιομήχανος εκτέλεσε εντός χαρτοπαικτικής λέσχης την συζυγόν του και τον στενόν του φίλον, αυτοκτονήσας εν συνεχεία. Το ζεύγος είχε 3 ανήλικα τέκνα, ο δε δολοφονηθείς ήτο επίσης έγγαμος πατήρ 2 τέκνων! …

… Οι παλιοί Ηπειρώτες, όταν ξεπροβοδίζανε τα παιδιά τους για τον σκληρό δρόμο της ξενητιάς τους λέγανε:

—Καλό ταξίδι παιδί μου. Μη ξεχνάς ποτέ να κάνης το σταυρό σου. Πρόσεξε την πίστη σου σαν τα μάτια σου. Πολλοί θα σε γυροφέρουνε να σε φραγκέψουνε... Κι' ακόμα γιε μου σου δίνω ευχή και κατάρα μη πιάσεις... χαρτιά με τα χέρια σου. Κανένας δεν «καζάντησε« (πρόκοψε) από τα χαρτιά...

Και είναι αλήθεια πώς η τράπουλα, τα χαρτιά, «θάψανε» ανθρώπους με πλούτη και δόξα. Καταστρέψανε καλούς οικογενειάρχες. Καταντήσανε φτωχούς ανθρώπους, που είχαν προηγουμένως προκόψει με τη δουλειά τους. Η όμορφη τούτη ευχή των παλιών Ηπειρωτών απευθύνεται με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς και σ' όλα τα ταξιδεμένα παιδιά της Ελλάδος.

Τώρα θα πής: πώς τα ξέρεις και τα γράφεις, αφού έτσι δεν τα ξέρουν ούτε οι πιο μεγάλοι χαρτοπαίκτες του κόσμου; Θα σου λυθεί η απορία με την παρακάτω επιστολή ενός φίλου και συνεργάτου πού μού γράφει:


«πάτερ Χαράλαμπε: Εν Χριστώ χαίρετε!

 Σάς γράφω αυτές τις γραμμές από το μακρινό Νεπάλ, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων! Φυσικά δεν ήλθα εδώ δια τουρισμό, αλλά να συλλέξω στοιχεία. Σήμερα συνάντησα μερικά ενδιαφέροντα άτομα κατέχοντα γνώσεις δια τα θέματα, τα οποία μας ενδιαφέρουν! Ατενίζω τις τρομερού ύψους κορυφές και σκέπτομαι τις σκοτεινές δυνάμεις, που εξορμούν απ’ εκεί κατά της Ορθοδοξίας μας!

Το μεγάλο υψόμετρο πειράζει πολύ την καρδιά μου. Ευτυχώς φεύγω αύριο πιο κάτω,

στο Κατμαντού. Ύστερα από λίγες μέρες θα έχουμε τα Χριστούγεννα. Θέλω πάντοτε

να σάς χαρίσω κάτι, που να σάς χαροποιήσει ! Σάς στέλνω λοιπόν σήμερα αυτά τα

χειρόγραφα. Μου αναθέσατε προ πολλού να συλλέξω στοιχεία για τη χαρτοπαιξία,

αλλά έπρεπε να έλθω ως εδώ δια να μπορέσω να τα αποτελειώσω.

Επεξεργαστείτε αυτά, όπως εσείς ξέρετε και χαρίστε τα σ' όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς για να διαφωτιστούν! Θερμώς σάς παρακαλώ να προσεύχεσθε καθημερινώς και για μένα. Όπως ποτέ άλλοτε έχω ανάγκην των προσευχών σας.

ασπάζομαι την δεξιά σας». Ο πιστός εν Χριστώ συνεργός σας.


Ακριβώς γι' αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο θα μιλήσουμε σ' αυτό το βιβλίο στους αγαπητούς μας αδελφούς και θα τους αποκαλύψομε όλες του τις πτυχές! Το φως του ηλίου της Βηθλεέμ δεν θα πρέπει να σκιαστεί από τα σύννεφα της Κολάσεως. Τα όσα θα εκθέσουμε εδώ μέσα ίσως για πρώτη φορά γράφονται και αποκαλύπτονται.


Δεν πρόκειται περί των συνήθων πολυλογιών, οι οποίες εγράφησαν κατά καιρούς επί του θέματος της χαρτοπαιξίας, άλλα περί επισταμένης έρευνας, την οποίαν επί μακρόν έκανε φίλος μου. Επισκέφθηκε προς τούτο διάφορα μέρη της Ασίας, όπως την έρημο Τάκλα-Μακάν, Θιβέτ, Ινδία και προσφάτως (1979) το Κατμαντού του Νεπάλ εις τους πρόποδες των Ιμαλαΐων! Είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει επί του θέματος, με τους πλέον «αρμοδίους» απ αυτού σατανιστάς - Ινδουϊστάς! Ας μη λησμονούμε, ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται από αυτούς σε παγκόσμια κλίμακα επίθεση κατά του

Χριστιανισμού και ειδικώς κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Αλλά για το θέμα αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο βιβλίο…

Ιδού, λοιπόν, η ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως έχει σύμφωνα με στοιχεία που βρήκαμε:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

http://freemonks.gr/gallery/pdf/Oi%2052%20daimones%20tis%20xartopaiksias.pdf

( από το βιβλίο « Οί 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας» του πρώην ηγούμενου της Μονής Πετράκη και ιδρυτού της εφημερίδας «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» αρχιμανδρίτη Χαράλαμπου Βασιλόπουλου )