S O S

 

LampadaFIRE


 

ΖΗΤΟΥΝ  ΒΟΗΘΕΙΑ...

Περιστατικά διαπιστωμένα, έγκυρα, καί αληθινά, καθώς καί επιστολές πού χρήζουν επειγόντως βοηθείας, καταχωρούνται καί δημοσιεύονται εδώ για απλή ενημέρωση και μόνο !
Αιτήσεις όμως για προσωπική οικονομική βοήθεια δεν δημοσιεύονται, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης πού όλους μας λίγο πολύ μας έχει επιρρεάσει και ως εκ τούτου θα είναι αδύνατον να βρούμε άκρη…


+++++++++++++++++++++++++++


Έκκληση για τον μικρό Δημητράκη  από την Κρήτη που

έχει ανάγκη την βοήθεια όλων μας...dimitris xania


Tι αναφέρει η μητέρα του μικρού Δημήτρη καθώς και τα στοιχεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε την οικογένεια.

DHMHTRAKHS

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?time_continue=220&v=BZIGRKyDlmIΕκκληση για βοήθεια απευθύνει η μητέρα του 5χρονου Δημήτρη από τα Χανιά ο οποίος πάσχει από σπάνια ασθένεια.

 Χαρακτηριστικά η μητέρα γράφεια τα εξής:

Ο Δημητράκης είναι 5 ετών σήμερα. Είναι δίδυμος μονοζυγωτικος και γεννήθηκε 2 κιλά 33 εβδομαδων. Μολις γεννήθηκε αμέσως διασωληνωθηκε και έκανε εγχείρηση ολική διαφραγματοκηλη. Σε ηλικία 8 μηνών άρχισε τις αιματεμεσεις, που άλλοτε γύριζει όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας με ασθενοφόρα και c130, σε κομματώδη κατάσταση, μεταγγιζεται και τρώει παρεντερικα και άλλοτε έπειτα από 15ωρες συντηρητικά το ξεπερνά.

Είναι το πρώτο περιστατικό σε όλη την Ελλάδα. Διάγνωση δεν υπάρχει παρόλο που η ζωή του βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ σε κάθε περιστατικό αιματεμεσης.

Ο Δημήτρης χρειάζεται εξειδικευμενο ερευνητικό νοσοκομείο και εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, ώστε να γίνει η διάγνωση. Επείγει να μεταφερθεί στο μεγαλύτερο παιδονοσοκομειο της Ευρώπης. Παρακαλούμε από τα βάθη της καρδιάς μας οποίος μπορεί ας μας βοηθήσει, ώστε ο Δημήτρακης να κάνει το ταξίδι της ελπίδας.

Το κόστος ξεπερνά τις δυνατότητες μας, μιας που ανέρχεται στις 100.000ευρω.

Αρ. Λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς 5765048515244 και IBAN GR 94 0172 7650 0057 6504 8515 244

Δικαιούχος η Μαμά του Δημητράκη, Ροζακη Ιωάννα.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/181727/ekklisi-gia-ton-mikro-dimitri-apo-tin-kriti-pou-exei-anagki-ti-voitheia-olon+++++++++++++++++++++++++++

ΤΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

 

Ποιός μεριμνά για τις ακραίες περιπτώσεις εκκλήσεων βοήθειας;


Κύριε διευθυντά,

διαβάζουμε καθημερινά στον Τοπικό Τύπο τις εκκλήσεις βοήθειας που καταχωρούν στις αγγελίες μεμονωμένα άτομα αλλά και οικογένειες που «δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι» και αναρωτιέται κανείς αν υπάρχουν Δημόσιες, ή Δημοτικές υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας που να ασχολούνται, με κάθε μία, από τις περιπτώσεις των επειγουσών εκκλήσεων για βοήθεια σε εντελώς ανήμπορους συνανθρώπους μας!
Προς τιμήν της η εφημερίδα σας καταχωρεί δωρεάν τις αγγελίες αυτές, συμβάλλοντας έτσι στο ελάχιστο που μπορεί, για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους οι ενδιαφερόμενοι.
Για παράδειγμα διαβάζω, ημέρες τώρα, μια αγγελία η οποία γράφει:
«Μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά και μητέρα μακροχρόνια άνεργη, με δικαστική απόφαση έχουσα την επιμέλεια των παιδιών, έχει απόλυτη ανάγκη στέγης λόγω διαμονής σε υπαίθριους χώρους !!

Παράκληση σε συνανθρώπους μας, στην Μητρόπολη Χανίων και στον Δήμο Χανίων για διάθεση στέγης δωρεάν ή με χαμηλό ενοίκιο.
Τηλ. Επικοινωνίας 69…….. κα Αδριανή».

 

XANIA MHTERA

 

Ασχολήθηκα με την περίπτωση και βρήκα την οικογένεια (4 άτομα) να διαμένουν σε μια μικρή σκηνή σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή βόρεια του κτηρίου ΠΙΚΠΑ Χανίων.

Εκανα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου, δηλαδή πήρα πληροφόρηση για το ιστορικό και την κατάσταση της οικογένειας αυτών των Ελλήνων πολιτών που διαβιούν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες.

Μια μικρή σκηνή τοποθετημένη πάνω στο χωμάτινο έδαφος (φωτογραφία), δίπλα σε απόκρημνο έδαφος, χωρίς φως της νύκτας, χωρίς σύνεργα μαγειρικής, χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς τουαλέτα, με στρώματα κατάχαμα, τέσσερα άτομα στριμωγμένα σε δύο τετραγωνικά χώρο να ξημεροβραδιάζονται επί ημέρες κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες διαβίωσης!

Έμαθα ότι επί χρόνια διέμεναν σε σπίτι στην περιοχή Κουμ Καπί αλλά η ιδιοκτήτρια (που επί 4 χρόνια τους φιλοξενούσε χρειάστηκε να τους ζητήσει να εγκαταλείψουν το σπίτι γιατί το ήθελε για ιδιοκατοίκηση.

Η ίδια δε είχε προ πολλού χρόνου (22/9/2016) απευθυνθεί με ΑΙΤΗΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ προς την Δημοτική Αρχή Χανίων (αριθ. Πρωτοκ. Εισερχομ. 56078/22-9-2016) για να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης σε στέγαση της οικογένειας σημειώνοντας και περιγράφοντας παράλληλα την ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται η οικογένεια. Ομως ουδεμία ανταπόκριση.
Η μητέρα έχει πάρει δικαστική απόφαση αναγνωρίζοντας της την επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών (ηλικίας 16, 15 και 10 ετών).
Ολα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο (τα δύο γυμνάσιο και το τρίτο στο δημοτικό).
Η μητέρα, 32 ετών, ( άνω φωτό ) είναι εγγεγραμμένη μακροχρόνια άνεργη στον ΟΑΕΔ και τα εισοδήματα τους είναι ένα κρατικό επίδομα ελάχιστων εκατοντάδων ευρώ.
Η στοιχειώδης λογική λέει ότι είναι αδύνατον να ζήσουν αυτοί οι πολίτες για περισσότερες ημέρες μέσα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Το πρόβλημα τους θα πρέπει να θεωρείται κατεπείγον!!
Η μητέρα απευθύνθηκε στην Πρόνοια του Δήμου Χανίων και η απάντηση της υπαλλήλου ήταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!
Το ερώτημά μου είναι: υπάρχει τρόπος να μεριμνήσουν, οποιεσδήποτε υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, είτε αυτές υπάγονται στον Δήμο, είτε στην Αντιπεριφέρεια, είτε στη Μητρόπολη Χανίων ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ή θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή (πιθανολογώ, εκ της κατάστασης, σύντομα) να αντικρίζουμε να εκτυλίσσεται μιας οποιασδήποτε μορφής τραγωδία στο κέντρο των Χανίων;
Πώς μπορούν να διαβάζουν τα παιδιά για το σχολείο τους σε ένα τέτοιο χώρο; Πού θα καθίσουν να γράψουν; Πού θα πλυθούν; Πού θα φάνε και ποιο φαγητό; Ποιο ύπνο να κάνουν; Με ποια ψυχολογία να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα;
Μπορεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και αυτή την οικογένεια των αστέγων;
Διάβασα παλαιότερα στον τοπικό Τύπο ότι ο πρόεδρος του αρμόδιου Δημοτικού Οργανισμού έχει κάνει έκκληση σε πολίτες, που έχουν κατάλληλα οικήματα, να δείξουν ενδιαφέρον για να τα διαθέσουν, με μηνιαίο μίσθωμα εξασφαλισμένο από σχετικό πρόγραμμα.
Στην πόλη των Χανίων υπάρχουν αρκετά ακατοίκητα ή μισο ερειπωμένα σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την δυνατότητα επισκευών και ενοικίασης, μήπως και εδώ μπορούν να επιδοτηθούν για επισκευές και με συμβόλαια μίσθωσης να διατεθούν για ορισμένα χρονικά διαστήματα σε άστεγους;
Με βεβαιότητα υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, αρκεί να ασχοληθεί κάποιος επισταμένα και ουσιαστικά!
Εκτιμώ ότι με καλό μεταξύ τους συντονισμό (Αντιπεριφέρια, Δήμος, Μητρόπολη και σύμπραξη φορέων, Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.ά) μπορούν να επιτευχθούν σημαντικοί στόχοι που εν τέλει έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τις χριστιανικές αρχές μας.
Γενικότερα θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν θα είναι δύσκολο να εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ακραίες περιπτώσεις εκκλήσεων για βοήθεια ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραγικές συνέπειες για ορισμένες των αναφερόμενων περιπτώσεων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιάννης Μ. Γαβριλάκης
Μέλος Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων

http://www.haniotika-nea.gr/pios-merimna-gia-tis-akrees-periptosis-ekkliseon-voithias/

( 2.10.17 )

++++++++++++++++

 
LEYXAIMIA-MARIA

ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΜΑΣ !


Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε Αγιους Γεροντες , στους οποίους και δήλωσε

«Όστις ( όποιος ) με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ' όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ    http://xairetismoi.blogspot.gr/.

Στείλτε εδώ, e-mail αν ενδιαφέρεστε να παραλάβετε ΔΩΡΕΑΝ βιβλιαράκια Χαιρετισμών

xairetismoitheotokou@gmail.com


XAIRETISMOI


===================

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου !

Έλληνες, αντισταθείτε στον εξευτελισμό των οικογένειών μας!


OIKOGENEIA


Άνδρας + γυναίκα = παιδιά !

Ένα φυσιολογικό κι΄ όχι ανώμαλο ζευγάρι !Ἡ Ἱερά Σύνοδοςτῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἔθεσε ὑπό τήν αἰγίδα της τήν Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία τῆς ΑΣΠΕ, γιά τήν προστασία τοῦ γάμου καί τῆς οἰκογένειας, μέ τήν θεοϊδρυτη καί πατροπαράδοτη μορφή της.

Μέχρι τὶς 10 Δεκεμβρίου 2016, ἃς ἑνώσουμε τίς ὑπογραφές μας ὅλοι, μέ τούς πολίτες πού σέβονται καί ὑπερασπίζονται τόν θεσμό τοῦ γάμου καί τῆς οἰκογένειας, ὅπως παραμένει ἀναλλοίωτος στό διάβα τῶν αἰώνων.

Ἱερά Σύνοδος: Ἐγκύκλιο Σημείωμα – Περί τῆς Πανευρωπαϊκῆς Πρωτοβουλίας συλλογῆς Ὑπογραφών γιά τήν Προστασία τοῦ Γάμου καί τῆς Οἰκογένειας (4977/2273/19-10-2016).

(Κατεβάστε και συμπληρώστε μέχρι τίς 10 Δεκ. 2016 , καταληκτική ημερομηνία συγκέντρωσης υπογραφών, τo έγγραφο σε Pdf εδώ)


Δες περισσότερα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ


ΈΝΤΥΠΟ: «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά»

(Κατεβάστε τo φυλλάδιo σε Pdf   εδώ   )

==========================

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ στην Κοινωνική κουζίνα « ο άλλος άνθρωπος…»


https://www.facebook.com/koinonikikouzinamjt==============