ΥΠΑΡΧΕΙ  ΘΕΟΣ ;  ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ  ΤΟ...


sumpan


Μού μίλησε κάποιος συνάδελφος, μηχανικός Πληροφορικής, για αυτό το site.Μπήκα από περιέργεια, ίσως για να σπάσω πλάκα. Σας λέω όπως συνέβη, και τίποτα άλλο. Κάποια θέματα, είναι αλήθεια, τά διάβασα για πρώτη φορά. Δεν λέω πώς μού έκαναν μεγάλη εντύπωση, αλλά σαν πρώτη φωτογραφία πού λέμε, πιθανόν να θέλουν κάτι να ειπούν πού εγώ ίσως να μη μπορώ αυτή την στιγμή να προσδιορίσω. Τά θέματα της θρησκείας τα θεωρούσαμε οικογενειακώς κατάλληλα για ανθρώπους χαμηλής διανόησης, για βλαμμένους να το ειπώ ξεκάθαρα. Ωστόσο θέλω να σας ρωτήσω κάτι. 

Εσείς μπορείτε να μού αποδείξετε ότι υπάρχει Θεός ; Εδώ ολόκληρη Επιστήμη απέδειξε ότι δεν υπάρχει Θεός, και ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, εσείς τι έχετε να πείτε ;    

Γιάννης Κ.  – Αλεξανδρούπολη. 



 

Αγαπητέ Γιάννη. 

Διαβάσαμε  με μεγάλη προσοχή το email πού στείλατε  προσπαθώντας , πρόχειρα έστω καί εκ πρώτης όψεως, να καταλάβουμε τό βαθύτερο πρόβλημά σας. 

Κατάγεστε, όπως γράφετε, από μία αδιάφορη ή και άθεη οικογένεια, χωρίς κάποιες ρίζες πατρογονικής πνευματικής υποβοηθήσεως. Δεν είσθε ο μόνος, και κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήση γι΄αυτό. Ακολουθήσατε, φυσικό είναι, την επιλογή των γονέων σας. 

Αυτές οι επιλογές συνήθως μεταφράζονται σε μία προκατάληψη εναντίον του Θεού, πού « παίζει » από το επιθετικό ως το αδιάφορο.

Και μάλιστα από την στιγμή πού δεν ψάξατε να  ιδείτε, και μάλιστα χωρίς προκατάληψη, ώστε να μας λέτε : « μπορείτε να μού αποδείξετε ότι υπάρχει Θεός ;».

Γιατί, εσείς μπορείτε να μας ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ότι δεν υπάρχει Θεός ;  

Όμως φίλε Γιάννη, αυτά βρήκατε  και αυτός είσθε και ουδείς ψόγος.

Η ευθύνη σας αρχίζει και μετράει από την στιγμή πού φθάσατε σε κάποια ωριμότητα, και δεν σκεφθήκατε να ερευνήσετε, αν έχουν έτσι τα πράγματα.

Μη ξεχνάτε ότι ολόκληρος ο Δυτικός πολιτισμός , στά Γράμματα, στις Τέχνες, στην Φιλοσοφία, στην Δικαιοσύνη, Ιατρική, Φυσικές Επιστήμες κλπ, θεμελιώθηκε από  μεγάλους ανθρώπους πού ανήκαν συνειδητά στον χώρο του Χριστιανισμού. 

Ο  Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο εφευρέτης του αλεξικέραυνου  έψαλλε ψαλμούς του Δαυϊδ

« Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας …», 

δοξολογώντας τον Θεό για την μυστηριώδη τάξη και σκοπιμότητα μέσα στην Δημιουργία. 

Ο Παστέρ, πού βρήκε το αντιλυσσικό εμβόλιο γλυτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τον φοβερό θάνατο της λύσσας,  μέσα στο εργαστήριό του συχνά προσευχόταν.

 Ο αστρονόμος Λεβεριέ, διευθυντής του Αστεροσκοπείου των Παρισίων, δίπλα στο τηλεσκόπιό του είχε τον Σταυρό. 

Τά πρώτα τηλεγραφικά σήματα τού Μόρς  είχαν την φράση, 

« Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γής ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία »,

ενώ ο Μαρκόνι τις πρώτες φράσεις πού είπε εκπέμποντας για πρώτη φορά στα βραχέα κύματα, ήσαν φράσεις τιμής προς τον Θεό, 

« γεννηθήτω το θέλημά σου- ρύσαι (φύλαξε ) ημάς εκ του πονηρού ».

Ο μεγάλος Αγγλος Φυσικομαθηματικός Κέλβιν , πού προς τιμή του υπάρχει μέχρι σήμερα η μονάδα μετρήσεως Kelvin, ομολογούσε δημόσια την χριστιανική του πίστη. 

Θά παραλείψουμε τά λόγια του Νεύτωνος, εφευρέτου των νόμων της βαρύτητος, του Μάξ Πλάνκ ( Νόμπελ Φυσικής ) , του Τζώρτζ  Ουάσιγκτων, Γκαίτε, Γαλιλαίου,  τού μεγάλου φιλοσόφου Κάντ, κλπ  και θα σταθούμε στα λίγα λόγια του Αδαμάντιου Κοραή για το Ευαγγέλιο, γράφοντας σ΄ έναν φίλο του...

« Να το διαβάσης ολόκληρο…Μόνον αυτό το βιβλίο μπορεί να σώση την Ελλάδα ».

Αγαπητέ φίλε, αναφερθήκαμε σε λίγους μόνο Χριστιανούς επιστήμονες από έναν μακρύ κατάλογο πού υπάρχει. 

Δεν αναφερθήκαμε ακόμη εκτεταμένα, σε πρόσωπα του Ελληνικού χώρου, όπως των Αστρονόμων καθηγητών Δ. Αιγινήτη ( ιδρυτού τού Αστεροσκοπείου Αθηνών), του Κ. Κασάπη, του Δ. Κωτσάκη και άλλων. 

Τά πρόσωπα αυτά δεν νομίζω, και πιστεύω να συμφωνείτε κι΄ εσείς, ότι  ανήκουν στην   « τάξη χαμηλής διανόησης, και στους βλαμμένους στο μυαλό », όπως μάς γράφετε. 

Ζητάτε αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού, ενώ οι αποδείξεις βρίσκονται γύρω σας, στην φύση και στην τάξη των πραγμάτων. 

Λέτε ακόμη, ότι η  Επιστήμη απέδειξε ότι δεν υπάρχει Θεός, και ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, εν ολίγοις δηλ. ότι είναι και …μυθικό πρόσωπο ! 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ! 

Όπως βλέπω στο μήνυμά σας είσθε μηχανικός, ασχολείσθε δηλ με θετικές επιστήμες, με χειροπιαστά πράγματα. Βέβαια, ο Θεός είναι πνεύμα, άναρχο, παντοδύναμο, καί αόρατο, πού διακρίνεται μόνο από τα αποτελέσματά του, και εφ΄όσον το θελήση. 

Όμως, πέραν τούτου, δεν μας λέτε, σε ποιο Εργαστήριο έγιναν τα πειράματα της ανυπαρξίας του Θεού;

Εδώ δεν ξέρουμε μέχρι σήμερα τι είναι ο Ηλεκτρισμός και ποια είναι η φύση των Ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων τά οποία ούτε και ο Maxwell  πού τα εφεύρε το ήξερε, απλώς έδινε ερμηνεία σε κάτι μη χειροπιαστό και απροσδιόριστο, και μας λέτε τώρα ότι έβαλε η Επιστήμη τα πράγματα στο Εργαστήριο και απέδειξε ότι δεν υπάρχει Θεός; 

Επιτρέψατέ όμως μία παρέμβαση.

Κάποτε, στο Πολυτεχνείο της Βουδαπέστης, παρουσιάσθηκε ένας υποψήφιος για εξετάσεις μπροστά στον περίφημο Φυσικό, τον βαρώνο L. Eutvus. Δεν μπόρεσε ο καϋμένος να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις, γι΄αυτό στο τέλος παρακάλεσε τον κ.καθηγητή  να τού κάνει μία τελευταία ερώτηση, για να μπορέσει να περάσει..

- Ε, καλά φίλε μου, πές μας τότε, τι είναι ηλεκτρισμός, του είπε ο Eutvus.

- Ο ηλεκτρισμός,…ο ηλεκτρισμός…να με συγχωρείτε κ. καθηγητά, το ήξερα…αλλά το ξέχασα…τραύλισε.

Ο βαρώνος  χαμογέλασε και είπε: 

Τώρα φίλε μου, δικαίως είσαι άξιος της τύχης σου. Κανείς επιστήμων στον κόσμο δεν ξέρει τι είναι ηλεκτρισμός. Εσύ το ήξερες, δεν πρόσεξες και το ξέχασες. Γι΄αυτό και μόνο κόβεσαι. Πήγαινε...

Τώρα, για την τελευταία σας επίθεση, ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, άς σοβαρευτούμε λιγάκι, και άς κυττάξουμε κάποιο ημερολόγιο. 

Εκείνο τό μ.Χ. ( μετά Χριστόν ), ασφαλώς κάτι θέλει να πεί, δεν μπήκε τυχαία.

Ο Χριστός υπήρξε πρόσωπο προφητευμένο χιλιάδες χρόνια πρίν έλθει , σημαδεμένο θα λέγαμε, για να τον γνωρίσουν οι τότε γενεές ότι είναι ο μεγάλος απεσταλμένος του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. 

Οι προφητείες αυτές, υπήρχαν ανέκαθεν στην Παλαιά Διαθήκη, πολύ πρίν έλθη ο Χριστός, αλλά παρά ταύτα οι τότε Αρχιερείς με τους Γραμματείς και Φαρισαίους , τον σταύρωσαν. 

Οι προφητείες έλεγαν ότι

1)   Ό  Χριστός θα γεννηθεί στην Βηθλεέμ τής Ιουδαίας ( προφήτης Μιχαίας, κεφ. Ε΄2 ).

2)  Θά γεννηθεί εκ Παρθένου ( προφ. Ησαϊας, ζ΄14 )

3)  Θά προσκυνηθεί από βασιλείς ( Μάγους ) εξ΄Ανατολών ( ψαλμοί Δαυϊδ οβ΄10

4)  Θά προηγηθεί του ερχομού του Πρόδρομος, ετοιμάζοντας διά κηρυγμάτων τούς          ανθρώπους.( Ησαϊας μ΄3 )

5)  Θά κάνει θαύματα και θεραπείες παράδοξες ( Ησαϊας λε΄5 )

6) Θά μπεί στην Ιερουσαλήμ θριαμβευτικά, επάνω σε πώλο ( πουλάρι μικρό ) όνου.          ( προφ.Ζαχαρ.θ΄9 )

7) Θά προδοθεί από δικό του πρόσωπο αντί 30 αργυρίων, με τα οποία θα αγορασθεί ένας αγρός από κεραμέα ( Ζαχ.ια΄12 ). Μέχρι και το ποσόν της προδοσίας είναι προφητευμένο !

8) Οι φίλοι του θα τον εγκαταλείψουν ( Ψαλμ.λη΄11 )

9) Θά τόν ραπίζουν και θα τον φτύνουν ( Ησαϊας ν΄6 )

10) Θά τόν σταυρώσουν ανάμεσα σε δύο κακούργους ( Ψαλμ.κβ΄16 και Ησαϊας νγ΄12 )

11) Θά αναστηθεί εκ νεκρών ( Ψαλμ.ιστ΄8-11 και ξη΄18 ).

Και ακόμη, επειδή είναι μακρύς ο κατάλογος των προφητειών πού βγήκαν αληθινές στό πρόσωπο τού Χριστού, συνοπτικά θα προσθέσουμε ότι οι προφητείες γράφθηκαν μέχρι και 1.000 χρόνια πρίν, καί ειπώθηκαν όχι από ένα, αλλά από διαφορετικά πρόσωπα και σε διαφορετικές εποχές.

Τώρα, ότι ρόλο έπαιξαν στους Εβραίους οι Προφήτες, τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και οι διάφοροι φιλόσοφοι και Νομοθέτες του ειδωλολατρικού κόσμου, πού μιλούν κι΄αυτοί στα γραπτά τους για τον ερχομό ενός Μεσσία- Σωτήρα.

 Βλέπουμε έτσι ότι, λόγω της μεγάλης καταπτώσεως της τότε εποχής, όλοι περίμεναν έναν σωτήρα.

Οι Αιγύπτιοι περίμεναν να έλθη ο απόγονος της Ισιδος ( Εύας ), ο Επαφος ή Ωρος, ως Σωτήρ του κόσμου.

Οι Γαλάτες ελάτρευαν την Παρθένο και θεά Ισι από την οποία θα γεννιόταν ένας Θεός.

Οι Αραβες περίμεναν έναν ελευθερωτή, ο οποίος επρόκειτο να σώση τους λαούς.

Οι αρχαίοι Ελληνες, σε δύο μύθους τους ( της Πανδώρας και του Προμηθέως ), παραδέχονται την πτώση του πρώτου ανθρώπου πιστεύοντας ότι τελικά ο κόσμος θα σωθεί από τον απόγονο της Παρθένου Ιούς.

Ο Σωκράτης δύο φορές μιλάει για τον αναμενόμενο Μεσσία ( Πλάτωνος, Αλκιβιάδης ⴧ13  και Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους §18 ).

Οι Ινδοί ανέμεναν τον Βράχμα, 

ο δε Κομφούκιος, 600 χρόνια πρίν Χριστού, γράφει στα ηθικά βιβλία του ότι, 

« ένας Αγιος επρόκειτο να αποσταλεί από τον ουρανό, πού θα γεννιόταν στα μέρη της Ανατολής, και θα εγνώριζε τα πάντα έχοντας εξουσία στον ουρανό και στην γή». 

Τά ίδια περίπου λένε και οι αρχαίες Σιβύλλες.

Φίλε Γιάννη, αν και δεν συμφωνούμε με τις θέσεις σας, σεβόμαστε τις επιλογές σας, προσθέτοντας τρείς μόνο λέξεις. 

Σκεφθείτε το πάλι !  Ευχαριστούμε για το e-mail