Baby


Δεν είμαι και πολύ Χριστιανός αλλά αυτό πού μας συνέβη μ΄ έβαλε σε ανάποδες στροφές. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην τελευταία γέννα της γυναίκας μου ! Ερχότανε το παιδί ανάποδα. Δυό μέρες περιμέναμε να γυρίσει γιατί θέλαμε να αποφύγουμε την καισαρική, ήταν επικίνδυνη για εμάς. Πήγε να σκάσει από την πίεση και τους πόνους η γυναίκα μου ώσπου κάποιος αδελφικός φίλος έφερε ένα φυλακτό με Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα. Πώς τούκοψε δεν ξέρω, ο Θεός τον φώτισε φαίνεται! Το βάλαμε πάνω στην κοιλιά της και μέσα σε μισή ώρα αναποδογύρισε το παιδί και γέννησε η γυναίκα μου ένα στρουμπουλό αγοράκι ! Απίστευτο, ακόμη και ο γιατρός έτριβε τα μάτια του… Αν μου το έλεγε άλλος για άλλη περίπτωση δεν θα το πίστευα. Το ζήσαμε όμως εμείς πάνω μας, πάνω στην πλάτη μας, και δοξάζουμε τον Χριστό για την ευεργεσία Του !

Μιχάλης Ζ., Ρόδος




Αγαπητέ φίλε Μιχάλη από την Ρόδο, καλημέρα σας καί να σας ζήσει ο μικρός!

Μας γράφετε με ειλικρίνεια ότι « αν και δεν είμαι και πολύ Χριστιανός…» εν τούτοις ο Χριστός το παρέβλεψε αυτό, μιά και αλλιώς κρίνουμε εμείς τα πράγματα και αλλιώς ο Θεός. Γιατί ο Κύριος δεν βλέπει μόνο τι κάνουμε στην ζωή μας αλλά και γιατί το κάνουμε αυτό, ή εκείνο...
Το Τίμιο ξύλο έχει μια μακρά Ιστορία, θα λέγαμε τόση μακρά όση και η ανθρωπότητα. Αλλά άς μη σας μπλέξουμε τώρα με δαιδαλώδεις ιστορικές κατά Παράδοση αναφορές πού ξεκινούν από ένα δένδρο της εποχής των Πρωτοπλάστων και φθάνουν στο ξύλο πού χρησιμοποιήθηκε για την Σταύρωση του Χριστού.
Το ξύλο αυτό είναι αγιασμένο από το αίμα του ίδιου του Χριστού , λέγεται Τίμιο ξύλο και η γνησιότητά του αναγνωρίζεται με 2-3 τρόπους επαλήθευσης. Γιατί πολλοί λένε, ή νομίζουν ότι κατέχουν Τίμιο ξύλο αλλ΄ όμως γνήσιο έχουν πολύ ελάχιστοι. Τον πρώτο τρόπο επαλήθευσης γνησιότητας του Τιμίου ξύλου τον έκανε η Αγία Ελένη πού βρήκε τον Σταυρό του Κυρίου αλλά δεν ήξερε ποιος από τους τρείς πού βρήκε ήταν του Χριστού. Κατά την αρχαία Παράδοση λοιπόν ( όπως διαβάζουμε ) « προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός σταυρός ήταν εκείνος του Ιησού Χριστού ο τότε Επίσκοπος Ιεροσολύμων ακούμπησε το σώμα μίας ευσεβέστατης νεκρής γυναίκας διαδοχικά και με τους τρεις σταυρούς.

Μόλις το νεκρό σώμα της γυναίκας ακούμπησε τον Τίμιο Σταυρό αναστήθηκε.

Άς μή μάς φαίνεται σήμερα παράξενο αυτό σε μιά εποχή πού έχουνε χάσει οι περισσότεροι την πίστη τους στόν Χριστό και στούς Αγίους Του ! Γιατί και σήμερα γίνονται θαύματα μικρότερα βέβαια κατά την πίστη μας την μικρή πού έχουμε...

Την επομένη, την 14η Σεπτεμβρίου του 335μχ. έγινε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εντός του Ναού των Ιεροσολύμων και σε περιφανές μέρος για να μπορούν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί…»

Στις μέρες μας η επαλήθευση γίνεται ακόμη παίρνοντας μικρό έστω τεμάχιο του Σταυρού όσο ελάχιστο κι΄αν είναι, και βάζοντάς το σ΄ ένα ποτήρι νερό. Το Τίμιο ξύλο αν και ελαφρύ όπως όλα τα ξύλα, είναι το μόνο πού καταργεί τον Νόμο Μάζας, ειδικού βάρους, και βαρύτητας και πάει κατ΄ ευθείαν σαν χαλίκι στον πάτο !

Εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την πρακτική Παράδοση ακόμη και αν έχουμε μία ελάχιστη ποσότητα, μία «σκλήθρα» από Τίμιο ξύλο, αυτό αναδημιουργείται και δεν χάνεται…

Περισσότερα για το Τίμιο ξύλο :

Τίμιο Ξύλο ! Ένα μυστηριώδες ξύλο αλλιώτικο από τα άλλα...